بیتفاوتی رضازاده به وزنهبردارای با حجاب زنان
در سالهای گذشته ایران توانسته استعدادهای زیادی در وزنهبرداری مردان کشف کند، اما با یک برنامهریزی دقیق میتوان تعداد مدالها را با حضور زنان افزایش داد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
تقریبن سه سال پیش بود، وقتی که فدراسیون جهانی وزنهبرداری با درخواست و پیگیریهای یک دختر آمریکایی پاکستانی تبار پاسخ مثبت داد و قوانین پوشش زنان را تغییر داد تا دختران مسلمان نیز بتوانند با پوشش اسلامی در این رشته شرکت کنند، اما از آن زمان تاکنون گویا عزمی در فدراسیون وزنهبرداری ایران وجود ندارد تا راه را برای حضور زنان در این ورزش هموار کند.
خانم «کلثوم عبداله» که دارای دکترای کامپیوتر است با لباسی پوشیده و با حجاب، به عنوان تنها نماینده زن پاکستان بود که در رقابتهای جهانی سال ٢٠١١ به روی سکو رفت. این وزنهبردار دسته ۴٨ کیلوگرم در گروه “ب” مسابقات شرکت کرد و با وجود اینکه امیدی به قهرمانی و یا کسب مدال نداشت، اما یک قهرمان واقعی دسته ۴٨ کیلوگرم زنان محسوب میشد، چراکه توانسته بود سد بزرگتری را بشکند و به عنوان نخستین زن مسلمان و با پوشش اسلامی در رقابتهای جهانی این رشته، وزنه بزند. او با هر بار حضورش بر روی سکو مورد تشویق تماشاچیان قرار میگرفت و توجه بسیاری از رسانههای دنیا را به خود جلب کرد.
طبق قوانین سابق فدراسیون جهانی وزنهبرداری، زنان نیز همچون مردان باید از دو بنده چسبان و بالای زانو استفاده میکردند تا داوران بتوانند حرکت صحیح دست و زانوی ورزشکاران را ببینند؛ اما عبداله از طریق فدراسیون وزنهبرداری آمریکا درخواست ۴۴ صفحهای خود مبنی بر تغییر قانون پوشش مسابقات را به فدراسیون جهانی وزنهبرداری رساند. سرانجام با حمایت فدراسیون آمریکا، کمیته ملی المپیک آمریکا و انجمن اسلامی آمریکا، فدراسیون جهانی پس از تشکیل جلسه کمیته فنیاش پاسخ مثبت به درخواست عبداله داد.
حال در این میان سوال این است که فدراسیون وزنهبرداری ایران در 3 سال گذشته چه اقدامی برای تشویق دختران ایرانی برای حضور در این رشته پرافتخار انجام داده است؟ در این سرزمین پهناور چه تعداد دختر حضور دارند که میتوانند پا به پای مردان برای وزنهبرداری و ورزش کشورمان در عرصههای بینالمللی افتخارآفرینی کنند؟
ماجرای استعفای عابدینی و کراواتی بودن
مدیرعامل باشگاه داماش پس از کنارهگیری از سمتش گفت: مسوولان قضایی چند ماه است که پولی به ما ندادهاند و مسوولان استان هم به ما کمک نمیکنند. میروم تا شاید مشکل باشگاه حل شود.
«آقای امیر عابدینی» درباره کنارهگیریاش از باشگاه داماش گفت: پیش از این استعفا داده بودم اما حالا دیگر سر کارم حاضر نمیشوم چون مسوولان هیچ اقدامی نکردند. نه بودجهای تامین کردند و نه برای حل مشکلات قدمی برداشتند. مسوولان استان هم فقط حرف میزنند و عملی در کارشان نیست. بنابراین عطای کار در داماش را به لقایش بخشیدم.
وی ادامه داد: تمام کارهایم را حسابرسی شده تحویل دادم و اسناد کارم در باشگاه موجود است. من نگران چیزی نیستم. روزی که از پرسپولیس رفتم پول گذاشتم و امروز هم که از داماش میروم با اینکه سه سال است قطرهچکانی به ما پول میدهند کاملن حساب بازیکنان را دارم.
