Saturday, 18 July 2015
01 December 2023
برنامه زیر یه خم

«بیش از ۴۶٨ میلیارد بدهی تیم‌های لیگ‌های ایران به بازیکنانشان»

2015 July 13

مسیب سروندی / رادیو کوچه

 

پس از ارسال نامه دبیر‌کل فدراسیون فوتبال به رییس سازمان لیگ‌برتر، میزان بدهی باشگاه‌های بدهکار به طور کامل جهت اجرا به سازمان لیگ اعلام شد. هم‌راه این برنامه زیر یه خم شوید.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

«۴۶٨/١٠٢/٣٣١/٠١۴ بدهی تیم‌های لیگ‌های ایران به بازیکنانشان»

پس از ارسال نامه دبیر‌کل فدراسیون فوتبال به رییس سازمان لیگ‌برتر، میزان بدهی باشگاه‌های بدهکار به طور کامل جهت اجرا به سازمان لیگ اعلام شد.

سایت رسمی فدراسیون فوتبال نوشت: با توجه به برگزاری نشست‌های مشترک دکتر «علیرضا اسدی»، دبیر فدراسیون فوتبال با «مهدی تاج» رییس سازمان لیگ‌برتر و «اسماعیل حسن‌زاده»، رییس کمیته انضباطی در خصوص دریافت مطالبات و بدهی‌های باشگاه‌های مختلف و هم‌چنین آرای صادر شده توسط کمیته انضباطی، میزان بدهی باشگاه‌های بدهکار در لیگ‌های مختلف از سوی دبیر‌کل فدراسیون فوتبال جهت اجرا به سازمان لیگ کشور اعلام شد.

گفتنی است، سیزده باشگاه حاضر در لیگ‌برتر به دویست و پنج نفر بدهکار بوده و باید در مجموع مبلغ ١٩٧.۴۴٣.۶١٠.٣١٢ ریال را پرداخت کنند.

بر همین اساس ٨ باشگاه در لیگ دسته اول به صد و شصت و شش نفر بدهکار هستند و باید مبلغ ١۶٢.۶٨١.٨٨۴.٧٨ ریال بپردازند.

sorkhabi

در رقابت‌های لیگ دسته دوم، صد و هفتاد نفر از شانزده باشگاه طلب‌کار بوده و مبلغ ٩۴.٨٠٣.٢٣٩.٨٠٠ ریال از سوی کمیته انضباطی اعلام شده که باشگاه‌های مربوطه باید پرداخت کنند.

لازم به ذکر است، یازده باشگاه در لیگ دسته سوم نیز به صد و شصت و یک نفر بدهکار هستند و طبق اعلام کمیته انضباطی باید مبلغ ٧۵.۶٧۶.۶۶۴.٠٨٩ ریال را بپردازند.

در رقابت‌های لیگ بانوان دو تیم به ٩ نفر بدهکار بوده و مبلغ بدهی تعیین شده برای این دو باشگاه ٢٣٢.۴٠٠.٠٠٠ ریال است.

طبق اعلام کمیته انضباطی چهارده باشگاه فعال به صد و بیست و نه نفر در لیگ‌های استانی بدهکار هستند و باید مبلغ ٢١.٠۶١.٧٣۵.۶۵١ ریال پرداخت کنند.

در مجموع شصت و چهار باشگاه به هشت‌صد و چهل نفر بدهکار بوده و باید مبلغ ۴۶٨/١٠٢/٣٣١/٠١۴  ریال پرداخت کنند.

«ذوب‌آهن مقابل فنرباغچه آبروی فوتبال ایران را برد»

تیم فوتبال ذوب‌آهن اصفهان در دیداری تدارکاتی شکستی سنگین را مقابل فنرباغچه تجربه کرد.

fanarbaghcheh

ذوب‌آهن اصفهان که در ترکیه اردو زده است، در دیداری تدارکاتی مقابل فنرباغچه با نتیجه ٧ بر صفر شکست خورد. این تیم در حضور شش هزار تماشاگر به مصاف فنرباغچه رفت و به عنوان قهرمان جام‌حذفی فوتبال ایران، ٧ گل از این تیم خورد. فرناندو، میروسلاو، توپال، نانی، سوزا، توپوز و سوو گل‌های تیم ترکیه‌ای را زدند.

