1321 خورشیدی- رسمن اعلام شد که به علت دشواریهای ناشی از اشغال نظامی ایران، کمبود خواروبار و درنتیجه سوتغذیه و نیز استقرار نظامیان خارجی که از جبهههای دوردست و آلوده منتقل شده بودند، در تهران بیماری تیفوس شیوع یافته است. ماموران بهداشت با یافتن نشانی تیفوسیها همسایگان را از رفت و آمد به منازل آنان و دیدارشان منع میکردند. کمبود دارو هم مزید برعلت شده بود و باعث افزایش تلفات میشد.
1294 خورشیدی – نظامیان انگلیسی به جنوب ایران وارد شدند و گروهی به نام تفنگداران جنوب را به ریاست سایکس تشکیل دادند. این گروه که با حروف اختصاری(اِس پی ار)خوانده میشدند بعد از اجرای مفاد قرارداد استعماری1907 و تقسیم ایران به سه منطقه تحت نفوذ دولتهای انگلیس و روسیه بوجود آمدند.
1347 خورشیدی – روزنامههای تهران اسامی پارهای از کسانی که مسیلهای اطرف این شهر را به ثبت داده و بالا کشیده بودند منتشر ساخته بودند . این نامها را شورای شهر تهران به روزنامهها داده بود.
1942 میلادی– کشتیهای نظامی آمریکا درپی یک نبرد سه روزه با کشتیهای ژاپنی در دریای جاوه با تحمل تلفاتی از صحنه خارج شدند. بعضی از مورخان نظامی نوشتهاند که دلیل عمده انعقاد پیمان دفاع مشترک آمریکا با ژاپن چند سال پس از پایان جنگ جهانی دوم این بوده است که ژاپنیها نتوانند و بهانه نداشته باشند تا بار دیگر مسلح شوند و دست به قدرتنمایی بزنند.
1836 میلادی – جمهوری تگزاس از مکزیکو جدا گردیده و مستقل شد.
۱۹۹۸ میلادی – بر روی اروپا، یکی از اقمار مشتری، آثاری از وجود آب کشف شد.
۱۹۳۱ میلادی – زادروز میخاییل گورباچف آخرین رهبر شوروی سابق.
۱۹۴۶ میلادی – هوشی مین رییس جمهور ویتنام شمالی گردید.
1301 خورشیدی – مرتضی حنانه ازاستادان برجسته موسیقی ایران متولد شد. استاد حنانه بعد ازگذراندن دوره هنرستان موسیقی با گروهی ازهنرمندان، ارکسترسمفونیک تهران را پایهگذاری کرد.از آثار استاد مرتضی حنانه قطعاتی همچون «صبر و ظفر و بزرگداشت فردوسی» را میتوان برشمرد. همچنین کتاب «گامهای گمشده» ازتالیفات اوست.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»