مسیب سروندی و الهام رحیمزاده / رادیو کوچه
با اولین برنامه استاتوس در سال ١٣٩٣ همراه شما شنوده و خواننده عزیز خواهیم بود. این برنامه کاملن اجتماعی است و قرار نیست که با مسایل سیاسی کاری داشته باشد، اما امان از دست دوستان مسوول در ایران که هر داستانی را به سیاست ختم کردهاند و دست بر روی هر موضوعی که میگذاریم، در آن اثراتی از سیاست هم دیده خواهد شد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
نگاهی طنز را بیشتر بر موضوعات روز خواهیم داشت و فعلن ۵ آیتم را برای شما انتخاب کردهایم، خبر تنوری، یادی از تاریخ، سوتی هفته، نوبلیها و در پایان استاتوس آیتمهای ابتدایی این برنامه هستند. در این برنامه به موضوعات مختلف و مرتبط با آیتمها در طول یک هفته گذشته خواهیم پرداخت و در پایان هر برنامه با بیان استاتوسی، موضوعی را برای شما خواهیم داشت که میتوانید در رابطه با آن استاتوسهای تولیدی خودتان را برای ما بنویسید.
منتظر نظرات شما هستیم تا بر روی چشمانمان قرار دهیم، نگاه برنامه آزاد است و شما میتوانید حتا در آن صحبت کنید و با ارسال صدای خود یا نوشتهتان با ذکر نامتان حضوری سبز را در کنار ما داشته باشد. در پایان این متن استاتوس و سوالی از شما نوشته شده است که امیدواریم مورد عنایتتان واقع شود.
«خبر تنوری»
وعدههای طنز و تکراری روحانی به مردم در ابتدای سال
چندی پیش و در روزهای ابتدایی سال ٩٣ «حسن روحانی» در گفتوگویی زنده به سوالات مردم هرمزگان از شهرستانهای مختلف پاسخ گفت.
وی در بخش نخست سخنان خود در پاسخ به سوال مجری برنامه پیرامون اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها و دیدگاه دولت در مورد این طرح، اظهار داشت: اصل هدفمندی مورد اجماع تمام مسوولان بوده است که اجرای آن در مرحله اول با اشکالاتی توأم بوده و به قول مجلسیها قانون در این راستا به درستی اجرا نشده است.
وی ادامه داد: قرار بود با حذف یارانه حاملهای انرژی و سایر بخشها به توسعه زیرساختها کمک شود و در واقع هدف از هدفمندی کاهش مصرف انرژی و نزدیک کردن قیمت انرژی با کشورهای همسایه بود که معتقدیم با رویه کنونی از این هدف دور شدهایم.
روحانی تصریح کرد: دهکهای کمدرآمد اصلن نباید دغدغهای در مورد اجرای طرح دوم هدفمندی یارانهها داشته باشند.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تورم، عنوان کرد: از ابتدای آغاز به کار دولت، اقتصاد با تورم چهلوسه درصدی روبهرو بود و در همان اول به مردم قول دادیم که جلوی تورم را بگیریم که طی اعلام مرکز آمار در چند روز گذشته تورم به ٧/٣٣ درصد رسیده است.
«سوتی هفته»
کشف مزرعه خشخاش در بوشهر که تایید و تکذیب شد
فرمانده انتظامی شهرستان دیر استان بوشهر گفت: پس از بررسی و انجام عملیات پلیسی یک مزرعه خشخاش در شهر بردستان از توابع این شهرستان از سوی ماموران این فرماندهی کشف و امحا شد.
به گزارش ایرنا، سرهنگ «حمید خضری تنگستانی» روز پنجشنبه افزود: در این مزرعه چهارصد بوته خشخاش توسط دو تبعه افغان کشت شده بود.
وی اضافه کرد: ماموران این فرماندهی این مزرعه را پس از کشف امحا کردند و عوامل آنکه دو تبعه کشور افغانستان بودند دستگیر و به مقامهای قضایی تحویل شدند.
خضری تنگستانی اظهار کرد: وظیفه ما اکنون برقراری امنیت و نظم عمومی و پیشگیری از وقوع جرم است و همه تلاش خود را در این ارتباط به کار خواهیم گرفت.
مزرعه کشف شده در بردستان،خشخاش نبود
فرمانده انتظامی شهرستان دیر گفت: مزرعهای که روز گذشته در شهر بردستان از توابع این شهرستان از سوی ماموران این فرماندهی کشف و امحا شد، خشخاش نبوده، بلکه نوعی گل شقایق بوده که به اشتباه در گزارش ماموران انتظامی خشخاش عنوان شده است.
سرهنگ حمید خضری تنگستانی روز جمعه در تماس با ایرنا افزود: پس از اعتراض متهمان دستگیر شده به اقدام ماموران انتظامی در امحای باغچه گل شقایق آنها و بررسیهای صورت گرفته مشخص شد باغچه گل شقایق کشف شده به دلیل شباهت زیاد به خشخاش ماموران این فرماندهی را به اشتباه انداخته است.
وی گفت: در پی مشخص شدن این موضوع که مزرعه یاد شده خشخاش نبوده، متهمان دستگیر شده در این ارتباط آزاد شدند.
خضری تنگستانی با بیان اینکه مقابله با قاچاقچیان و خردهفروشان مواد مخدر در شهرستان دیر از اولویتهای نیروی انتظامی است، بیان کرد: در سال گذشته تلاش کردیم فضا برای قاچاقچیان مواد مخدر ناامن شود و در این زمینه تلاشهای خوبی صورت گرفته است.