«واکنش گل‌محمدی به هفت‌تایی شدن ذوب‌آهن مقابل نماینده قدرتمند ترکیه»

تیم ذوب‌آهن شنبه شب در دیداری تدارکاتی با نتیجه ٧ بر صفر مقابل فنرباغچه شکست خورد.

سایت رسمی باشگاه ذوب‌آهن نوشت: «یحیی گل‌محمدی» اظهار داشت: فوتبالی که تیم ما بازی می‌کند فوتبال رو به جلو و بر اساس احاطه بر مالکیت توپ است و هدف ما از دیدار با تیم فوتبال فنرباغچه انجام چنین کاری در تقابل با یک تیم بزرگ اروپایی بود.

وی ادامه داد: شاید اگر در این دیدار به دنبال نتیجه بودیم می‌توانستیم توپ را به حریف بدهیم و به دفاع صرف رو بیاوریم ولی به هیچ‌وجه چنین کاری را نکردیم و تمام تلاشمان را به کار گرفتیم که بتوانیم مقابل این تیم بزرگ فوتبال خودمان را بازی کنیم.

سرمربی ذوب‌آهن اضافه کرد: منهای گل‌هایی که دریافت کردیم اگر نگاهی کلی به جریان بازی بیندازیم متوجه این نکته می‌شویم که اغلب گل‌هایی که دریافت کردیم در ضد‌حملات سریع تیم فوتبال فنرباغچه شکل گرفت و اگر آنالیز این بازی استخراج شود این نکته را در خواهیم یافت که مالکیت ما بر زمین و توپ اگر بیشتر از فنرباغچه نبود کمتر از این تیم هم نبود.

golmohammadi

وی هم‌چنین اضافه کرد: اکنون تیم ما در یک کلاس بالاتر قرار خواهد گرفت. این شکست چیزی از ارزش‌های تیم من کم نمی‌کند و برای من مهم این بود که بازیکنانم در مقابل بزرگان فوتبال جهان ماجراجویی کنند.

سرمربی ذوب‌آهن در پایان گفت: نتیجه مایوس کننده نبود و به طور یقین این شکست کمک فراوانی به ما خواهد کرد. بازی تیم جوان من مقابل نانی، دیگو، میرلس، برونو آلوز، فرناندائو و دیگر ملی‌پوشان فنرباغچه از صربستان، نیجریه، سنگال، اسلوواکی، کرواسی، ترکیه و… بازی بود که کیفیت آنها را ارتقا داد. به طور حتم تیم من اگر می‌توانست دو بازی بزرگ دیگر شبیه دیدار با فنرباغچه برگزار کند در سطحی به مراتب بهتر قرار می‌گرفت.

«نیکبخت واحدی: من هم می‌توانم مثل باجو، روماریو و ریوالدو تا ۴٠ سالگی بازی کنم»

«علیرضا نیکبخت»‌ هنوز از بازی کردن خسته نشده و سنش را هم برای بازی فوتبال زیاد نمی‌داند.

نیکبخت در این رابطه می‌گوید: در حال حاضر با تیمی صحبت خاصی نکرده‌ام اما قصد بازی دارم. اکنون خودم مرتب تمرین می‌کنم تا اگر با تیمی به توافق رسیدم، کارم را شروع کنم. بازیکن سابق سرخابی‌ها ادامه می‌دهد: من ٣۵ سال سن دارم و فکر می‌کنم سن فقط یک عدد است، از سوی دیگر اعتقاد دارم در فوتبال ایران می‌توان تا ۴٠ سالگی بازی کرد. مگر همین عنایتی تا به حال بازی نمی‌کند.

nikbakht

نیکبخت تاکید می‌کند: مگر «روبرتو باجو» تا سن ۴٠ سالگی فوتبال بازی نمی‌کرد؟! «روماریو» هم بازیکن دیگری بود که با بیش از ۴٠ سال، خوب بازی می‌کرد. به همه اینها اضافه کنید ریوالدو را، به همین دلیل من هم، سن را فقط یک عدد می‌دانم و به دلیل شرایط خاص فوتبال ایران فکر می‌کنم تا ۴٠ سالگی می‌توانم در فوتبال ایران مانند «رضا عنایتی» بازی کنم!

