سارا / واحد ترجمه / رادیو کوچه
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
1.لوییزیانا: آخرین خبر از خلیج آلودهی مکزیک
پرندگان ساحلی خلیج مکزیک مثل مرغان ماهیخواره، حواصیلها و پلیکانها به نفت خام آغشته شدند.
سرریز شدن مواد نفتی به خلیج مکزیک به حدی زیاد بود که در تاریخ آمریکا بیسابقه بود. در بیست و ششم ماه می، کمپانی جهانی نفت خام بریتانیا دست به اقدام دیگری زد تا محل ترکیدگی را آببندی کند و بچسباند. از بیستم آوریل این ترکیدگی باعث سرریز شدن بیش از هفت میلیون گالن (بیست و شش میلیون لیتر) نفت خام به خلیج مکزیک شده است.
2.واشینگتن: تحریم نظامی همجنسبازان در حال لغو شدن است
در بیست و چهارم می، در تلاشی که برای تغییر قانونی با نام«نپرس، نگو» وجود داشت پیشرفتی حاصل شد. اوباما، ارتش آمریکا و قانونگذاران با لغو این قانون موافقت کردند. این قانون به مردان و زنان همجنسباز ارتشی اجازهی خدمت در مکانهای عمومی را نمیدهد. با اینکه این توافقات مسیر رایگیری در مجلس را روشن کرده، تا زمانی که ارتش آمریکا بررسی چگونگی اجرای قانون جدید (لغو قانون «نپرس،نگو» ) را تا اول دسامبر به پایان نرساند، لغو این قانون به مرحلهی اجرا نمیرسد. در حالی که حزب دموکرات بر لغو این قانون اصرار دارد حزب جمهوریخواه هنوز از قانون «نپرس، نگو» حمایت میکند.
3.جاماییکا: جستجو برای مهرهی اصلی
در بیست و سوم می، خشونت و اغتشاش در محلهی اقلییتنشین جاماییکا «تیوولی گاردنز»، نزدیک کینگاستون (پایتخت جاماییکا) پنجاه کشته بر جای گذاشت و دولت را مجبور کرد که به مدت یک ماه موقعییت اضطراری اعلام کند. حامیان کریستوفر کوک، سردستهی گروه قاچاقچیان مواد مخدر و رهبر گروه «شاور پاسی» برای جلوگیری از بازگرداندن او به آمریکا، با پلیس و سربازان چندین روز جنگیدند. آمریکا کوک را به خاطر خرید و فروش غیرقانونی خواسته بود.
4.چین: ادامهی خودکشیها در کارخانه
تریگو، مدیر کارخانهی فاکسکن چین است که ابزارآلات مکانیکی تولید میکند. در بیست و پنجم می پس از خودکشی یکی دیگر از کارگران، تری گو به خبرنگاران اجازهی بازدید از بزرگترین کارخانهاش را داد. این نهمین خودکشی در سال جاری بود که در این کارخانه رخ میداد. کارخانهی فاکسکن بیشتر از سیصدهزار کارگر دارد که به گردآوری و سوار کردن تجهیزات جانبی گوشیهای همراه اپل و محصولات کارخانههایی چون دل و نوکیا مشغولند. مدت زیادی است که این کارخانه به علت ایجاد شرایط استرسزای کاری برای کارگران، در معرض انتقاد قرار گرفته است.
5.مریلند: دانشمندان برای اولین بار یک نوع زندگی مصنوعی را به وجود آوردند
یک تیم تحقیقاتی به رهبری کرگونتر دستیار طراح ژنوم انسان، یک سلول باکتریایی گرفته شده از یک زخم را با استفاده از مواد شیمیایی و اطلاعات کامپیوتری شبیهسازی و به طور مصنوعی تولید کردند. این پیشرفت به پیدایش منابع جدید انرژی و همچنین تولید واکسنهای جدید منتهی میشود.
ژنوم به تمامی ترکیب ژنتیکی یک فرد یا جمعیتی گفته میشود که به وسیلهی کروموزومها به ارث میرسد.
6.سئول: غرق شدن کشتی کرهیجنوبی
در بیست و پنجم می، اهالی کرهیجنوبی بر علیه کرهیشمالی تجمع کردند، ولی کرهیشمالی غرق کردن کشتی جنگی کرهیجنوبی با اژدر را همچنان انکار میکند. این در حالی بود که یک تیم تجسس بینالمللی تایید کرد که اژدر باعث غرق شدن کشتی کرهیجنوبی شده است. در این میان «لیمویانگباک» رییسجمهوری کرهیجنوبی روابط تجاری را با کرهیشمالی قطع کرد و از سازمان ملل خواست که تحریمهای کرهیشمالی را بیشتر کند. در حالی که «کیمیونگلی» رهبر کرهیشمالی تمام روابط خود را با کرهیجنوبی قطع و به ارتش خود اعلام آماده باش کرد. هیلاریکلینتون وزیر امور خارجهی آمریکا طی مسافرتش به سئول در بیست و ششم می، غرق کردن کشتی کرهیجنوبی را یک تحریک غیر قابل قبول خواند.
7.عراق: کاندیدای منتخب، کشته شد
در بیست و چهارم می، «بشارحمیدالقاعدی» در بیرون خانهاش در «مسول» به ضرب گلوله کشته شد. القاعدی به عنوان یکی از اعضای نخستوزیر قبلی «ایاداللول» (جبههی حامیان اهل سنت) در پارلمان انتخاب شده بود. او در انتخابات هفتم مارچ دو رای بیشتر از نوریالمالکی نخستوزیر حزب ائتلافی به دست آورد. پس از کشته شدن القاعدی، نیاز به تشکیل دولت جدید ضروری شد. اما تصمیمگیری در رابطه با آن دو ماه و نیم به تعویق افتاد.
8.اتیوپی: پیروزی مشکوک در انتخابات
رهبران احزاب مخالف، پس از نتایج اولیه انتخابات بیست و سوم می به یک رایگیری مجدد دعوت شدند. چرا که در این رایگیری نزدیک به پانصد و چهل و هفت کرسی در پارلمان به حزب حاکم یعنی «ملسزناوی» (نخستوزیر حزب دموکرات) تعلق گرفت. در حالی که سازمان حقوق بشر ترس و وحشت رای دهندگان و محدودیتهای رسانهها را مشاهده میکرد، کاخ سفید به ناظران اتحادیهی اروپا پیوست تا انتخابات را زیر سوال ببرد. ملس که از سال 1991 بر اتیوپی حکومت میکند، شکایت مدعیان مبنی بر دستگیری و تهدید اعضای حزب مخالف توسط دولتش را رد کرد.
9.واشینگتن: ارسال سربازان آمریکایی به مرز مکزیک
اوباما رییسجمهوری آمریکا، یکهزار و دویست سرباز گارد ملی را برای یک سال به مرز آمریکا – مکزیک فرستاد تا با قوای بیشتری مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر را کنترل کند. استقرار سربازان در مرز، موقعیت بحرانی برای اوباما به وجود آورد. اوباما از یکسو منتظر حمایت حزب جمهوریخواه از قانون مربوط به مهاجرت است، و در عین حال با قوانین سخت آریزونا در مورد مهاجرت مخالف است.
10.لندن: حقوق بشر
در بیست و ششم می، سازمان عفو بینالملل گزارش سالانهی خود در مورد حقوق بشر را منتشر کرد و وضعیت یکصد و پنجاه و نه کشور جهان را شرح داد. تا آخر سال 2009، یکصد و ده کشور به دادگاه جنایی بینالمللی پیوستند، بنابراین دولتها با قدرت بیشتری میتوانند جنایات را تعقیب کنند. این گزارش وضعیت آمریکای لاتین به خصوص پرو، اروگوئه و آرژانتین را رو به ترقی و بهبود دانست. چرا که این کشورها راه را برای به دادگاه کشاندن متجاوزان حقوق بشر هموار کردند.
11.آمریکا: آنچه در نوادا ممنوع شد
در بیست و یکم می، مسوولان انتخابات نوادا پوشیدن لباس به شکل جوجه را در حوزههای رایگیری ممنوع کردند تا بدین وسیله از به تمسخر گرفتن «سو لودن» کاندیدای حزب جمهوریخواه مجلس سنا جلوگیری کنند. از زمانی که لودن گفته بود: «پدربزرگان و مادربزرگان ما مرغ و جوجههایشان را به جای هزینهی درمان به دکتر میدادند.» مردم با پوشیدن لباسهایی به شکل جوجه او را مسخره میکردند. جزب دموکرات هم یک وبسایت با نام «جوجه بهجای معاینه» طراحی کرد. و طرفداران خود را با لباسهایی شبیه جوجه به محل فعالیتهای انتخاباتی لودن میفرستد. آنها میگویند که تا مرحلهی نخست رایگیری این کار را ادامه خواهند داد.
منبع: مجلهی تایم
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»