خبر / رادیو کوچه
گزارش سالیانه بررسی وضعیت حقوق بشر جهان که از سوی وزارت خارجه آمریکا منتشر میشود، با انتقاد از سرکوب منتقدان در ایران، در بخش دیگری از گزارش خود، داعش را”خشنترین و خطرناکترین ناقض حقوق بشر در سال ۲۰۱۴ دانست.
وبسایت «دویچهوله» آلمان روز جمعه بیست و ششم ژوئن گزارش داده است، گزارش سالیانه نقض حقوق بشر بار دیگر از ایران به دلیل نادیده گرفتن و زیرپا گذاشتن حقوق گروههای مختلف جامعه از جمله اقلیتهای مذهبی و جنسی و روزنامهنگاران انتقاد کرده است.
گزارش وزارت خارجه آمریکا، در مورد بررسی وضعیت حقوق بشر جهان تاکید میکند که در دولت حسن روحانی نیز ایران کماکان به محدود کردن آزادیهای فردی، اجتماعی و سیاسی شهروندان ادامه میدهد و از «اعمال محدودیت به دلایل سیاسی» در ایران انتقاد کرده است.
وزارت خارجهی آمریکا در این گزارش از دولت سوریه نیز انتقاد جدی کرده است و حکومت بشار اسد را حکومتی سرکوبگر و کشتارگر دانسته است.
ایالات متحده آمریکا در گزارش سالانه بررسی وضعیت حقوق بشر جهان، قدرتگیری گروه تروریستی دولت اسلامی، داعش را خطرناکترین تهدید برای حقوق بشر در سال گذشته دانسته است.
این گزارش که هرسال از سوی وزارت خارجهی آمریکا منتشر میشود، تاکید کرده که اگرچه این گزارش بیشتر بر بررسی عملکرد دولتها در حوزهی حقوق بشر متمرکز است، اما در سال ۲۰۱۴ عملکرد خطرناک گروههای تروریستی و شبهنظامی یا نظامی، منشا اصلی نقض حقوق بشر بوده است.
وزارت خارجه آمریکا سال ۲۰۱۴ را سالی دشوار و پرمخاطره برای حقوق بشر و مدافعان آن توصیف کرده است. این گزارش از گروههای طالبان، القاعده و بوکوحرام نیز به عنوان دیگر تهدیدهای جدی و بانیان نقض حقوق بشر در سال گذشته نام برده است.
این گزارش همچنین تاکید دارد که دولت چین کماکان به نادیده گرفتن حقوق بنیادی شهروندان خود و حق آزادی بیان آنها ادامه میدهد و دولت چین را به عنوان یکی از دولتهای سرکوبگر معرفی کرده است.
درحالی که بعد از ۵۰ سال قطع روابط دیپلماتیک، کوبا و آمریکا در ماههای گذشته بار دیگر به عادیسازی روابط رو آوردند، این گزارش به طور مفصل از کوبا نیز انتقاد و حاکمیت این کشور را به عنوان دولتی معرفی کرده است که با تهدید شهروندان و تحت تعقیب قرار دادن آنان، حقوق اساسی شهروندان خود را نقض میکند.
گزارش سالیانه نقض حقوق بشر وضعیت همه کشورهای جهان را به تفکیک بررسی میکند. در این گزارش تنها وضعیت حقوق بشر در آمریکا بررسی نمیشود. مقامات آمریکا میگویند دیگران باید ناظر بر حقوق بشر در آمریکا باشند و آنها نمیتوانند ناظر منصفی برای بررسی وضعیت در داخل کشور خود محسوب شوند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»