Saturday, 18 July 2015
01 December 2023
در جنوب کرکوک

«پیشمرگه‌های کرد موفق به آزادسازی میدان نفتی خباز از دست داعش شدند»

2015 February 01

خبر / رادیو کوچه

 

به دنبال حمله، داعش به چاه‌های نفت در کرکوک و وقوع درگیری‌ها میان این گروه و پیشمرگه‌‌های کرد اقلیم کردستان، نیروهای پیشمرگ موفق شدند کنترل مناطق جنوب کرکوک را در دست گرفته و میدان نفتی خباز و همچنین کارکنان این چاه نفتی را که توسط داعش ربوده شده بودند، آزاد کنند.

رسانه‌های خبری اقلیم کردستان روز یک‌شنبه اول فوریه گزارش دادند، پیشمرگه‌های کرد، با کمک جنگنده‌های ائتلاف موفق شدند روز شنبه سی و یکم ژانویه کنترل مناطقی در جنوب و غرب شهر کرکوک را در دست بگیرند.

منابع امنیتی اقلیم کردستان، اعلام کرده‌اند، عملیات نظامی از سه محور انجام شده و نیروهای پیشمرگ‌ علاوه بر کنترل روستا ملاعبداله در جنوب کرکوک، کنترل بخش عظیمی از مناطق جنوب کرکوک را که تحت سیطره داعش در آمده بود، در دست گرفتند.

نیروهای پیشمرگ‌ همچنین توانستند کنترل کامل میدان نفتی خباز در منطقه ملاعبداله، واقع در ٣۵ کیلومتری جنوب غربی کرکوک واقع شده، در دست گرفته و کارکنان آن را که توسط ربوده شدند، آزاد کنند.

pishmargeh

خبرگزاری آلمان نیز در این رابطه گزارش داده است که شبه‌نظامیان دولت اسلامی ۲۴ تن از کارکنان میدان نفتی خباز را در اتاقی زندانی کرده بود که نیروهای کرد پس از اطمینان از این‌که این اتاق مین‌گذاری نشده، آن‌ها را نیز آزاد کرده‌اند.

در حوزه نفتی خباز که یکی از بزرگ‌ترین میدان‌های نفت‌خیر کرکوک به شمار می‌رود، روزانه ۱۵ هزار بشکه نفت خام تولید می‌شود.

به گزارش یک مقام امنیتی، در جریان بازپس‌گیری میدان نفتی خباز دست‌کم ۴۰ تن از اعضای داعش کشته شدند. شبه‌نظامیان داعش، هنگام فرار چند چاه نفتی را به آتش کشیده‌اند.

به گفته حکومت اقلیم کردستان، سرتیپ حسین منصور، از فرماندهان ارشد نیروهای پیشمرگه در درگیری‌های روز شنبه، با نیروهای حکومت اسلامی، کشته شده که این دومین فرمانده عالی‌رتبه نیروهای کرد است، که طی دو روز گذشته کشته می‌شود.

پیش از او، در روز جمعه، سرتیپ شیرکو فاتح، در یک درگیری در نزدیکی کرکوک،همراه با هشت تن دیگر از نیروهای پیشمرگه، کشته شده‌ بود.

مطالب مرتبط

یکی از فرماندهان بلند پایه پیشمرگه کردستان در کرکوک کشته شد

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , ,