دوازدهم خرداد - دوم ژوئن
«تقویم تاریخ دوازدهم خرداد»
2010 June 02
مریم / رادیو کوچه
maryam.m@koochehmail.com
- 1882 میلادی – «جویسپی گاریبالدی» میهندوست بهنام ایتالیا که در تامین وحدت وطن خود، پس از 14 قرن از هم پاشیدگی، جانفشانی بسیار کرد، در 74 سالگی درگذشت. کاوور با زبان و قلم و گاریبالدی با تفنگ، وحدت ایتالیا را تامین کردند که کاری بس دشوار بود. گاریبالدی پس از بیرون آوردن مناطق متعدد ایتالیا از دست حکام مستقل، برای تحقق آرزوی دیرینش که شهر رم بار دیگر پایتخت ایتالیا شود، با مردان خود دوبار به این شهر که در دست پاپ بود حمله برد که پادشاه کاتولیک فرانسه به کمک پاپ نیرو فرستاد و سربازان فرانسوی که از لحاظ شمار و تسلیحات بر مردان گاریبالدی برتری داشتند تا مدتی مانع الحاق رم به ایتالیای واحد شدند.
- 1491 میلادی – «هنری هشتم» که ازدواجهای متعدد او و گردنزدن همسرانش بهجای طلاق دادن آنان و درگیری با پاپ بر سر طلاق و ازدواج مجدد و اعلام استقلال کلیسای انگلستان به ریاست خود صفحات تاریخ را پر کرده است،در این روز متولد شد.
- 1896 میلادی – «مارکونی» اختراع رادیو را به ثبت داد.
- 1793 میلادی – «ماکسیمیلیان روبسپیر» دورانی از هراس و سرکوب را پس از پیروزی انقلاب فرانسه بهراه انداخت و ۲۹ تن بهعنوان «ضد انقلاب» به اعدام محکوم شدند.
- 1840 میلادی – «توماس هاردی» رماننویس و شاعر انگلیسی متولد شد.
- 1924 میلادی – کنگره آمریکا به تمام بومیان آن کشور (سرخپوستان) تابعیت آمریکا اعطا کرد.
- 1946 میلادی – بهدنبال پایان جنگ جهانی دوم، مردم ایتالیا طی یک رفراندوم، به تغییر نظام سلطنتی این کشور به جمهوری رای دادند.
- 1953 میلادی – «الیزابت دوم» بهعنوان ملکه انگلستان، در کلیسای «وست مینیستر» شهر لندن، تاجگذاری کرد.
- 1388 خورشیدی – درگذشت «پروین سلیمانی» بازیگر ایرانی.
- 1250 قمری – «فتحعلی شاه قاجار» که مدتی در اواخر عمر خود به بیماری دچار شده بود پس از حدود 38 سال سلطنت در 68 سالگی در اصفهان درگذشت. جسد او را در قم به خاک سپردند. فتحعلی شاه در دوران پادشاهی طولانی خود، همواره سرگرم کشمکش با قوای داخلی و خارجی بود و به کمک فرزندان خود بود که توانست بر مشکلات داخلی توفیق یابد. در زمان او جنگهای اول و دوم ایران و روسیه روی داد و باعث انعقاد قراردادهای ننگین گلستان و ترکمانچای و جدا شدن سرزمینهای پهناوری از کشور ایران و الحاق به روسیه شد. فتحعلی شاه در موقع مرگ از دهها زن خود بیش از 105 دختر و پسر و در حدود 600 نوه داشت. کثرت اولاد او در زمان حیات و پس از خودش، اوضاع اداری مملکت را مشوش کرد و چون هر کدام از این شاهزادگان، دارای دستگاه و روابط بسیاری بودند، از انجام هر ظلمی به مردم ابا نمیکردند. از طرفی مردم که مورد ستم قرار میگرفتند، چون تجاوزکننده، فرزند شاه بود، برای شکایت از ظلم ایشان، چارهای جز تحمل نداشتند. فتحعلی شاه از اصلاحات خبری نداشت و شاید، هرگز به فکر این کار هم نیافتاده بود.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
فید مطالب مرتبط
|
TAGS:
تقویم تاریخ,
دوازدهم خرداد,
رادیو کوچه,
مریم