Saturday, 18 July 2015
29 March 2023
در گفت وگو با علی‌ معلم مطرح شد

«تاکید برتعامل مدیران جدید ارشاد با نخبگان فرهنگی»

2009 August 30

مهر

تهیه‌کننده فیلم‌های سینمایی «گاوخونی» و «آل» تعامل مدیران جدید وزارت ارشاد را با نخبگان فرهنگی هنری در عرصه‌های مختلف ضروری دانست و خواستار افزایش مشارکت بخش خصوصی در تولید و عرضه آثار هنری شد.

علی معلم گفت: «مهم‌ترین موضوع سینمای ایران مدیریت فرهنگی سینما در بخش دولتی است. نبود یک برنامه مشخص و مدون در برخورد با سینما و در ارتباط با رشد آن در وزارت ارشاد مهم‌ترین مشکل سینما و سینماگران محسوب می‌شود.»

1224462722big

وی افزود: «در سال‌های گذشته افزایش نقش دولت در عرصه تولید و نمایش آثار سینمایی منجر به تضعیف بخش خصوصی شده‌است. درحالی که در دین اسلام ایجاد امنیت برای حفظ مال و حقوق مادی و معنوی مردم بسیار محترم شمرده‌شده، در حوزه فرهنگ مالکیت فکری، فرهنگی و مادی سینماگران مخدوش شده‌است.»

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «گاوخونی» ادامه‌داد: «فیلم‌ها بدون دلایل مشخص توقیف و از اکران محروم می‌شوند، بدون پرداخت حقوق مادی آن به صاحبان اثر توسط ارگان‌ها عرضه می‌شوند و در نهایت محدودیت‌های سلیقه‌ای متفاوت لطمه بسیار به فیلم‌سازان وارد می‌کند.»

معلم گفت: «سینمای ایران به ظاهر صنعتی ملی و در باطن آمیخته با اعمال نظرهای شخصی متولیان امور فرهنگی است. متاسفانه امور فرهنگی در سال‌های اخیر به سمت و سوهای مختلف بر اساس سلایق مدیران کشیده‌شده که در نتیجه به افول حوزه‌های مختلف هنری و فرهنگی انجامیده‌است.»

مدیر مسوول ماهنامه «دنیای تصویر» در ادامه افزود: «در حالی که دولت وکالت فرهنگی ندارد، برخلاف قانون اساسی، نظرات مقام معظم رهبری و دیگر صاحب نظران در عرصه‌های مختلف عهده‌دار بسیاری از مسایل فرهنگی شده‌است. در سال‌های گذشته نقش دولت در سرمایه‌گذاری و تولیدات سینمایی زیاد شده و این امر به تضعیف بخش خصوصی انجامیده‌است.»

ارج‌نهادن به هنرمندان این سرزمین ارج نهادن به فرهنگ و تمدن ایران‌زمین و ترغیب و تشویق آنها، کمک به ارتقای فرهنگ یک ملت است.

این منتقد درباره انتظار سینما و سینماگران از بخش دولتی گفت: «وظیفه دولت در بخش فرهنگ و هنر فراهم‌کردن ساز و کارهای رشد فرهنگی است. دولت با در اختیار داشتن بودجه مناسب، شرایط فراهم کردن بهترین امکانات و موقعیت‌ها برای آماده کردن زیرساخت‌های فرهنگی در جهت ارتقای امور مرتبط با آن به خصوص در عرصه سینما را دارد.»

معلم خاطرنشان کرد: «حضور بزرگانی چون حافظ و سعدی برای اثبات تمدن غنی ایران کافی‌ است. مدیران جدید ارشاد باید متوجه باشند که تعداد دست‌اندرکاران صاحب‌نام امورفرهنگی ما در حوزه‌های سینما، موسیقی، نقاشی، ادبیات و دیگر هنرها از 10 هزار نفر تجاوز نمی‌کند و نحوه برخورد با صاحبان فن در این حوزه‌ها باید بر اساس شأن و جایگاه معنوی آنها باشد. ارج‌نهادن به هنرمندان این سرزمین ارج نهادن به فرهنگ و تمدن ایران‌زمین و ترغیب و تشویق آنها، کمک به ارتقای فرهنگ یک ملت است.»

وی درباره نحوه مدیریت در سازمان‌های متولی امور فرهنگی افزود: «مدیریت جزیره‌ای سازمان‌های فرهنگی ما را اداره می‌کند. جزیره‌هایی منفک و بدون ریشه که ارتباطی با یکدیگر ندارند و در هر سازمان بر اساس تصمیم سلیقه‌ای مدیر برنامه‌ای در دستور کار قرار می‌گیرد که در نهایت نتیجه مثبتی در راستای افزایش فرهنگ مردم جامعه درپی ندارد.»

معلم با اشاره به کم‌کاری و کوتاهی مدیران فرهنگی در رسانه‌های تصویری گفت: «درحالی که سینما و تلویزیون پتانسیل لازم را برای رشد در سطوح داخلی و خارجی دارند، اما رفتارهای غیرکارشناسانه در این حوزه موجب کاهش مخاطبان هنری و افت سلیقه آنها شده‌است.»

وی با ابراز امیدواری از آینده وضعیت فرهنگی مشروط به تعامل مدیران جدید با صاحبنظران این عرصه، وظیفه سازمان‌های فرهنگی را ایجاد ارتباط با مخاطب و دست‌اندکاران فرهنگ خواند و گفت: «فرهنگ در هر حوزه باید در ارتباط با مردم باشد تا با انتقال بهترین پیام‌ها بستر رشد و ارتقای اخلاق عمومی را فراهم کند. سازمان‌های فرهنگی و مدیران جدید هم باید امکانات خلق آثار را برای تمام هنرمندان فراهم کنند و با استفاده از نظر کارشناسان عرصه‌های مختلف هنری در رفع مشکلات آن ها بکوشند.»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|