Saturday, 18 July 2015
26 September 2023
خبرهای ورزشی

«نگاه آماری به کاهش گل و افزایش خشونت در فینال‌های جام‌جهانی»

2014 May 26

خبر / رادیو کوچه

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

نگاه آماری به کاهش گل و افزایش خشونت در فینال‌های جام‌جهانی

با وجود فینال‌های پرگل پیش از جام‌جهانی ۱۹۹۰در ۶ فینال پس از آن، هیچ دیداری بیش از سه گل نداشته است و در عوض پس از آن در شش فینال ۵ بازیکن اخراج شده‌اند و می‌توان گفت پس از جام‌جهانی ۱۹۹۰فوتبال تغییر کرده است.

بیستمین دوره جام‌جهانی فوتبال از ۱۲ ژوئن ۲۰۱۴ (۲۲خرداد ۹۳) در برزیل آغاز خواهد شد و سی‌و‌دو تیم راه‌یافته به این رقابت بسیار مهم، برگی دیگر از تاریخ پرماجرا و پرطرفدار توپ گرد را خواهند نوشت.

تاکنون ۱۹ جام‌جهانی بر‌گزار شده‌ و تنها ۸ کشور موفق به فتح این مسابقات شدند که کشور برزیل با ۵ قهرمانی، پرافتخار‌ترین تیم این رقابت‌هاست و تنها تیمی است که در تمام مسابقات مقدمانی حضور داشته‌ است. ایتالیا با ۴ قهرمانی، دومین تیم پرافتخار دنیاست و آلمان با ۳قهرمانی، اروگوئه و آرژانتین با ۲قهرمانی و کشورهای انگلستان، فرانسه و اسپانیا هم تجربه کسب یک عنوان قهرمانی را دارند. برزیل و آلمان ۷ بار به فینال رسیده‌اند و ایتالیا ۶ بار موفق به این کار شده است.

1

فینال‌های جام‌جهانی پس از سال ۱۹۹۰ تفاوت چشم‌گیری با فینال‌های قبل از آن داشته است. معمولن فینال رقابت‌های جام‌جهانی پرگل بود، پیش از برد ۱-۰آلمان غربی برابر آرژانتین در ۱۹۹۰هیچ فینالی کمتر از سه گل نداشت در حالی‌که پس از ۱۹۹۰هیچ فینالی بیش از سه گل نداشته است! پیش از ۱۹۹۰هیچ فینالی اخراجی نداشت اما پس از آن در شش فینال ۵بازیکن اخراج شده‌اند و می‌توان گفت پس از جام‌جهانی ۱۹۹۰فوتبال تغییر کرده است، گل‌های کمتر و خشونت بیشتر.

در زیر نتایج فینال‌های ادوار مختلف جام‌جهانی را می‌توانید ببینید؛

فینال جام‌جهانی ۱۹۳۰؛ اروگوئه ۴، آرژانتین ۲

فینال جام‌جهانی ۱۹۳۴؛ ایتالیا ۲، چکسلواکی ۱ (دو تیم در پایان ۹۰دقیقه ۱-۱مساوی شدند)

فینال جام‌جهانی ۱۹۳۸؛ ایتالیا ۴، مجارستان ۲

فینال جام‌جهانی ۱۹۵۰؛ اروگوئه ۲، برزیل ۱ (در این دوره نیمه‌نهایی و فینال وجود نداشت و مرحله نهایی بازی‌ها به صورت گروهی برگزار می‌شد و دیدار پایانی میان این دو تیم حکم فینال را داشت)

3

فینال جام‌جهانی ۱۹۵۴؛ آلمان غربی ۳، مجارستان ۲

فینال جام‌جهانی ۱۹۵۸؛ برزیل ۳، چکسلواکی ۱

فینال جام‌جهانی ۱۹۶۲؛ برزیل ۵، سوئد ۲

فینال جام‌جهانی ۱۹۶۶؛ انگلیس ۴، آلمان غربی ۲ (دو تیم در پایان ۹۰دقیقه ۲-۲مساوی شدند)