«توضیح محسن مسلمان درباره چشم‌های قرمزش»

مسلمان می‌گوید به دلیل حساسیت فصلی چشم‌هایش این‌گونه پف کرده و قرمز شده است.

mosalman

به گزارش خبرآنلاین؛ بازیکنی که دوباره به پرسپولیس بازخواهد گشت، از بعضی رسانه‌ها دلخور است و می‌گوید: من به دلیل حساسیت فصلی چشم‌هایم این‌گونه شده ولی نمی‌دانم چرا بعضی از دوستان عکس من را با این شکل چاپ کردند. آنها نباید این کار را می‌کردند. من هر سال همین موقع با چنین مشکلی متوجه هستم. الان پماد مخصوصی به چشم‌هایم می‌زنم و یک ماه دیگر کامل خوب می‌شود.

«داور ایرانی نبرد بزرگ جوکوویچ و فدرر را قضاوت می‌کند»

«علی نیلی» دیدار پایانی معتبرترین رقابت تنیس دنیا (ویمبلدون) را قضاوت می‌کند.

سایت فدراسیون تنیس نوشت، در حالی یک‌صد و بیست و نهمین دوره مسابقات تنیس ویمبلدون به خط پایانی خود نزدیک می‌شود که علی نیلی یکی از پرافتخارترین داوران ایران دیدار نهایی این مسابقات که بین «نواک جوکوویچ» صربستانی و «راجر فدرر» سوییسی برگزار می‌شود را قضاوت می‌کند.

مسابقات تنیس ویمبلدون قدیمی‌ترین روی‌داد تنیسی در طول تاریخ این رشته می‌باشد که همه ساله پس از گرند اسلم‌های استرالیا و رولند گاروس (فرانسه) به مدت ۲ هفته برگزار می‌شود و قرار است دیدار پایانی این پیکارها نیز امروز یک‌شنبه (۲۱ تیر ماه) برگزار شود و علی نیلی داور نشان طلای ایران که جزو مطرح‌ترین داوران دنیای تنیس به شمار می‌رود برای قضاوت در این دیدار بر روی صندلی بنشیند.

alinili

نیلی جزو معدود داورانی به شمار می‌رود که دارای نشان طلای داوری و نشان طلای سرداوری تنیس است. وی این افتخارات را پس از طی کردن دورانی موفق در داوری از سوی فدراسیون جهانی (ITF) دریافت کرده است.

«سید عادل برقعی» داور نشان برنز، «سید‌امیر‌حسین موسوی» و «شروین صفوی» داوران نشان سفید از ایران، دیگر نمایندگان ایران در این تورنمنت معتبر هستند.

یاد‌آور می‌شود، این مسابقات در زمین‌های چمن صد و سی ساله برگزار می‌شود و در پایان به برترین‌ها در جمع مبلغ دوازده میلیون پانصد و شصت و هشت هزار پوند به عنوان جایزه نقدی اهدا می‌شود.

«پروفسور احرابی‌فرد: آمریکایی‌ها اندازه ایران خرج والیبال نمی‌کنند»

پروفسور «احرابی‌فرد»، از مدیران اسبق ورزش ایران و مشاور تیم‌ملی والیبال آمریکا با مقایسه ساختار ورزش دو کشور گفت: فکر نمی‌کنم آمریکا اندازه ایران برای تیم‌ملی والیبالش خرج کند.

به گزارش ایسنا، همیشه بزرگ‌ترهای جمع حرف‌های زیادی برای گفتن دارند؛ حرف‌هایی که در برگیرنده معانی بسیار زیادی است. خانواده ورزش ایران نیز بزرگان و پیشکسوتان زیادی دارد چهره‌های شاخصی که به طور معمول در غوغاسالاری حاشیه‌های ورزش حرفه‌ای به حاشیه رانده می‌شوند و کمتر کسی از حال و روز آنها خبر دارد.

در تمرین تیم‌ملی والیبال آمریکا مردی مسن اما استوار با برخوردی گرم و دوستانه حاضر بود که دوست نداشت او را مدیر صدا کنند و تاکید می‌کرد که فقط به عنوان مشاور هم‌راه تیم‌ملی والیبال آمریکاست؛ مردی که شاخص‌ترین بازیکنان جهان او را با پیشوند پروفسور صدا می‌کردند. او ریشه در آب و خاک ایران داشته و پس از سال‌ها زندگی در آمریکا در حاشیه مسابقات لیگ جهانی ٢٠١۵ هم‌راه تیم‌ملی این کشور به تهران آمده بود.

