گزارش / رادیو کوچه
یادداشتی از مصطفا تاجزاده، معاون وزیر کشور دولت محمد خاتمی و از معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، که در حال سپری کردن شش سال حبس خود را در زندان اوین است، با نام بدحجاب ها و رهبری.
۱- «سلیقه امام عینن همین بود. بنده دارم به شما عرض میکنم. خبر میدهم البته شواهدی هم هست در سالهای ۱۳۶۴که همین آقای ناطق نوری وزیر کشور بودند، من یادم نمیرود توی همین خیابانها یک عدهای از جوانها بودند که حمله میکردند به بدحجابها. امام مکتوب نوشتند به ایشان که بروید این جوانها را که حمله میکنند به بدحجابها بگیریدشان، بزنیدشان و زندانشان کنید و حبسشان کنید. مخالف بود امام در حالی که امام آن مرد شجاع بینظیری بود که مسئله حجاب را به این مملکت برگرداند… این همان امام است اما در عین حال با آن روش مخالف بود و ایستادگی کرد.» آنچه ملاحظه فرمودید چگونگی مواجهه بنیانگذار جمهوری اسلامی با حضور خیابانی خودسر جوانان حزب اللهی علیه بدحجابها از زبان آیه الله خامنهای است که البته در رسانههای عمومی هرگز منتشر نشد و من آن را به نقل از کتاب «زمزم ولایت» از انتشارات روابط عمومی سپاه ۷۶/۱۲/۲۸نقل کردم. به هر رو برخورد رهبر فقید انقلاب با پدیده فوق چنان قاطع بود که اولین تظاهرات به آخرین تظاهرات تبدیل شد و مادام که ایشان زنده بود هرگز تکرار نشد.
۲- گروهی از جوانان مزبور در سالهای پایانی دولت هاشمی به نام مبارزه با لیبرالیسم فرهنگی تشکیلات جدید راه انداختند. به خیابانها ریختند و رعب و وحشت آفریدند. در این دوره که دوره مقابله با تهاجم فرهنگی نام گذاری شد، آنان تنها به برپایی تظاهرات علیه بدحجابی اکتفا نکردند بلکه دامنه فعالیتهای ویرانگر خود را وسعت بخشیدند. انتشارات مرغ آمین را به آتش کشیدند، دفتر مجله گردون را تخریب کردند، در اعتراض به نمایش فیلم تحفه هند در برابر سینما قدس جمع شدند و زنی حامله را مورد تعرض قرار دادند. سخنرانی دکتر سروش را به هم زدند. با اجتماع در مقابل ساختمان سلام مخالفت خود را با انتشار آن روزنامه به نمایش گذاشتند. علیه سرمایه داران غرب زده جلوی برج سفید پاسداران تجمع نمودند. با انجام راه پیمایی از میدان ولی عصر تا دانشگاه تهران خواهان اخراج اساتید منتقد شدند و علیه عملکرد کرباسچی در برابر شهرداری تهران به تظاهرات پرداختند.
۳- پس از حماسه دوم خرداد ۷۶هنگامی که لباس شخصیهای شناخته شده و سازمان یافته سکوت رضایت آمیز رهبر وحمایت نهادهای منصوب وی را دیدند، اقدامهای خشن تری را در دستور کار قرار دادند که تا امروز ادامه یافته و موارد ننگینی را به اسم ایشان ثبت کرده است. از به هم زدن مراسم قانونی دفتر تحکیم جلوی سردر دانشگاه تهران تا دوبار ورود به کوی دانشگاه و ضرب و شتم وحشیانه دانشجویان. ازترور سعید حجاریان تا تخریب سفارت انگلستان و از ممانعت از سخنرانی نوه رهبر فقید انقلاب در مرقد وی در سالگرد درگذشتش تا ایجاد اختلال در سخنرانی آقای ناطق نوری در شب قدر و در حرم امام رضا (ع)
۴- بعد از آنکه کارد به استخوان رسید و کار به پرتاب مهر و لنگه کفش به رئیس مجلس در مراسم ۲۲بهمن در حرم حضرت معصومه (س) کشید، رهبر اعلام کرد با این شیوه مخالف است. محکومیت روش فوق توسط ایشان این امید را ایجاد کرد که قرار است به قانون ستیزیها و حریم شکنیها پایان داده شود. به ویژه آنکه قوه قضائیه نیز قول رسیدگی قاطع به حادثه را داد اگر چه رأی صادره به همان سستی احکام نخستین هجوم به کوی دانشگاه بود.
