1794 میلادی – دوره ترور یا وحشت در فرانسه آغاز شد. پس از انقلاب فرانسه بهدستور «روبسپیر» این دوره با ترور شخصیتهای معروف انقلاب شروع گردید. روبسپیر از رهبران انقلاب فرانسه قصد داشت کلیه مخالفان خود را از میان برداشته، قدرت را در فرانسه بهدست گیرد. به همین انگیزه عده زیادی از وکیلها، وزیرها ، افسرها ، قضات و سیاستمدارهای کشور را به زیر تیغ گیوتین برد.
1610 میلادی – «سیاره زحل» یا کیوان ششمین سیاره از منظومه شمسی است که فضایى حلقوی آنرا احاطه کرده است. «گالیلو گالیله» ستاره شناس مشهور قرن هفدهم ایتالیا، برای اولین بار با تلسکوپ بهمشاهده زحل پرداخت. او حلقههایى را بر دور این سیاره دید ولی نتوانست بفهمد چه هستند. اما در سال 1659، یک فیزیکدان هلندی بهنام «کریستین هویگنس» ماهیت واقعی این حلقهها را دریافت. نظام حلقهای مشخص که دور زحل را گرفته مرکب از آب یخ زده یا مادهای با پوشش یخی است. سیاره زحل بهعنوان یکی از زیباترین سیارات، دارای هجده قمر شناخته شده است. زحل با سرعتی در حدود ده کیلومتر در ثانیه، هر ده ساعت و 14 دقیقه، یکبار بهدور خود و هر 29 سال، یکبار بهدور خورشید میگردد. فاصله زحل از خورشید بیش از یک میلیارد و چهارصد و شانزده میلیون کیلومتر تخمین زده شده است و با سیارات مشتری و اورانوس همسایه است.
1790 میلادی – در قرن هجدهم، هلند با استعمار منطقه مالایا، که اکنون مالزی خوانده میشود، از منابع این کشور بهویژه معادن غنی قلع سواستفاده میکرد. با نفوذ تدریجی انگلستان در مالایا و ورود نظامیان انگلیسی بهاین کشور، هلند مجبور به عقبنشینی شد و در سال 1824 از امتیازات خود در مالایا صرفنظر کرد، مشروط بر آن که انگلستان نیز نیروهای خود را از اندونزی که برای هلند اهمیت زیادی داشت خارج کند.
1964 میلادی – با تاسیس سازمان ملل متحد، حفاظت از میراثهای فرهنگی بشری بهعهده یونسکو یا سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد واگذار شد. با تاسیس شورای جهانی صنایعدستی بهعنوان یکی از ارگانهای وابسته به یونسکو، صنایعدستی و سنتی در قالب هنر و صنعت بهعنوان بخشی از زندگی فرهنگی و حیات اقتصادی ملل، مورد توجه قرار گرفت. تشویق، کمک و راهنمایی صنعتگران دستی و بالابردن سطح اطلاعات تخصصی و حرفهای آنها، حفظ و تقویت صنایعدستی و تجلی آن بهعنوان رکن عمدهای از حیات فرهنگی ملتها و نیز ایجاد همبستگی میان صنعتگران سراسر جهان از جمله اهداف اصلی شورای جهانی صنایعدستی است. در حال حاضر در این شورا بیش از 90 کشور عضویت دارند و دبیرخانه آن نیز در آمستردام هلند قرار دارد. مهمترین نتیجهای که از تلاشهای جهانی صنایعدستی حاصل شده است، جلب توجه ملتها بهاهمیت فوقالعاده صنایعدستی در زندگی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ملتها میباشد. همچنین از طرف این شورا، روز دهم ژوئن برابر با 20 خرداد بهعنوان «روز جهانی صنایع دستی» تعیین شده است.
1747 میلادی – روزی چون امروز در فتحآباد قوچان، «نادرشاه» در خوابگاهش به دست تنی چند از ژنرالهایش بهقتل رسید و بهاین ترتیب ناپلئون شرق از این دنیا رفت. مردیکه آرزو داشت ایران را بار دیگر ابرقدرت جهان کند.
1213 میلادی – زادروز «فخرالدین ابراهیمعراقی» فیلسوف ایرانی و از شاعران و عارفان ادب فارسی.
1819 میلادی – «گوستاو کوربه» نقاش فرانسوی و رهبر جنبش واقعگرایی در نقاشی، متولد شد.
1916 میلادی – شهر «مکه» در عربستان، که تحت سلطه امپراتوری ترکان عثمانی بود، با فروپاشی این امپراتوری در جنگ جهانی اول، بهدست عربها افتاد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»