پروفسور ایرج احرابی‌فرد، استاد دانشگاه آیوا و سرمربی اسبق تیم‌های ملی شنای ایران و از نخبه‌های علمی، ورزشی و دانشگاهی جهان به شمار می‌رود. او به عنوان مربی قرن والیبال آمریکا معرفی شده و نام خود را در تالار مشاهیر این کشور ثبت کرده است. مردی که زمانی در مدیریت ورزش ایران هم نقش موثری را ایفا می‌کرد حالا سی و پنج سال است که به فعالیت در حوزه ورزش و دانشگاه‌های آمریکا مشغول است.

مهندس «ناصر میرفخرایی» از پیشکسوتان و مدیران اسبق ورزش کشور که زمینه این نشست را فراهم نمود، از حال و روز ورزش ایران در مقایسه با سال‌های قبل سخن گفت.

ایرج احرابی‌فرد: خوشحالم که در ایران هستم. در یکی دو سال گذشته هم سفری به ایران داشتم. سه سال قبل کلاسی برای مربیان ایران برگزار کردم که صد نفر از گوشه و کنار کشور در این کلاس شرکت کردند. من تلاش می‌کنم هر کاری از دستم بر بیاید انجام دهم. به هیچ عنوان سیاسی نیستم و فعالیتی در این‌باره ندارم. مدتی است که در یونسکو به فعالیت‌های بشر دوستانه مشغول هستم.

ahrabifard

شاید این روزها درباره من حرف‌های متفاوتی بیان شده به همین دلیل لازم می‌دانم به چند نکته اشاره کنم. در دانشگاه‌های آمریکا یکی از پنج نفری هستم که پیرامون تعامل علم ورزش و ورزش حرفه‌ای والیبال فعالیت می‌کند.

درباره عناوینی که به من نسبت می‌دهند هم باید بگویم چند سال قبل تیم من در یکی از لیگ‌های آمریکا مسابقه می‌داد. در آن سال من را به عنوان مربی قرن والیبال آمریکا معرفی کردند. حضورم در ایران با تیم آمریکا جریان خاصی داشت. من یکی از مفتخرترین مربیان آمریکا هستم. خیلی سخت است که به عنوان مربی والیبال جوایز متفاوتی بگیرید. به طور معمول چند جایزه معتبر در والیبال آمریکا اعطا می‌شود. یکی مربی برتر سال است که در سال ٢٠٠٠ در هاوایی این جایزه را بردم. یکی جایزه والیبال سال آمریکا است که آن را نیز برنده شدم. جایزه دیگری هم گاهی می‌دهند به کسی که مسیر والیبال را تغییر دهد و من افتخار دریافت آن را داشتم. چهارمین جایزه هم مربوط به ثبت‌نام در تالار مشاهیر والیبال آمریکاست که من و «داگ بیل» رییس فدراسیون والیبال آمریکا اولین گروهی بودیم که در این تالار ثبت شدیم. هیچ‌کس در تاریخ آمریکا هر چهار جایزه را نبرده است. زیرا اگر شما مربی سال آمریکا شوید دانشمند سال نمی‌شوید. به هر حال این افتخاری بود که در این سال‌ها کسب کردم.

ایرج احرابی‌فرد: نمی‌توان شرایط ورزش ایران و آمریکا را مقایسه کرد. برای این‌که تمام مدارس در آمریکا زمین فوتبال خصوصی دارند. تمام مدارس سالن ورزشی دارند. یک موضوع برای آمریکایی‌ها اهمیت زیاد دارد و آن این‌که برای سلامت ساختن اجتماع، ورزش را در اولویت می‌گذارند. چگالی استخوانی انسان توسط ورزش تامین می‌شود.

پنج عامل در سلامتی توسط ورزش بسیار تعیین کننده است. یکی مقابله با پوکی استخوان است که با فعالیت‌های سنگینی وزن پیشگیری می‌شود. این به خاطر بالا پریدن‌ها و دویدن‌ها و … قابل حل است. بسیاری از مدارس در آمریکا هر روز ورزش دارند. بعضی از مدارس هم یک روز در میان ورزش می‌کنند. یک معلم ورزش خوب تحصیل‌کرده می‌داند چکار کند. بازی فوتبال و والیبال قسمتی از فعالیتی است که باید برای سلامت دنبال کنند. برای تقویت ماهیچه‌ها نیز تلاش می‌کنند و به طور معمول وقت بیشتری برای آن صرف می‌کنند. بچه‌ها با وزنه کار نمی‌کنند و تنها با وزن خود تمرین می‌کنند. قسمت سوم مفاصل است که خیلی برای فرد اهمیت دارد. آنها بحث خیلی عمیقی روی کار بر روی مفاصل انجام می‌دهند. چندین نوع نرمش دارند. خود فردی که مسوول تمرین تیم‌ملی والیبال آمریکا بود، اشتباهات زیادی در گرم کردن تیم داشت.