«نوبلیها»
آغاز مراسم اهدای نوبل از کجا کلید خورد
پایهگذاری جوایز نوبل در پی وصیت «آلفرد نوبل» شیمیدان، کارآفرین سوئدی و مخترع دینامیت صورت گرفت. آلفرد نوبل در طول زندگیاش چندین وصیتنامه نوشت. آخرین وصیتنامه وی در ۲۷ نوامبر سال ۱۸۹۵ اندکی بیش از یکسال قبل از مرگش نوشته شد. او در ۲۷ نوامبر سال ۱۸۹۵ وصیتنامه مذکور را در باشگاه سوئد-نروژ پاریس امضا کرد. اختراع نوبل مستقیمن در ساخت مواد منفجره مورد استفاده قرار گرفت و او از استفاده نظامی از اختراعش به شدت ناراحت بود. گفته میشود درآن زمان، یک روزنامه فرانسوی به مناسبت مرگ «لودویگ» برادر نوبل، به اشتباه یک اعلامیه را در خصوص درگذشت کودکان به چاپ رساند و در آن آلفرد نوبل را «سوداگر مرگ» لقب داد؛ نوبل با خواندن این مطلب تصمیم گرفت که آخرین وصیتنامه خود را بنویسید. بر اساس این وصیتنامه، نوبل ۹۶ درصد از ثروت خود را به پایهگذاری مراسم اهدای پنج جایزه اختصاص داد.
کلیه داراییهای نقدشدنی اینجانب باید صرف امور زیر شود؛
این سرمایه باید توسط مجریان وصیتنامه اینجانب، برای خرید اوراق بهادار مطمئن سرمایهگذاری شود تا از سود آن هر ساله به افرادی که در سالهای آینده به حال بشریت بهترین بهرهها را به ارمغان میآورند جوایزی اعطا شود. سود حاصل از سرمایه مذکور باید به پنج قسمت مساوی تقسیم شده و به پنج مورد زیر اختصاص یابد: یک قسمت به شخصی که به مهمترین کشف یا اختراع در زمینه فیزیک دست زده باشد؛ یک قسمت به شخصی که به مهمترین کشف یا پیشرفت در زمینه شیمی دست زده باشد؛ یک قسمت به شخصی که به مهمترین کشف در زمینه فیزیولوژی یا پزشکی دست زده باشد؛ یک قسمت به شخصی که در عرصه ادبیات بارزشترین اثر را با گرایشی آرمانگرایانه خلق کرده باشد؛ و یک قسمت به شخصی که برای ایجاد برادری در میان ملتها و انحلال یا کاهش نیروهای نظامی یا برگزاری یا حمایت از همایشهای صلحطلبانه بزرگترین و بهترین کار را انجام میدهد.
خواسته آشکار من اینست که در اهدای این جوایز، ملیت شخص مورد توجه قرار نگیرد تا صرفنظر از آنکه او اهل اسکاندیناوی است یا نه، شایستهترین فرد این جایزه را دریافت کند.
«یادی از تاریخ»
استقراض برای تامین هزینه تاجگذاری!
١۴ اپریل ١٩١۴ (٢۵ فروردین ١٢٩٣ خورشیدی) در تهران اعلام شد که دولت در صدد استقراض یکصد هزار لیره از بانک انگلستان با بهره متعارف است تا در تاریخ معین (سیام تیرماه) که «سلطان احمدشاه» به سن قانونی خواهد رسید، مراسم تاجگذاری رسمی وی را برگزار کند.
سلطان احمدشاه تا سال ١٣٠۴ سلطنت کرد و پس ازحذف قاجارها از سلطنت، در پاریس درگذشت.
در همان روز در ایران در سال ١٩٣٠ برقراری مالیات بر وسائط نقلیه در ایران به مانند از آمریکا و اروپا که ١٢ فروردین ١٣٠٩ به تصویب رسیده بود ٢۵ فروردین جهت اجرا به ادارات مربوط ابلاغ شد. طبق این ضوابط، مالیات سالانه یک اتومبیل ١٢٠ تومان بود که در آن زمان پول چشمگیری بود. بهعلاوه، هنگام شماره گذاری و دریافت کارت مشخصات اتومبیل باید مبلغی (به نام اجرت کارمندان) پرداخت میشد. این مقررات در بیشتر کشورها به همین صورت ادامه دارد. در آمریکا در حال حاضر علاوه برمالیات ثابت سالانه ایالت، یک اتومبیلدار باید هر سال بر پایه بهای اتومبیل مبلغی هم به شهرداری محل پرداخت کند که این مبلغ از چهارونیم درصد بهای روز اتومبیل کمتر نیست.
«استاتوس»
امروز تو ۳۰ دقیقهای که بندهای نشسته بغل دستم
کف دستش میخاره میگه پول داره میاد …
گوشش میخاره میگه دارن پشتم حرف میزنن …
کفه پاش میخاره میگه میخوام راه برم…
اصلن یک درصد به ذهنش نمیرسه که حموم بره شاید درست بشه….
نظر شما در رابطه با خرافات چیست، آیا حقیقت دارد یا یک توهم تزریقی است؟
لطفن استاتوسهای خود را در همین صفحه به صورت کامنت ارسال کنید.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
سعید
خرافات در ایران مثل دین هست یعنی همون کاری که با مردم در خصوص دین کردند، برپایه اون خرافات خم آوردند.
Hamidreza
Zendegi hassle tafakorate hale ma ast va mabna ra khodemon michinim leza barkhi vaghe negarand va barkhi khorafatii
kamel norouzi
khorafato ravaj midan ta hakemane dini behtar betonan az mardom soestefade konand o deinro tabah o nabod konand.