رادیو کوچه
پس از صدور قطعنامه تحریمها بر علیه ایران در شورای امنیت و قرار گرفتن در آستانه سالگرد انتخابات ریاست جمهوری در ایران باربارا لوخبیلر، نماینده سبزها در پارلمان اروپا و رییس هیت پارلمان اروپا بیانیهای را صادر کرده است.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
اعدامهای شوم، شکنجه، تجاوز، دادگاههای مرگ در ایران، دارای بالاترین رکورد بوده و نشانهای از وضعیت ناگوار حقوق بشر است. از ژوئن ۲۰۰۹ تا به امروز، از هنگامی که صدها هزار نفر از مردم ایران در تهران تظاهرات کردند، نیروهای شبه نظامی بسیج و دیگر نیروهای امنیتی تمام نیروهای مخالف را سرکوب کردند. در نتیجه این اعمال، هزاران نفر زندانی و بالاخره صد نفر کشته شدند. دادگاهها همچنان به محاکمات فرمایشی علیه منتقدان دولت ادامه میدهند. در شش ماه گذشته ۱۷ نفر اعدام شدهاند و مخالفان دولت درخیابانها مورد تهاجم جنایتکاران رژیم قرار گرفتهاند.
ما با اینکه در آستانه فرارسیدن سالگرد انتخابات، از آزادی هشتاد نفر استقبال میکنیم. اما با این وجود آزادی همه کسانی را که در تظاهراتهای مسالمتآمیز دستگیر شدهاند، خواستاریم. رهبری ایران باید به درخواست اجازه تظاهرات، به مناسبت سالگرد انتخابات پاسخ مثبت دهد. به کارگیری بیرحمانه نیروهای سرکوب، راه چارهای برای پاسخگویی به نارضایتی و سرخوردگی بسیاری از زنان و مردان ایرانی نیست.
دعواهای بر سر برنامههای هستهای ایرانیان نباید ما را از چالشهای بزرگ داخلی که ایران با آنها روبهروست، غافل نماید. اتحادیه اروپا نباید تنها به مسئله بررسی پرونده هستهای ایران بسنده کند، بلکه باید به تمام مشکلات موجود، از جمله تغییر و تحولات داخلی ایران، مشکلات اقتصادی آن و به مسئله امنیتی در منطقه نیز بپردازد.
ما از فضایی که در آن بین ایران، ترکیه و برزیل توافقی در زمینه تبادل اورانیوم کم غنیشده، برای سوخت هستهای بدست آمده است، استقبال میکنیم . متاسفانه این توافقنامه نمیتواند شک و تردیدها را در رابطه با قصد ایران در فعالیتهای غنیسازی اورانیوم تا درجه پلوتونیوم قابل استفاده در سلاح هستهای، برطرف نماید.
به هرحال باید دید که آیا تنبیههای در نظر گرفته شده میتواند ایران را به سازش بکشاند. هر چند بیاعتمادی غرب به دولت ایران، برای افکار احمدینژاد خوراک تبلیغاتی را بهدنبال خواهد داشت، اما بهترین شیوه تنبیهها و تحریمها آنهایی هستند که به مردم آسیب نرسانند.
اختلافات در ایران کاهش نیافتهاند. رهبری ایران گزینهای غیر از پذیرفتن اصلاحات عمیق را ندارد که بهنفع مردم این کشور و ثبات منطقه هم خواهد بود.
اگر دولت ایران در راه آزادی مردم و پیشرفت کشورش تلاش نکند، مردم ایران با برخورداری از پشتوانه هزاران ساله تاریخی خود و منابع سرشار طبیعی، از خواستههایش نخواهد گذشت و از طریق تظاهرات و اعتراضات به آن دست خواهد یافت که در آن هنگام، دولت ایران وادار به درک آن خواهد شد.
تکرار میکنیم که اصلاحات عمیق سیاسی در ایران بهنفع مردم این کشور و ثبات در منطقه است.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»