اردوان روزبه / خبر / رادیو کوچه
صبح روز یکشنبه سیام خرداد برابر با بیستم ژوئن «عبدالمالک ریگی» رهبر گروهی موسوم به «جنداله» که در چند رشته عملیات و بمبگذاری بر علیه جمهوری اسلامی تعدادی از شهروندان عادی ایرانی و نیروهای نظامی و انتظامی را به قتل رسانده بود، در زندان اوین به دار آویخته شد.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=daA8WVGahnI&feature=player_embedded[/youtube].
بنابر اعلام دادسرای تهران پرونده «عبدالمجید ریگی» مشهور به عبدالمالک پیش از این بنابر ضرورت به دستور رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی برای بررسی و صدور حکم به دادسرای تهران ارجاع شده بود.
این دادسرا طی اطلاعیهای اعلام کرده است: «درپی برگزاری جلسه محاکمه عبدالمجید (عبدالمالک) ریگی در یکی از شعب دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی توحیدی به اتهام محاربه و افساد فی الارض، نامبرده به اتهام 79 مورد اقدامات جنایتکارانه، به استناد مواد 190، 191، 186، 185و 183 قانون مجازات اسلامی به اعدام از طریق آویختن از چوبهدار با حضور مجروحین و خانوادههای جانباختگان و شهدای جنایات وی محکوم شده بود.»
عبدالمالک ریگی پیشتر در چهارم اسفند ماه سال گذشته دستگیر شده بود که دستگیری وی با اظهارات متناقضی همراه بود. در آن زمان در اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران اعلام شده بود که وی در هواپیمایی از خطوط هوایی کشور قرقیزستان دستگیر شده است و از سویی دیگر برخی اظهارات حاکی از تبادل وی از سوی دستگاه اطلاعاتی پاکستان با ایران بود.
عبدالمالک ریگی پیشتر در چهارم اسفند ماه سال گذشته دستگیر شده بود که دستگیری وی با اظهارات متناقضی همراه بود. در آن زمان در اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران اعلام شده بود که وی در هواپیمایی از خطوط هوایی کشور قرقیزستان دستگیر شده است و از سویی دیگر برخی اظهارات حاکی از تبادل وی از سوی دستگاه اطلاعاتی پاکستان با ایران بود
ریگی رهبر گروهی بنیادگرا و سنیمذهب به نام «جنبش مقاومت ملی ایران – جندالله» را بر عهده داشت. مشی فعالیت این گروه مبارزه مسلحانه از طریق بمبگذاری های عمومی و حملهی جادهای بوده است. هم چنین چند فیلم با صحنههایی از سر بریدن تعدادی افراد توسط این گروه نیز منتشر شده است که یکی از این فیلمها مربوط به قتل «شهاب منصوری» برادر همسر عبدالحمید ریگی برادر رهبر این گروه است.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=icI5wsc7ZZs&feature=related[/youtube]
در طی مراحل بررسی این پرونده و صدور حکم برای ارتکاب 35 مورد گروگانگیری از اتباع داخلی و خارجی، 25 مورد اخاذی و 40 فقره عملیات راهبندی مسلحانه توام با انفجار که منجر به کشته شدن 154 نفر از عوامل نیروهای انتظامی و مردم عادی شده است، توسط وکیل تسخیری وی تقاضای عفو از رئیس قوه قضاییه شده بود که این عفو مورد تایید قرار نگرفت و صبح روز یک شنبه وی در محل زندان اوین با حضور خانواده های مجروحان و کشته شدهگان به دار آویخته شد.
لازم به یادآوری است پیشتر عبدالحمید برادر عبدالمجید (عبدالمالک) ریگی که در یک تبادل با دستگاه امنیتی پاکستان به ایران عودت داده شده بود، در زندان مرکزی زاهدان به دار آویخته شده و همچنین این گروه پس از دستگیری عبدالمالک ریگی، «محمدظاهر بلوچ» را به عنوان جانشین وی معرفی کرد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
۱ Comment