اردوان روزبه / رادیو کوچه
ardavan@koochehmail.com
اعتراض به دستگیری فعالان ترک در فرانکفورت روز گذشته (شنبه) با استقبال بسیاری از کسانی مواجه شد که نسبت به برخوردهای شدید با این فعالان اظهار همدردی میکردند. این اعتراض بنا به دعوت عفو بینالملل یا سازمان دفاع از حقوق زندانیان ترک (آداپ) صورت گرفته است.
تجمع روز گذشته در میدان اصلی شهر فرانکفورت در حمایت از «سعید متینپور» انجام گرفته است. یکی از فعالانی که به 8 سال زندان محکوم شده است و در حال حاضر در زندان از وضعیت بدی برخوردار است. این در حالی است که سعید متینپور علیرغم اعلام پزشک زندان و خانوادهاش از هیچ نوع درمانی برخوردار نیست. در خصوص اعتراض دیروز، اردوان روزبه با یاشار حکاکپور سخنگوی انجمن دفاع از زندانیان آذربایجان گفتوگو کرده است.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
آقای حکاکپور روز گذشته در شهر فرانفورت آلمان در اعتراض به دستگیری سعید متینپور فعال ترک در ایران و همچنین در اعتراض به دستگیری زندانیان سیاسی تجمعی برپا شده بود. توضیحات بیشتری را در ارتباط با این اعتراض به ما بدهید.
روز شنبه 28 فروردین 89 مصادف با 17 آوریل 2010 مراسمی در میدان مرکزی «هاپتواخه»ی شهر فرانکفورت برگزار شد که مراسم کمپین امضا بود که خواستار آزادی زندانیان سیاسی آذربایجانی و به خصوص سعید متینپور بود که هماکنون در وضعیت جسمی وخیمی در زندان بهسر میبرد.
برگزارکنندگان این مراسم سازمان عفو بینالملل آلمان و انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران بودند.
برنامه در چه ساعتی برگزار شد و چه چیزهایی ارایه شد؟
در این مراسم در طول روز برگزار شد. شرکتکنندگان در این مراسم ضمن دادن اطلاعات در مورد وضعیت زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران نمای کلی از وضعیت آذربایجانیها در ایران را ارایه دادند. به توضیح در مورد ممنوعیت زبانهای غیرفارسی در ایران پرداختند. موضوع نقض حقوق بشر آذربایجانیها در ایران را برای شهروندان آلمانی و دیگر شهروندانی که در این کشور بودند توضیح دادند. اقدام به جمعآوری امضا کردند که از دولت ایران درخواست کنند تا سعید متینپور به امکانات پزشکی دست پیدا کند و هرچه سریعتر از لحاظ پزشکی مداوا شود. امضا کنندگان همچنین خواهان آزادی سعید متینپور و دیگر زندانیان سیاسی آذربایجانی شدند که زندانیان وجدان و عقیده هستند.
میتوانید آماری از تعداد زندانیان آذربایجانیهای دربند به ما بدهید؟ و بگویید وضعیت آنها به چه صورتی است؟
به دلیل محدودیتهایی که در امر خبررسانی در آذربایجان است و فضای امنیتی که وجود دارد، ارایه آمار دقیقی از زندانیانی که در این منطقه هستند بسیار دشوار است. اما اسامی تعدادی از آنها که شناخته شدهتر هستند عبارتند از: سعید متینپور که به اتهام ارتباط با دول بیگانه و در حقیقت به خاطر دفاع از حقوقبشر در آذربایجان و فعالیت روزنامهنگاری او را بازداشت کردند و به هشت سال زندان محکوم کردند.
آذربایجانیهایی که خواهان ابتداییترین حقوق انسانی خودشان هستند از طرف حکومت ایران بازداشت میشوند و مورد آزار و اذیت قرار میگیرند. تهیه آمار دقیق از تعداد زندانیان با توجه به امکانات محدودی که هست و شرایط امنیتی حاکم در ایران، بسیار سخت است.
آخرینبار مطلع بودیم که وضعیت جسمی آقای متینپور مناسب نیست. آیا هیچ امکانات درمانی در داخل و خارج از زندان برای او فراهم شده است؟
علیرغم درخواست خانواده و خود متینپور برای معالجه در خارج از زندان ترتیب اثری داده نشده است. با اینکه روحیهی بالایی دارد اما با مشکلات شدید جسمی از جمله عارضه قبلی و معده درد روبهرو شده است. و در اثر شکنجههایی که در دوران 9 ماههی بازداشت در ادارهی اطلاعات زنجان و بند 209 زندان اوین بر او تحمیل شده، دچار مشکلاتی شد که آثار آن هنوز باقی است. از قرص مسکن استفاده میکند و هیچ ترتیب اثری به خواستههای او داده نمیشود. مسوولان زندان به خانوادهی او گفتند که چون او زندانی طولانی مدت است، نمیتوانند به او مرخصی دهند و این دستور وزارت اطلاعات است. این در حالی است که مسوولیت چنین پروندههایی با قاضی پرونده است و او در مورد مرخصی و مسایل زندانیان باید تصمیم بگیرد.
آیا پیش از این هم گروههای فعال آذربایجانی در مورد دستگیری و وضعیت جسمی سعید متینپور اعتراض کرده بودند؟
انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی(آداپ) پیش از این هم در شهرهای ونکوور، لندن و شهرهای آلمان تجمعات کمپین امضا و مراسمی برگزار کرده بود و با استفاده از امضا شهروندان کشورهای کانادا و انگلیس و آلمان از دولت ایران خواسته بودند که سعید متین پور که زندانی عقیده و وجدان است را آزاد کنند. سازمان عفو بینالملل در این زمینه کمک شایانی کرده و مسوولیت برگزاری این مراسم برعهده سازمان عفو بینالملل و انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران بوده است.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
۱ Comment