Saturday, 18 July 2015
29 September 2023
گفت‌و‌گوی روز

«اجبار به اعتراف»

2010 April 29

حسام میثاقی / دفتر ترکیه / رادیو کوچه

hesam@koochemail.com

«کاوه‌ قاسمی کرمانشاهی»، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر که از 14 بهمن سال گذشته در بازداشت به‌سر می‌برد، تحت فشارهای روحی و جسمی است تا به اتهام «جاسوسی» اعتراف کند. حسام میثاقی در این زمینه با «بهاره علوی» فعال کمپین یک میلیون امضا صحبت کرده است. او هم‌چنین در کمپین یک میلیون امضا، انجمن منحل‌شده ژیار و همین‌طور سازمان ادوار تحکیم وحدت عضویت دارد. او سخن‌گوی سازمان حقوق بشر کردستان نیز هست.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

در مورد آخرین وضعیت کاوه صحبت کنید. آیا شما در جزیان نامه‌ای که امضا شده هستید؟ فعالان مدنی که آن را امضا کردند چه خواسته‌ی داشتند؟

مادر کاوه توانست در 19 فروردین با او ملاقات داشته باشد. این ملاقات در حالی صورت گرفت که بیش از یک ماه بود از کاوه خبری نبود. هرچند دو نامه از دادگاه به اطلاعات کرمانشاه برده شد که طبق دستور قاضی باید قبل از عید اجازه‌ی ملاقات داده می‌شد. اما تا 19 فروردین موفق به ملاقات نشده بودند.

بعد از اتهام جاسوسی که به کاوه نسبت داده شد، جمعی از فعالان مدنی، وبلاگ‌نویسان و روزنامه‌نگاران نامه‌ای را به رییس قوه‌ی قضاییه تنظیم کردند. در این نامه فعالیت‌های شفاف کاوه را توضیح داده بودند.

از موارد مهم این بیانیه این است که کاوه از همه‌ی فعالیت‌هایی که انجام می‌داد و نوشته‌هایی که در مورد حقوق بشر می‌نوشت، یک نسخه را برای مسوولان امنیتی  یا قضایی ارسال می‌کرد. حتا  به‌خاطر نجات کسی که حکم او اعدام بود، با مسوولان قضایی وارد گفت‌وگو و مذاکره می‌شد. کسی که به‌طور شفاف با مسوولان امنیتی و قضایی وارد مذاکره می‌شود، نمی‌تواند جاسوس باشد.

کاوه که عضو حقوق بشر کردستان بود تمام فعالیت‌هایش را با اسم، صدا و تصویر خودش انجام می‌داد. اتهام جاسوسی به او نمی‌خورد و این فقط در راستای تهدید بیشتری برای فعالان حقوق بشر  است تا بعد از آزادی نتوانند مانند قبل فعالیت کنند.

می‌دانیم که مادر او مراجعه‌های زیادی به مراجع قضایی داشتند، آیا در روزهای اخیر هم مراجعه‌ای داشتند و آخرین پاسخی که مسوولان قضایی به او دادند چه بوده است؟

خانم «فرنگیس داوودی» مادر کاوه، برای گرفتن خبری در این مدت مدام به اطلاعات دادگاه می‌رفتند. حتا روز چهارشنبه‌ی هفته‌ی پیش که روز ملاقات عمومی با دادستان است، از 8/30 صبح از قبل قرار داشتند تا دادستان را ببینند. یک نامه‌ای هم برای خود دادستان تهیه کرده بودند به همراه کپی نامه‌ای که از طرف خودشان برای رییس قوه‌ی قضاییه نوشته بودند، اما هنگام مراجعه گفته بودند که او نمی‌تواند دادستان را ببیند. خبر دیگری نیست و یک وضعیت بلاتکلیف است.

آیا مسوولان قضایی به آزادی کاوه امیدی داده‌اند؟

تا به حال که خبری نشده و وکیل او  نتوانسته پرونده را بخواند. قاضی پرونده‌، قاضی شعبه نهم بازپرسی دادگاه انقلاب کرمانشاه است که هیچ هم‌کاری حتا با وکیل ندارد. از قبل که کاوه در بازداشت بود و بدون این‌که قاضی پرونده را بخواند، خوانواده‌ی او را ترساندند و حالا که پرونده آمده، خبر جدیدی نشده و به اتهام جاسوسی تحت فشار است. به همین خاطر امیدی نبوده است.

در مورد دیگر فعالان کرد که در بازداشت هستند خبری دارید؟

به صورت کلی فعالان کرد تحت فشار خیلی زیادی هستند. هر کدام از فعالان حقوق بشر که در کردستان بازداشت می‌شوند اتهامات دیگری به آن‌ها نسبت داده می‌شود. مانند ارتباط با احزاب اپوزیسیون کردستان یا موارد دیگر که باعث می‌شود بیشتر تحت فشار قرار بگیرند.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , ,