گزارش / رادیو کوچه
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، میگوید که «ما درایران هیچ کسی را به خاطر عقیدهاش زندانی نمیکنیم».
به گزارش «سحام»، محمدجواد ظریف همچنین گفته است: «افرادی که جرایمی مرتکب میشوند یا قوانین کشور را نقض میکنند، نمیتوانند پشت اینکه روزنامهنگار یا فعال سیاسی هستند، پنهان شوند».
وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با «چارلی رز»، مجری تلویزیون پیبیاس آمریکا، که چهارشنبه نهم اردیبشت پخش شد، تاکید کرده است: «مردم باید قوانین را رعایت کنند».
اظهارات «محمدجواد ظریف» درحالی است که براساس گزارشهای متعدد سازمان ملل متحد و سازمانهای غیر دولتی مدافع حقوق بشر و آزادی رسانهها در دنیا، جمهوری اسلامی ایران همواره در میان سرکوبگرترین دولتهای جهان علیه مطبوعات، روزنامهنگاران، فعالان سیاسی – مدنی، روشنفکران و دگراندیشان، اقلیتهای دینی و نهادهای مدنی و اجتماعی قرار داشته است.
وزیر امور خارجه ایران در سخنان جداگانهای نیز اتهامات جیسون رضائیان، خبرنگار زندانی روزنامه واشنگتن پست درایران را «بسیار جدی» توصیف کرده است.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، وی روز چهارشنبه در جلسه پرسش و پاسخی در دانشگاه نیویورک گفته است: «متاسفانه اتهامات جیسون رضائیان بسیار جدی است و مایه تاسف است که یک مامور دون پایه اطلاعاتی مرتبط با آمریکا، درصدد سوءاستفاده از موقعیت او بوده است».
وزیر امور خارجه ایران درعین حال که ابراز امیدواری کرده که این خبرنگار از اتهاماتش تبرئه شود، تاکید کرده که «جیسون رضائیان ایرانی است و باید به دلیل اتهاماتش محاکمه شود».
جیسون رضائیان روزنامهنگار ایرانی – آمریکایی در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۹۳ همراه با همسرش یگانه صالحی در تهران بازداشت شد. خانم صالحی یک ماه بعد با سپردن وثیقه آزاد شد اما جیسون رضائیان همچنان زندانی و در انتظار محاکمه است.
وکیل مدافع آقای رضائیان اتهامات موکلاش را «جاسوسی»، «همکاری با دولتهای متخاصم»، «جمعآوری اطلاعات محرمانه» و «تبلیغ علیه جمهوری اسلامی» عنوان کرده است.
دولت ایالات متحده آمریکا و روزنامه واشنگتنپست، این اتهامات را «بیپایه و اساس»دانستهاند.
به گزارش«سحام»، سخنان وزیر امور خارجه، خاطرات محمود احمدی نژاد را در جامعه زنده کرده است. این در حالیاست که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، برای روزنامه نگاران، روشنفکران و فعالان مدنی – سیاسی با پرونده سازی القاء میکنند که این افراد به جرائمی غیر مرتبط با حرفهشان در زندانها نگهداری میشوند؛ جرائمی که حدود آن در قانون مجازات اسلامی نامحدود و نامشخص است و آنقدر سیطره و احاطه آن مبسوط است که گاهی راه رفتن درخیابان و سوت زدن نیز، «اقدام علیه امنیت ملی» و «اجتماع و تبانی علیه نظام» تلقی میشود. همانطور که درسالیان گذشته، اقدام به خواندن دعای کمیل و زیارت عاشورا، مصداق«اجتماع و تبانی علیه نظام» تشخیص داده شد و افراد شرکت کننده به همین عنوان به زندان و حبس محکوم شدند.
براساس اطلاع خبرنگار«سحام»، اخیرا نیروهای امنیتی سپاه و وزارت اطلاعات، با احضار فعالان سیاسی و مدنی به خانههای امن و اماکن مربوط به نیروهای امنیتی، اقدام به طرح سوالات متعدد درباره چرایی شرکت در مراسم ختم مادر مکرمه «سیدمحمد خاتمی» در سعادت آباد تهران کرده اند.
این نیروهای امنیتی، برخی فعالان مدنی اصلاح طلب را برای شرکت در مراسم ختم مادر مکرمه «سید محمد خاتمی» رئیس دولت اصلاحات، تحت فشار قرار داده اند.
هنوز یاد و خاطره سخنان میرحسین موسوی در دلها و اذهان جامعه زنده است؛ آنجا که گفت: «ما با پدیده ای روبرو هستیم که در دوربین زُل می زند و به مردم دروغ میگوید.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»