ایرنا- عضو هیات علمی مرکز مطالعات و پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفت: جمعیت میانسالی در ایران از سال 1395 آغاز می شود.
محمود مشفق اظهار داشت: «براساس پژوهش انجام شده در خصوص گذار سنی جمعیت در ایران مرحله میانسالی که جمعیت 30 تا 60 سال است از سال 1395 به بعد آغاز می شود و تا سال 95 الویت مهم جمعیتی ما پرداختن به مسایل جوانان است.»
تا سال 95 الویت مهم جمعیتی ما پرداختن به مسایل جوانان است
وی افزود: «در این مرحله مسایل خانوادگی، کیفیت زندگی، بهبود وضعیت کار و اشتغال از اهمیت بالایی برخوردار می شود.»
مشفق با اشاره به اینکه جمعیت شناسان برای گذر سنِی چهار مرحله را در نظر می گیرند، مرحله کودکی، جوانی، میان سالی و سالخوردگی را چهار مرحله مورد نظر جمعیت شناسان برشمرد.
وی افزود: «تا قبل از سال 75 همواره 40 درصد جمعیت کشور زیر 15سال بوده است یعنی جمعیت ایران در مرحله کودکیقرار داشت.»
به گفته مشفق در مرحله کودکی مسایل مربوط به آموزش دوره ابتدایی و راهنمایی، مسایل مربوط به بهداشت کودکان و مادران، مسائل تنظیم خانواده و فاصله گذاری بین موالید از اهمیت بالایی برخوردار است.
عضو هیات علمی مرکز مطالعات و پژوهش های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه اظهار داشت: مرحله دوم گذر سنی ایران «جوانی» از سال 75 شروع شده است و تا سال 1395 ادامه دارد.
مشفق ادامه داد: «در این مرحله جمعیت 15 تا 29 سال روند صعودیداشته و بین 30 تا 35 درصد کل جمعیت را اختصاص می دهند.»
وی، مهم ترین مسایل دوران جوانی را اشتغال زایی، ازدواج، مسکن، تحصیلات دانشگاهی و ورود به دانشگاه اعلام کرد و از مهم ترین معضلات این مرحله جمعیتی را اشتغال زایی و جذب جوانان در مراکز آموزشی برشمرد.
مشفق با اشاره به اینکه مرحله میان سالی جمعیت 30 تا 60 سال را تشکیل میدهد و از سال 1395 به بعد آغاز می شود، اظهار داشت: «اواخر مرحله میان سالی نیز سال 1410 است.»
وی با اشاره به مرحله چهارم «سالخوردگی» گفت: «دراین مرحله نسل ها پیرتر می شوند و مسایل سالمندان در الویت قرارمی گیرد.»
وی تاکید کرد:« سیاستی را سازمان ملل برای کشورها تحت عنوان سال خوردگی فعال یا پویا تعریف کرده است که بر اساس این سیاست هدف به حداکثر رساندن سطح سلامت، مشارکت و امنیت افرادسالمند به منظور بالا بردن کیفیت زندگی است.»
مشفق ادامه داد: «تحقق این هدف و سیاست سازمان ملل بستگی به سلامت مراحل قبلی دارد و باید در مراحل کودکی، جوانی و میانسالی سرمایه گذاری کرد تا اهداف سالمندی پویا محقق شود.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»