اما جلوگیری از زیاد نشدن وزن هم مبحث دیگری است که به وسیله فعالیت‌های ایروبیکی دوام پیدا می‌کند. به هیچ عنوان به مبحث قهرمانی در مدارس فکر نمی‌شود. آنها باشگاه به معنی موجود در ایران ندارند بلکه مدارس ورزش را توسعه می‌دهند.

«رضا یزدانی پس از مصدومیت: سعی می‌کنم به تورنمنت لهستان برسم»

ملی‌پوش کشتی آزاد می‌گوید حضور در مسابقه‌های لهستان بستگی به وضعیت مصدومیتش دارد. البته خود او تصور نمی‌کند آسیب دیدگی‌اش جدی باشد.

«رضا یزدانی» در گفت‌وگو با ایسنا درباره مصدومیت خود بیان کرد: دو روز پیش در تمرین کشتی از ناحیه ساق پا آسیب دیدم اما فکر نمی‌کنم که جدی باشد و با چند روز استراحت به تمرینات خواهم رسید. البته پزشک از پایم ام آر آی گرفت و نتیجه‌اش را برای فدراسیون فرستاد که من از تشخیص پزشک اطلاعی ندارم و چیزی به من نگفته‌اند اما از شرایط پایم متوجه شدم دو سه هفته‌ای می‌توان این مصدومیت را جمع کرد.

rezayazdani

یزدانی با اشاره به در پیش بودن تورنمنت لهستان گفت: تمام سعی خود را می‌کنم به تورنمنت لهستان برسم. تا چند روز مانده به مسابقه‌ها اگر بتوانم بر روی تشک بیایم در این رقابت‌ها حاضر می‌شوم در غیر این‌صورت برای مسابقه‌های جهانی تمرین‌های خود را از سر می‌گیرم.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر کادر‌فنی بگوید به طور قطع باید در تورنمنت لهستان شرکت کند تکلیف چیست؟ تصریح کرد: اگر شرایط پایم مهیا باشد، به طور حتم کشتی می‌گیرم در غیر این‌صورت کاری نمی‌توانم انجام دهم. تا عصر امروز متوجه می‌شوم تشخیص پزشک چه چیزی بوده است. تا پیش از مصدومیت تمرین‌هایم را شروع کرده بودم تا به آمادگی قابل قبولی برسم.

دارنده دو طلای جهان با اشاره به در پیش بودن مسابقه‌های جهانی گفت: در مسابقه‌های جهانی انتظار از من زیاد است اما همین موضوع به من نیرو می‌دهد تا با انرژی بیشتر بتوانم کشتی بهتری بگیرم. من از تک تک رقبایم شناخت دارم و به دنبال این هستم که برنامه‌هایی که دارم را پیاده کنم و با کسب سهمیه المپیک به هدفی که دارم برسم. مسابقه‌های جهانی امسال شرایط متفاوتی دارد و باید به دنبال کسب سهمیه المپیک در تک تک اوزان باشیم. تمام کشورها با آمادگی زیادی می‌آیند. میزبان مسابقه‌ها نیز آمریکا است که خودش یکی از قطب‌های کشتی محسوب می‌شود بنابراین شرایط سخت است اما تمام کشتی‌گیران به طور قطع برای کسب سهمیه المپیک بر روی تشک می‌روند.

«آزادکاران ایران با چهار مدال طلا سوم شدند»

تیم کشتی آزاد جوانان ایران با کسب چهار مدال طلا به مقام سوم رقابت‌های قهرمانی آسیا در میانمار رسید.

