بیبیسی
جشنواره سینمایی ونیز درحالی کار خود را آغاز کرده است که آنگ لی کارگردان فیلم «کوه بروکبک» آن را «بهترین جشنواره فیلم دنیا» لقب داده است.
این کارگردان تایوانی سرپرستی هیات داوران جشنواره امسال که برنده «شیر طلایی» را مشخص خواهد کرد به عهده دارد.
سازمان دهندگان جشنواره، یک فیلم ایتالیایی به نام «باآریا» – اثری حماسی درباره یک خانواده اهل سیسیل ساخته جوزپه تورناتوره – را برای پخش در شب گشایش جشنواره انتخاب کرده بودند.
این جشنواره در سالهای قبل معمولا با فیلمهای هالیوودی گشایش مییافت و ستارگان آمریکایی در کانون توجه بودند.
آنگ لی در سال2005 به خاطر ساختن فیلم «کوه بروکبک» برنده شیر طلایی این جشنواره شده بود، فیلمی که از موفقیت تجاری زیادی بهره برد و بعدا جایزه اسکار را نیز نصیب او کرد.
اما او گفت که احساسات متناقضی درباره رقابتهای سینمایی دارد.
او گفت: «به عقیده من نمیتوانیم در رقابتهای سینمایی حق هیچ فیلمی را ادا کنیم. هر فیلمی ارزش خاص خود را دارد»
اما او اضافه کرد: «در عین حال من رقابتها را مهیجترین چیز در فرهنگ سینما میبینم»
آقای لی اذعان کرد که جوایز سینمایی میتواند فوایدی داشته باشد و به عنوان مثال به موفقیت آکیرا کوروساوا سازنده هفت سامورایی در جشنواره ونیز 1954 – برنده شیر نقره ای – اشاره کرد که به گفته او «منبع الهامی بزرگ برای فیلمسازان آسیایی شد.»
وی افزود: «فیلمهایی را دیدهام که فکر میکردم باید برنده شوند اما چیزی نبردند و گاهی هم فیلمهایی دیدهام که جایزه بردهاند اما نباید میبردند.»
جاده ساخته جان هیلکوت با بازی شارلیز ترون و ویگو مورتنسن، ستوان ضایع ساخته ورنر هرتزوگ با بازیگری نیکولاس کیج و مواد سفید تولید فرانسه با درخشش ایزابل هوپرت، فیلم هایی هستند که رقابت دارند.
مایکل مور مستندساز آمریکایی نیز امسال به محفل جشنواره ونیز باز می گردد.
او که قبلا در فیلمهایش به مساله جرایم مسلحانه و نظام بهداشتی پرداخته بود این بار دوربین خود را بر بحران اقتصادی جهان در عالم سرمایه داری زوم کرده است. نام فیلم تازه او یک داستان عاشقانه است.
همچنین فیلمهای پر سرو صدایی نیز امسال بدون آنکه در رقابتها شرکت داشته باشند به نمایش در میآیند. جورج کلونی برای تبلیغ فیلم تازهاش «مردانی که در چشم بزها زل میزنند» به ونیز باز می گردد.
استیون سودربرگ، کارگردان فیلمهای قاچاق و 11 یار اوشن، فیلم خبرچین را نمایش میدهد و آبلفررا کارگردان مشهور ایتالیایی نیز فیلم ناپولی، ناپولی، ناپولی را اکران میکند.
این شصت و ششمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ونیز است که هم چنین شاهد اکران چند فیلم ایرانی از جمله «زنان بدون مردان» ساخته شیرین نشاط مقیم نیویورک خواهد بود.
به جز زنان بدون مردان که در بخش مسابقه حضور دارد، تهرون ساخته نادر تکمیل همایون و چاله ساخته علی کریم در بخش هفته منتقدان نمایش داده می شود. رامین بحرانی فیلمساز ایرانی مقیم نیویورک یکی از داوران این بخش از جشنواره فیلم ونیز است.
حنا مخملباف نیز در بخش خارج از مسابقه فیلم روزهای سبز را به نمایش درخواهد آورد.
قرار است سکوت میان دو فکر ساخته بابک پیامی نیز در بخش حقوق بشر این جشنواره نمایش داده شود.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»