۵- با به باد رفتن رویای حکومت ۴۰-۵۰ساله آینده ستاد مهندسی انتخابات در خرداد ۹۲لباس شخصیها که چند ماهی در اغما به سر میبردند، از لاک خود بیرون خزیدند و هل من مبارز طلبیدند. و اولین تجمع اعتراضی خود را در فرودگاه مهرآباد علیه سفر دکتر روحانی به نیویورک تنها یک ماه پس از شروع کار دولت برپا کردند و با پرتاب لنگه کفش به خودروی حامل رئیس جمهور گلکاری خویش را به سبزه نیز آراستند. هم چنین در اصفهان علیه دفن پروفسور فرای معرکه گرفتند و به آبروی ایران و ایرانی لطمه زدند. با تجمع مقابل وزارت کشور ناتوانی دولت را در جلوگیری از قانون شکنی به رخ همگان کشیدند و در یزد و شهرهای دیگر کنسرتهای موسیقی را برهم زدند تا تفاوت سال فرهنگ از غیر آن کاملا معلوم شود. اکنون نیز با قلدری از به راه انداختن گشت موتوری سخن میگویند. مگر خوارج مسلکان شیعی از داعش سلفی سنی چه کم دارند که واحد موتوریزه نداشته باشند؟!
۶- در پاسخ به تلاش بازجوها برای توجیهم که تظاهرات اعتراضی مردم علیه کودتای انتخاباتی ۸۸غیرقانونی است، گفتم چنان چه برپایی تجمع بدون مجوز جرم محسوب میشود چرا دستگاههای امنیتی و قضائی علیه اجتماعات فاقد مجوز انصار حزب الله در طول دو دهه اقدامی انجام ندادند؟ قانون باید برای همه یکسان اجرا شود. نمیشود تجمعاتی که به سود خود تشخیص میدهید مردمی و خودجوش بخوانید و آنها را تأیید کنید اما اجتماعاتی که علیه خود ارزیابی میکنید اردوکشی خیابانی نام نهید و به سرکوبش بپردازید. اجرای قانون خودی و غیرخودی ندارد. تشکیل اجتماعات مسالمت آمیز و مدنی بدون اخذ مجوز یا برای همه آزاد است یا برای همه ممنوع.
۷- آیه الله خامنهای با علم به روش برخورد رهبر فقید انقلاب علیه اجتماعات خودسر علیه بدحجابها و با وجودی که اعلام کرد با چنین شیوهای مخالف است اما در عمل دست لباس شخصیها را در تعرض به آنچه نمیپسندیدند باز گذاشت. چرایش را خود ایشان باید توضیح دهد. اما اکنون با مشخص شدن دو مسئله، اول اینکه معلوم شد گروههای فشار به ظاهر حزب اللهی و به واقع تکفیری برای هیچ فرد و مقامی، هیچ مراسم و نهادی و هیچ زمان و مکانی حریم و حرمت قائل نیستند و در اقدام علیه آنها حدّ یقف نمیشناسند و دوم اینکه راه پیمایی میلیونی و تاریخ ساز مردم در ۲۵خرداد ۸۸حضور خیابانی را از انحصار انصار ارتجاع و تحجر خارج کرد، انتظار میرود رهبر با اقتدا به سلف خویش به هرج و مرج طلبی پایان داده بساط حرمت شکنی و قانون ستیزی را برچیند و تردید نکند که «هرکه باد بکارد توفان درو خواهد کرد.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»