مسابقات کشتی جوانان قهرمانی آسیا روزهای ۱۸ تا ۲۱ تیرماه  در شهر نایپیداو کشور میانمار برگزار شد که در پایان رقابت‌های کشتی آزاد تیم ایران با کسب چهار مدال طلای، پیمان بیابانی، رضا مظفری، مجتبی گلیج و امین طاهری در اوزان ۶۰، ۷۴، ۸۴ و ۱۲۰ کیلوگرم و کسب ۵۴ امتیاز به مقام سوم این رقابت‌ها رسید. هم‌چنین تیم‌های هند و قزاقستان به ترتیب با کسب ۶۸ و ۶۴ امتیاز به ترتیب اول و دوم شدند.

بر این اساس نتایج آزادکاران جوان ایران در روز دوم و پایانی این رقابت‌ها به شرح زیراست:

در وزن ۶۰ کیلوگرم «پیمان بیابانی» در دور اول کشتی‌گیر ژاپنی را با نتیجه ۴ بر ۲ شکست داد. وی در دور دوم نیز با نتیجه ۷ بر صفر از سد کشتی‌گیر کره‌جنوبی گذشت و به مرحله نیمه‌نهایی راه یافت. بیابانی در این مرحله با شکست  ۸ بر ۲ حریف چینی به دیدار فینال راه یافت. وی در این دیدار با نتیجه ۷ بر ۳ از سد کشتی‌گیر کشور قزاقستان گذشت و صاحب مدال طلا شد.

koshtijawanan

در وزن ۷۴ کیلوگرم «رضا مظفری» در دورهای اول و دوم مقابل کشتی‌گیران ترکمنستان و چین با نتایج ۱۱ و ۱۰ بر صفر به پیروزی رسید و به مرحله نیمه‌نهایی راه یافت و در این مرحله با نتیجه ۱۱ بر یک از سد کشتی‌گیر هندی گذشت به راهی دیدار فینال شد. مظفری در دیدار پایانی با نتیجه ۸ بر ۴ کشتی‌گیری از کشور قرقیزستان را شکست داد و به مدال طلا دست یافت.

در وزن ۸۴ کیلوگرم «مجتبی گلیج» در دور اول با نتیجه ۱۲ بر یک مقابل کشتی‌گیری از کشور هند به برتری دست یافت. وی در دور دوم حریفی از کره‌جنوبی را با نتیجه ۱۲ بر ۲ مغلوب کرد و با شکست ۱۰ بر صفر حریف چینی در دور سوم به دیدار فینال راه یافت. گلیج در این دیدار با نتیجه ۱۰ بر صفر کشتی‌گیر قزاقستانی را مغلوب کرد و قهرمان شد.

در وزن ۹۶ کیلوگرم «معین محمودی» در دور اول مقابل کشتی‌گیر قزاقستانی با نتیجه ۴ بر ۳ شکست خورد اما با توجه به حضور این حریف در دیدار فینال به گروه بازنده‌ها رفت. وی در این گروه با شکست ۹ بر ۴ کشتی‌گیر ازبکستانی به دیدار رده‌بندی رسید. محمودی در این دیدار مقابل حریف هندی شکست خورد و به مقام پنجم بسنده کرد.

در وزن ۵۵ کیلوگرم «محمد نامجو مطلق» در دور اول مقابل حریف قزاق با ضربه فنی شکست خورد و با توجه به شکست این کشتی‌گیر در دور بعد از دور رقابت‌ها کنار رفت.

در وزن ۶۶ کیلوگرم نیز «نیما اشقاقی» در دور اول مقابل کشتی‌گیر ژاپنی با ضربه فنی مغلوب شد و با توجه به شکست این ژاپنی در ادامه مسابقات، اشقاقی حذف شد.

در روز نخست این رقابت‌ها و در وزن ۱۲۰ کیلوگرم نیز «امین طاهری» صاحب مدال طلا شد و «علیرضا گودرزی» به عنوان پنجم رسید.

« FIVBطرحی را بررسی می‌کند که می‌تواند یک نسل از والیبالیست‌های ما را خانه‌نشین کند»

فدراسیون جهانی والیبال طرحی را در دست دارد که اساس والیبال دنیا را تغییر می‌دهد.

فدراسیون جهانی والیبال همه دغدغه‌اش شده جذابیت مسابقات. به همین خاطر هر چند وقت یک‌بار پیشنهاداتی مطرح می‌کند. حالا هم حرف از عقب بردن یک متری خط یک سوم زمین‌هاست و بالا بردن ارتفاع تور. آنها برای بعد از المپیک طرح‌هایی دارند که بنیاد بازی‌های والیبال را عوض می‌کند و دیگر دوره بازیکنان زیر ٢ متر ور می‌افتد. اتفاقی که نسلی از والیبالیست‌های جوان ما را ناگهان به مرز بازنشستگی می‌کشاند.

