Saturday, 18 July 2015
29 September 2023
از سوی عالی‌ترین دادگاه کره

«لغو قانون ممنوعیت خیانت بعد از ازدواج در کره جنوبی»

2015 February 27

خبر / رادیو کوچه

 

عالی‌ترین دادگاه کره جنوبی، حکم داد که خیانت جنسی زوج‌ها پس از ازدواج دیگر در ین کشور جرم تلقی نمی‌شود.

وب‌سایت شبکه خبری «بی‌بی‌سی» روز جمعه بیست و هفتم فوریه ضمن اعلام این خبر نوشته است، بنابه قانونی که از سال ۱۹۵۳ در کره جنوبی به اجرا در ‌آمد زوج‌های خیانتکار با مجازاتی تا دو سال حبس مواجه بودند.

براساس این گزارش، روز پنج‌شنبه هفت تن از قضات هیات ۹ نفره دیوان عالی کره جنوبی، به لغو ممنوعیت خیانت جنسی یا زنای محصنه رای دادند. به عقیده این قضات، جرم دانستن خیانت جنسی از مصادیق دخالت در احوال شخصی مردم است و با قانون اساسی کره جنوبی تعارض دارد.

به گفته «پارک هان‌چول»، قاضی سرپرست هیات قضات در این دادگاه، تصور عمومی درباره حقوق جنسی افراد تحول یافته است: «حتا اگر خیانت باید از نظر اخلاقی محکوم شود اقتدار حاکمیت نباید در امور شخصی شهروندان دخالت کند.»

southkorea

در سال‌های اخیر صدها تن از شهروندان کره جنوبی به اتهام خیانت جنسی در دادگاه محکوم شدند اما عده کمی از آنها به زندان رفتند.

«لیم جی‌بونگ» استاد حقوق در دانشگاه «سوگانگ» در سئول به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است: «اخیرن بسیار به ندرت دیده شده که فردی محکوم به خیانت جنسی دوران زندان را بگذراند و شمار محکومیت ها و اتهام‌ها تا حد زیادی کاهش یافته است.»

پیش‌تر قانون ممنوعیت خیانت جنسی برای زوج‌های مزدوج چهار بار بررسی شده و هر بار تایید شده بود. آخرین بار در سال ۲۰۰۸، یک هنرپیشه خانم که برای زنای محصنه به هشت ماه حبس تعلیقی محکوم شده بود علیه این قانون شکایت کرد.

در آن هنگام شکایت خانم «اوکی سو ری» علیه این قانون ناموفق ماند اما حالا دیوان عالی کره جنوبی می‌گوید زنای محصنه باید بر مبنای اخلاقی محکوم شود و نیازی نیست که آن را اقدامی مجرمانه تلقی کرد.

همچنین دیوان عالی کره جنوبی به افرادی که پس از سال ۲۰۰۸ بنا به این قانون محکوم شده اند گفته است می‌توانند برای احکام خود تقاضای تجدید نظر کنند.

با این حال همچنان در کره جنوبی شهروندانی هستند که از قانون ممنوعیت خیانت جنسی حمایت می‌کنند و معتقدند  الغای این قانون، هرزگی جنسی و شهوترانی را افزایش می‌دهد. «آن چانگ‌هو» یکی از قضات دیوان عالی کره جنوبی که با لغو این قانون مخالف بود قانون پیشین را حافظ ارزش‌های خانوادگی دانسته و هشدار داده است که لغو آن می‌تواند «به افزایش شهوترانی در جامعه بیانجامد.»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , ,