سروش / رادیوکوچه
soroush@koochehmail.com
درخت یک گیاه بزرگ چوبی دیرپاست. انسانها همواره به گیاهها و سرسبزی محیط پیرامون خود اهمیت میدادند به طوری که از نوشتههای مورخان یونانی به دست میآید، نزدیک به سه هزار سال پیش، پیرامون خانههای بیشتر مردم را درختها احاطه کرده بودند.
حدود یکصد و سی و پنج سال پیش نخستین بار «جولیوس استرلینگ مورتون» وزیر کشاورزی آمریکا که گفتهاند بسیار به درخت و درختکاری اهمیت میداد برآن شد تا روزی را در سال به عنوان روز درختکاری در نظر بگیرد تا مردم بتوانند نهالهای خود را بکارند. این امر با استقبال فراوان مردم روبرو شد به طوری که در دیگر کشورها با الگوبرداری از آمریکا روزی را به عنوان روز درختکاری در نظر گرفتند.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
درخت و درختکاری از دیرباز در فرهنگ ایرانیان بوده و آنها به این موضوع علاقهمند بودند و در ایران بوستانها وباغهای آبادان بسیاری بوده است. ریشه این کار را میبایست در فرهنگ وحیانی ایرانیان جست.
از 15 تا 22 اسفند ماه به عنوان «هفته منابع طبیعی» نامگذاری شده است که نخستین روز این هفته یعنی 15 اسفند «روز درختکاری» است.
در این هفته، نهال انواع درختها، متناسب با شرایط جوی ایران توسط شهرداری بین مردم توزیع میشود و شیوههای کاشت درخت به علاقهمندان آموزش داده میشود. آنچه اهمیت درختکاری را در ایران دوچندان کرده است، شرایط آب و هوایی خشک و کم باران اغلب مناطق کشور است.
با کاشت درختهای سازگار با این وضعیت جوی، میتوان محیط زیست را لطیف و با طراوت کرد. طبیعت و فضای سبز وسیلهای برای بقای بشری و حفظ زیبایی شهر است و به عنوان میراثی ارزشمند به همه انسانها تعلق دارد.
درختها علاوه بر تلطیف هوا و پالایش آن، موجب حفظ محیط زیست، ایجاد فضایی سرسبز و زیبا برای گردش و تامین آبهای زیر زمینی میشوند. درختان همچنین در ازدیاد آب رودخانهها و چشمهسارها، حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش آن و حاصل خیزی زمینهای کشاورزی نقش به سزایی دارند. کاشت درختها در اطراف مزارع، دست رنج کشاورزان را از گزند باد در امان میدارد. همچنین با کاشت درخت، میتوان از پیشروی بیابانها و کویرها جلوگیری کرد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»