آنها ایده‌های مختلفی دارند. مثل طرحی برای بزرگ کردن طول زمین از ٩ در ٩ به ٨ در ١٠. اتفاقی که شاید جذابیت بازی‌ها را بیشتر کند. البته رالی بازی را طولانی‌تر. طرح که در کمیته‌های توسعه، تکنیکال و پزشکی مطرح شده و حالا باید در یکی، دو تورنمنت آزمایشی اجرا شود. اما با اجرایی شدن طرح عقب‌نشینی خط یک سوم و ارتفاع بالای تور، کار برای ایرانی‌ها سخت‌تر می‌شود.

چرا که آن‌وقت تیم‌هایی با بازیکنان بلند قد راحت‌تر کار می‌کنند. بازی دوم ایران و روسیه را در ذهنتان تجسم کنید؛ کاری که روس‌ها کردند، بردن موزرسکی به عقب زمین و استفاده از اسپک‌های قدرتی او. رسیدن ارتفاع تور به ٢/۵٠ و دور شدن یک متری قدرتی زن‌ها از تور، باعث می‌شود تا قدرتی زن‌ها یا پرش بلندتری داشته باشند، یا قد‌های بلندتری داشته باشند.

walibal

با این تغییر قانون است که دردسر قدرتی زن‌های با قدی زیر دو متر شروع می‌شود. آنها به اجبار باید برای اسپک بالاتر از تور بپرند وگرنه مدام توپ به تور می‌خورد و امتیاز از دست می‌دهند. آن‌وقت فدراسیون باید خیلی زود بازیکنانی بالای دو متر را به تیم بیاورد. اما «جواد مهرگان» دبیر کمیته آموزش حرف دیگری می‌زند: فکر نمی‌کنم با اجرای این طرح‌ها تغییری در تیم والیبال ما به وجود آید. چرا که دریافت کننده‌ها و مهاجمان روی پرش‌های طولی کار می‌کنند. در واقع شیوه تمرین آنها تغییر می‌کند. مساله‌ای که خیلی جدید نیست و حتا حالا هم مربیان تیم‌ها دنبال بازیکنان قد بلند، چابک‌تر با قدرت انفجاری هستند. به نظرم به جای تغییر بازیکنان، سبک بازی و تمرین آنها فرق می‌کند.

به نظر او ارتفاع زیاد تور کمکی به دفاع نمی‌کند: اگر قرار باشد ارتفاع دو متر و ۴٣ سانتی‌متری تور به دو متر و ۵٠ سانتی‌متر برسد، بازیکنان باید سرویس‌ها را با قوس بیشتر و سرعت کمتر بزنند که در این موقعیت با دریافت بهتر، حمله بهتر می‌شود. بنابراین کمکی به طولانی شدن رالی نمی‌کند. شاید این طرح به خط حمله کمک کند اما دریافت ضرر می‌کند. البته با عقب رفتن خط یک سوم چشت خط‌زن‌ها باید قد بلند‌تر شوند.

اگر چه با کمی محاسبه ریاضی می‌توان به این نتیجه رسید بر خلاف مهرگان، این تغییر قانون کمی دردسرهای والیبالیست‌های ایرانی را زیاد می‌کند و نسلی از بازیکنان جوان ما که این روزها ستاره‌های تیم ایران هستند با چالشی بزرگ رو‌به‌رو می‌شوند و تیم‌ملی ما از حالا باید به فکر بازیکنان بالای ٢ متری باشد که در زدن اسپک‌های قدرتی هم موفق باشند. چیزی که به نظر می‌رسد همین امروز انجامش برایمان سخت باشد اما اگر از حالا به ٢ سال بعد فکر نشود، مشکلاتی بزرگ رخ خواهد داد.

مطالب مرتبط

احضار استیلی به کمیته اخلاق فدراسیون برای عکس گرفتن با خواننده لس‌آنجلسی

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

TAGS: , , , , , , 

۲ Comments

  1. 2

    Hi! I just wish to offer you a big thumbs up for
    your excellent info you’ve got here on this post. I’ll be coming
    back to your site for more soon.