عابدینی افزود: نامه همه بازیکنان را نوشتهام و در آنها آوردهام که هر کسی چه مقدار طلبکار است. رونوشتی از این نامهها را به مسوولان دستگاه قضایی و فدراسیون فوتبال فرستادهام.
مدیرعامل مستعفی باشگاه داماش درباره برنامهاش برای آینده خود گفت: میروم تا به کسانی فرصت بدهم که در زندگیشان شورت ورزشی پوشیدهاند. ما که نپوشیده بودیم! ما با کراوات آمده بودیم ولی بعضیها نه. حتمن در استان از این افراد پیدا میشود. میخواهم استراحت کنم.
در خصوص جمله با کراوات آمدن عابدینی ذکر این مسئله خالی از لطف نیست که در میان مدیران ایرانی چنین جملهای وجود دارد که کراواتیها دولت جمهوری اسلامی را تایید نمیکنند.
صدای بیپولی فدراسیون کشتی هم درآمد
سخنگوی فدراسیون کشتی در مورد بدهی یکمیلیارد و پانصد میلیون تومانی این فدراسیون به کارمندان، دلیل کنارهگیری «محسن کاوه» از کادر فنی و حقوق جدید تعریف شده برای کشتیگیران و مربیان برتر اظهار نظر کرد. وی همچنین خواستار توجه ویژه وزیر ورزش به کشتی شد.
«علیرضا رضایی»، در نشست خبری خود در خانه کشتی اظهار کرد: در هییت رییسه فدراسیون طرحی به تصویب رسیده است که تمام کشتیگیرانی که در انتخابی تیمملی اول میشوند و به عضویت تیمملی درمیآیند، از پایان رقابتهای جهانی به مدت یکسال حقوق ماهانه ٢ میلیون تومانی دریافت خواهند کرد و اگر این حضور تداوم داشته باشد، هر سال پانصد هزار تومان به حقوق آنها اضافه خواهد شد.
او همچنین از طرح رتبهبندی مربیان سازنده و انتخاب مربیان برتر سال خبر داد و افزود: در کلیه ردههای سنی کشتی آزاد و فرنگی، مربیانی که کشتیگیرانشان در رقابتهای مختلف مثل قهرمانی استان، قهرمانی کشور، انتخابی تیمملی، تورنمنتهای بینالمللی، رقابتهای آسیایی، جهانی و المپیک به مدال دست یابند، بر اساس جدولی، امتیاز داده میشوند و هر مربی که در پایان سال امتیاز بیشتری داشته باشد، ١٠ سکه بهار آزادی پاداش دریافت خواهد کرد.
سخنگوی فدراسیون کشتی درباره حقوق دریافتی مربیان تیمملی گفت: تا به حال قانون خاصی در زمینه حقوق مربیان وضع نشده است. البته سرمربیان تیمهای ملی با فدراسیون قرارداد دارند اما مربیان به صورت روزانه از فدراسیون حقوق میگیرند. ما تلاش داریم اگر از نظر بودجه به شرایط ایدهآل برسیم، برای مربیان هم حقوق مشخصی تعیین کنیم.
او با اشاره به بدهی یک میلیارد و پانصد میلیونی فدراسیون به کارمندان خود اضافه کرد: ما حدود یک میلیارد و پانصد میلیون به کارمندان بدهکاریم و به همین دلیل تعدیل نیرو انجام دادیم. البته خودمان هم از این مسئله ناراحتیم ولی بعضی از کارمندان فدراسیون بازنشسته بودند و یا بعضی دیگر با پرداخت حق و حقوقشان قطع همکاری صورت گرفت.
رضایی در پاسخ به این سوال که هزینههای جام تختی و جام یادگار امام چطور پرداخت شده است، بیان کرد: هزینه اسکان تیمها همیشه با میزبان است. اما پول بلیت مهمانان به جز نماینده فیلا و چند مهمان ویژه توسط خود تیمهای حاضر در رقابتها پرداخت شد. ما با بعضی از کشورها مثل ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و مجارستان پروتکلهایی امضا کردهایم که در تمامی مسابقههای همدیگر شرکت داشته باشیم که شروع آن از همین جام تختی بود و باعث رونق این جام شد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»