فینال جام‌جهانی ۱۹۷۰؛ برزیل ۴، ایتالیا ۱

فینال جام‌جهانی ۱۹۷۴؛ آلمان غربی ۲، هلند ۱

فینال جام‌جهانی ۱۹۷۸؛ آرژانتین ۳، هلند ۱

فینال جام‌جهانی ۱۹۸۲؛ ایتالیا ۳، آلمان غربی ۱

فینال جام‌جهانی ۱۹۸۶؛ آرژانتین ۳، آلمان غربی ۲

2

فینال جام‌جهانی ۱۹۹۰؛ آلمان غربی ۱، آرژانتین ۰ (آرژانتین در این دیدار ۲اخراجی داشت)

فینال جام‌جهانی ۱۹۹۴؛ برزیل ۰، ایتالیا ۰ (برزیل در ضربات پنالتی ۳-۲برنده شد)

فینال جام‌جهانی ۱۹۹۸؛ فرانسه ۳، برزیل ۰ (فرانسه در این دیدار یک اخراجی داشت)

فینال جام‌جهانی ۲۰۰۲؛ برزیل ۲، آلمان ۰

فینال جام‌جهانی ۲۰۰۶؛ ایتالیا ۱، فرانسه ۱ (ایتالیا در ضربات پنالتی ۵-۳برنده شد) (فرانسه در این دیدار یک اخراجی داشت)

فینال جام‌جهانی ۲۰۱۰؛ اسپانیا ۱، هلند ۰ (دو تیم در پایان ۹۰دقیقه ۰-۰مساوی شدند) (هلند در این دیدار یک اخراجی داشت)

وزارت ورزش حق قانونی فروش امتیاز پرسپولیس را نداشته است

در جوابیه شرکت «صدرا سیستم پاسارگاد» در مورد بیانیه منتشر شده توسط باشگاه پرسپولیس آمده است، در سال ۹۱پیرو مذاکرات صورت گرفته با باشگاه پرسپولیس مقرر گردید در صورت واگذاری انحصاری بهره‌برداری از برند باشگاه پرسپولیس به شرکت صدرا سیستم پاسارگاد و مدیریت شرکت در اختیار سهامداران خصوصی، درصدی از سود حاصل از کلیه فعالیت‌های این شرکت به باشگاه پرسپولیس تعلق گیرد.

در همین راستا مدیرعامل باشگاه پرسپولیس با استناد به صورت جلسه ۲۰۲۷ـ ۱/۹۱مورخ ۲۴/۵/۹۱، هیات‌مدیره باشگاه به عنوان نماینده تام‌الاختیار هیات‌مدیره اقدام به معرفی آقای «شیرینی» به عنوان سهامدار و عضو هیات‌مدیره نمودند و طی صلح‌نامه‌ای حق واگذاری انحصاری از برند به مدت ۵سال و با امضا مدیرعامل و یکی از اعضای هیات‌مدیره به این شرکت واگذار گردیده است.

perspolis

بر اساس این صلح‌نامه حق بهره‌برداری از برند باشگاه در تمام حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی به مدت ۵سال در اختیار شرکت سرمایه‌گذاری صدرا سیستم پاسارگاد است.

باشگاه پرسپولیس اعلام کرده بر اساس تصمیم وزیر ورزش اسپانسر رسمی باشگاه شرکت بهنام پیشرو کیش است. اما بر اساس قانون تجارت کلیه قراردادهای شرکت‌ها با امضای صاحبان مجاز، طبق آخرین تغییرات روزنامه رسمن منعقد می‌شود و قرارداد شرکت صدرا با باشگاه پرسپولیس بر همین منوال امضا شده است.

به این ترتیب وزارت ورزش و جوانان حق امضای قرارداد با یک اسپانسر جدید نداشته است.

به دنبال اتفاقات هفته‌های گذشته، شرکت صدرا سیستم پاسارگاد استفاده از برند باشگاه پرسپولیس را حق واقعی خود می‌داند. بدیهی است در صورت لزوم با دعوت از اهالی محترم رسانه جلسه‌ای مطبوعاتی برگزار خواهد شد و در جریان آن تمام اسناد و مدارک مربوط به قرارداد رسمی شرکت صدرا سیستم با باشگاه پرسپولیس در اختیار رسانه‌های گروهی جهت شفاف‌سازی و روشن کردن اذهان عمومی قرار خواهد گرفت.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , ,