Saturday, 18 July 2015
03 October 2023
گزارش سالیانه وزارت خارجه آمریکا

«عدم بهبود وضعیت حقوق‌بشر در دولت روحانی»

2014 February 28

خبر / رادیو کوچه

وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا روز پنج‌شنبه بیست و هفتم فوریه با انتشار گزارش سالانه خود درباره حقوق بشر کشورها، دست‌کاری، محدودیت و رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی در ایران را مهم‌ترین مسئله حقوق بشری در این کشور نامیده و ضمن پرداختن به مواردی دیگر، وضعیت نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان را ارزیابی کرده است.

براساس گزارش وزارت امور خارجه آمریکا وضع حقوق بشر در ایران پس از آغاز به کار دولت حسن روحانی بهبود چندانی نداشته است.

 «عذرا ضیا»، مدیرکل دموکراسی، حقوق‌بشر و امور کارگری وزارت امور خارجه آمریکا، گفته است، در ماه‌های نخست فعالیت دولت جدید در ایران، موارد اعدام‌هایی که بدون طی روند صحیح قضایی به اجرا گذاشته شده‌اند، افزایش یافته است.

این مقام وزرات خارجه آمریکا، با ارایه گزارش سالیانه وزارت خارجه آمریکا در مورد وضعیت حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۱۳ میلادی، آن را یکی از بدترین سال‌ها در این زمینه نامید که «به خاطر برخی از بدترین جنایت‌های رخ داده در آن در اذهان خواهد ماند».

به گزارش رسانه‌های خبری خانم «ضیا» که همزمان با انتشار گزارش سالانه حقوق بشر وزارت امور خارجه آمریکا، صحبت می‌کرد، در این گزارش از ثبت موارد شکنجه زندانیان، بازداشت‌های سیاسی، محدودیت آزادی بیان و آزار اقلیت‌ها، فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق‌بشر در ایران خبر داد.

«جان کری»، وزیر خارجه آمریکا، نیز در پیش‌گفتاری بر این گزارش سالیانه با نام بردن از کشورهایی مانند سوریه، اوکراین، مصر، روسیه یا چین به مواردی از نقض حقوق بشر در آنها اشاره کرده است.

آقای «کری» به جنگ داخلی سوریه که بیش از ۱۰۰ هزار کشته برجای گذاشته، اشاره کرده و دولت سوریه را متهم به نقض فاحش حقوق بشر در آن کرده و نتیجه آن را از جمله تشکیل گروه‌های تندرویی عنوان کرده است که امنیت منطقه و خود آمریکا را به خطر انداخته‌اند.

hoghogh-bashar

در گزارش این وزارتخانه به موارد نقض حقوق بشر به وسیله گروهی از مخالفان دولت سوریه نیز اشاره شده است.

وزارت خارجه ایالات متحده هم‌چنین می‌گوید در ایران، با وجود مشارکت بالا در انتخابات ریاست‌جمهوری، اما نظارت و جلوگیری از حضور نامزدها بر پایه قواعدی دل‌خواهانه هم‌چنان دست‌کاری حکومت در روند آن را نشان داده و حق شهروندان را در تغییر آزادانه و عادلانه دولت خود محدود می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش خود در مورد ایران به موارد گوناگون مربوط به حقوق بشر و نقض آن اشاره کرده که بازداشت‌ها و زندان‌های خودسرانه، موارد مرگ در آن‌ها، آزادی مذاهب، حقوق کارگران، زنان و کودکان یا آزادی بیان از جمله این موراد هستند.

در این گزارش هم‌چنین به انتقاد سازمان‌های مدافع حقوق‌بشر از انتصاب «مصطفا پورمحمدی»، به وزارت دادگستری در دولت «حسن روحانی» اشاره شده است.

بر این اساس، سازمان‌های مدافع حقوق‌بشر، از جمله دیدبان حقوق‌بشر، آقای «پورمحمدی» را به دست داشتن در اعدام مخالفان حکومت ایران در سال ۱۳۶۷و قتل‌های رنجیره‌ای دوران ریاست جمهوری «محمد خاتمی» متهم کرده‌اند.

این گزارش همچنین به مواردی از ناپدید شدن فعالان سیاسی، شکنجه و مجازات غیرانسانی، وضع نامناسب زندان‌ها و بازداشت سرخود مخالفان اشاره کرده است.

بیشتر بخوانید

تصویب قطعنامه حقوق بشری در سازمان ملل علیه ایران

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , ,