Saturday, 18 July 2015
30 September 2023
بیانیه نمایندگان مجلس ایران

«مذاکره کنندگان اتمی ایران حق ورود به بحث توان موشکی را ندارند»

2014 March 17

خبر / رادیو کوچه

صد و هشتا و یک نفر از نماینده مجلس شورای اسلامی ایران در بیانیه‌ای به تیم مذاکره کننده هسته‌ای این کشور هشدار داده‌اند که در مذاکرات خود با گروه ۱+۵ از ورود به مسایلی چون «توان موشکی»  و دفاعی جمهوری اسلامی خودداری کنند.

خبرگزاری «فارس» روز یک‌شنبه بیست و پنجم اسفند ماه با اعلام این خبر نوشته است، این نمایندگان هم‌چنین از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران خواسته‌اند به محدودیت در فعالیت‌های «راکتور آب سنگین» اراک تن ندهند.

بنابه این گزارش در بخشی  از این بیانیه آمده است: هرگونه توافق با ۱+۵ نباید هیچ گونه ممنوعیت و محدودیت برای فعالیت‌های مربوط به تحقیق به ویژه توسعه راکتور آب سنگین و غنی‌سازی به عمل آورد که از نظر نمایندگان ملت پذیرفتنی نخواهد بود و نمایندگان برای دفاع از حقوق مسلم هسته‌ای تخلف‌کنندگان را به مردم معرفی خواهد نمود و اجازه نخواهند داد حقوق مردم مورد تضییع و تهدید قرار گیرد.

امضاء کنندگان این بیانیه همچنین تصریح کرده اند: «مذاکره کنندگان باید از طرح مباحثی در خصوص موضوعات دفاعی هم‌چون توان موشکی در مذاکرات هسته‌ای جلوگیری نموده و حق ورود و یا گفت‌وگو در این زمینه‌ها را نخواهند داشت.»

majlis

سخن‌گوی کاخ سفید بیست و نهم بهمن ماه گفته بود که  مسئله توان موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی در مذاکرات نهایی ایران و گروه ۱+۵ مطرح می‌شود.

به گفته سخنگوی کاخ سفید، ایران در جریان توافق ژنو و برنامه «اقدام مشترک» در سوم آذرماه سال جاری پذیرفته است که مسایل مطرح شده در قطعنامه‌های شورای امنیت علیه این کشور هم بپردازد. در قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل  علیه ایران در سال ۲۰۱۰ خواسته شده بود که برنامه موشک‌های بالستیک ایران با قدرت حمل کلاهک‌های هسته‌ای متوقف شود.

بیانیه نمایندگان مجلس در خصوص محتوای مذاکرات هسته‌ای ایران با شش قدرت جهانی در حالی منتشر شده است که «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران گفته که دور آینده مذاکرات ایران و گروه ۱+۵  در خصوص مسایلی چون  «غنی‌سازی اورانیوم»، «راکتور آب سنگین اراک»، «هم‌کاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای» خواهد بود.

آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا به همراه آلمان، اعضای گروه ۱+۵، طی ده سال اخیر کوشیده‌اند تا از طریق مذاکره به راه حلی دیپلماتیک برای مناقشه هسته‌ای ایران دست یابند.

بیشتر بخوانید

رهبر ایران اقدامات قبل و بعد از مذاکرات اتمی را تایید کرده

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , ,