277 میلادی- «مانی» اندیشمند بزرگ ایرانی و بانی مکتب «مانیکیسم» پس از پنج ماه زندان اعدام شد. اعدام مانی نتیجه نفوذ بیش از حد روحانیون آیین زرتشت در دستگاه دولت ساسانی ایران بود. مانی که افکار او از شرق تا چین و در غرب، تا اروپا را فراگرفت عقیده داشت که معنویت و مادیت همیشه در تضاد هستند و همه مشکلات جهان و مسایل بشر از مادیات و مادیگری سرچشمه می گیرد. مورخان و فلاسفه وی را «آموزگار معنویت» لقب دادهاند.
1878 میلادی – چاپ نخستین دفتر اطلاعات تلفن شهری که یک نوع کتاب رفرنس است، در شهر«نیوهیون» ایالت کانکتیکت آمریکا به پایان رسید و توزیع آن آغاز شد و تقریبن همه شهرهای جهان دارای چنین دفترچههایی هستند.
1802 میلادی – زادروز نویسنده و شاعر شهیر فرانسه «ویکتور هوگو». علاقه مردم به هوگو به قدری بود که در مراسم تدفین او بیش از دو میلیون نفر شرکت کردند که تا آن زمان در تاریخ جهان بیسابقه بود. معروفترین داستانهای او«گوژ پشت نتردام» و «بینوایان» هستند که هنوز تجدید چاپ میشوند و به همه زبانهای جهان ترجمه شدهاند.
1885 میلادی – کنگره برلن که سرگرم تقسیم آفریقا میان اروپاییان بود، نیجریه را به انگلستان و کنگو را به بلژیک بخشید.
1954 میلادی – نخستین دستگاه «تایپ ستینگ» به کار گرفته شد و این، آغاز پایان عمر ماشینهای لاینو تاپب در کار حروفچینی بود.
1324 خورشیدی- «علامه علیاکبر دهخدا» ادیب و شاعر و محقق گرانقدر ایرانی درگذشت. علامه دهخدا همراه با میرزا جهانگیرخان شیرازی روزنامه سیاسی – انتقادی صوراسرافیل را در تهران منتشر کرد. دهخدا با نوشتن مقالاتی کوتاه و انتقادی با عنوان چرند و پرند در این روزنامه، جایگاهی خاص در میان مردم بدست آورد. نوشته وی بیشتر با امضای دخو و گاه با نام نخودهمهآش و روزنومهچی در روزنامه چاپ میشد. مهمترین آثار ادبی دهخدا لغتنامه دهخدا و امثالحکم است.
۱۷۱۵ میلادی – زادروز «کلود آدرین هلوسیوس» فیلسوف و ادیب فرانسوی
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»