سیمین/ رادیو کوچه
simin@koochehmail.com
ازسوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال۱۹۷۲ با تصویب مادهای، 5 ژوئن را روز جهانی «محیط زیست» اعلام شد.
هدف از نامگذاری این روز، افزایش آگاهی مردم برای حفظ محیط زیست و ترغیب مسوولان به اتخاذ تدابیری برای مقابله با تخریب محیط زیست و گونههای زیستیجانوری است.
رشد روزافزون آلودگی و تخریب محیط زیست و بروز بحرانهای پی در پی زیست محیطی باعث شد دولتها به طور جدی به تکاپو افتاده تا چارهایی بیندیشند.
عزم جهانی برای حفاظت محیط زیست با تشکیل نخستین کنفرانس جهانی سازمان ملل متحد درباره انسان و محیط زیست که به کنوانسیون استکهلم معروف است، در سال 1972در سوئد جنبه عینی پیدا کرد. به طوری که حق برخورداری انسان از محیط زیست سالم همطراز با حقوق بشر شناخته شد.
امسال کشور رواندا میزبان صدها تن از نمایندگان و مسوولان ازسراسر جهان است تا مراسم روز جهانی محیط زیست درسال 2010 را به طور رسمی برگزار کند. این مراسم در کیگالی برگزار میشود.
و همزمان با آن میلیونها نفر از مردم از ستارگان هالیوود گرفته تا دانش آموزان در هر قارهای در سراسر جهان، خود را برای برگزاری مراسم این روز آمده میکنند.
شعار امسال روز جهانی محیط زیست، «گونههای بسیار، یک سیاره، یک آینده» انتخاب شده است.
«بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد در پیام خویش به مناسبت 5 ژوئن، روز جهانی محیط زیست از مردم جهان خواست تا باهم تصویر جدیدی برای تنوع زیستی ایجاد نمایند: گونههای بسیار. یک سیاره. یک آینده.
وی در پیام خویش گفته است: «تنوع زیستی، این گوناگونی باورنکردنی حیات در زمین که حامی ما است، در خطر قرار دارد. گونهها به میزانی سریع که تاکنون سابقه نداشته در حال انقراض هستند. بیشتر این انقراضها به دلیل فعالیتهای انسانی است که شامل آلودگی و تقلیل منابع آب، تغییر و تنزل سکونتگاهها و دگرگون کردن اقلیم جهانی میشود. از قورباغهها گرفته تا گوریلها، از گیاهان تنومند گرفته تا حشرات کوچک، هزاران گونه در معرض نابودی قرار دارند.
سلامت، رفاه و آینده پایدار ما بستگی به تار ظریف به هم تنیده زیست بومها و زندگی دارد
امسال، موضوع روز جهانی محیط زیست، «گونههای بسیار. یک سیاره. یک آینده» است که منعکس کننده درخواست جهانی سال بین المللی تنوع زیستی برای متوقف کردن این انقراض وسیع گونهها و افزایش آگاهیها در باره اهمیت حیاتی میلیونها گونهای است که درخاکها،جنگلها، اقیانوس ها، مرجانهای صخرههای زیر آب، و کوهها زندگی میکنند. سلامت، رفاه و آینده پایدار ما بستگی به تار ظریف به هم تنیده زیست بومها و زندگی دارد.»
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JPUlMept6ic[/youtube]
او در ادامه می افزاید: «کشور« رواندا» میزبان بینالمللی جشن است. این کشور کوچک در منطقه دریاچههای بزرگ آفریقا به سرعت به عنوان پیش تاز سبز، شهرت به دست میآورد. رواندا به عنوان زیستگاه 52 گونه در معرض خطر، شامل گوریل کمیاب کوهی، میخواهد نشان دهد چگونه پایداری محیط زیست به اساس رشد اقتصادی یک کشور میتواند گره خورده باشد. با وجود چالشهای زیاد در این کشور مانند فقر و نابودی گسترده زمین، این «سرزمین هزار تپه» در حال احیای جنگلها، استفاده از انرژیهای تجدید پذیر، استفاده از کشاورزی پایدار و توسعه تصویری سبز برای آینده است.
امسال، شهر «کیگالی» ضربان قلب جشنی جهانی، چند فرهنگی وبین نسلی سیاره ما و میلیونها گونه آن و راه های بیشماری خواهد بود که حیات در کره ارض را به هم مربوط می سازد. در این روز جهانی محیط زیست، اینجانب از همه افراد از کیگالی تا کانبرا، از کوالالامپور تا کوئیتو درخواست میکنم به ما کمک کنند زنگ خطر را به صدا درآوریم. تجدید ارتباط با طبیعت، زندگی را تقویت مینماید. باهم، میتوانیم تصویر جدیدی برای تنوع زیستی ایجاد نماییم: گونههای بسیار. یک سیاره. یک آینده. »
در مراسم امسال که از 2 ژوئن آغاز و در روز 5 ژوئن پایان مییابد بیش از 30 هزار تن شرکت میکنند.
منبع:
– UN
– خبرگزاری محیط زیست ایران
– همشهری
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»