776 پیش از میلاد – تاریخ ورزش و مسابقههای ورزشی به 34 قرن پیش باز میگردد، اما بازیهای المپیک باستانی از یکم جولای سال 776 پیش از میلاد آغاز شد و بهطور منظم تا سال 393 میلادی که بهفرمان «تئودوسیوس» امپراتور روم ممنوع شد ادامه یافت. دور جدید بازیهای المپیک از سال 1896 میلادی از سر گرفته شده است.
1788 میلادی – «ژانویکتور پونسله» ریاضیدان معروف فرانسوی که بهعنوان بنیادگذار هندسه تحلیلی شناخته شده است بهدنیا آمد. بنای هندسه تصویری از پونسله است که در ارتش ناپلئون یک افسر مهندس بود و در جریان عقبنشینی از روسیه بهاسارت روسها درآمده بود و در طول اسارت بهتکمیل علم هندسه پرداخت. تنظیم و فرمولهکردن اصل تداوم و یافتن قطب و خط میان دو قطب نیز از پونسله است.
1840 میلادی – جنگ تاریخی «تریاک» که یکی از مهمترین و موثرترین جنگهای دنیا در قرن نوزدهم محسوب میشود، در «چین» آغاز شد و دو طرف این جنگ انگلیسیها و چینیها بودند. علت جنگ ،جلوگیری دولت چین از ورود تریاک بهآن کشور و اصرار انگلستان بهفروش تریاک بهچین بود. نتیجه جنگ شکست چین و پیروزی انگلستان و تصرف بندر معروف «هنگکنگ» بهدست انگلیسیها بود.
1875 میلادی – اتحادیه بینالمللی «پست» (UPU) که در سال 1874 با تاسیس آن موافقت شده بود از اول جولای 1875 میلادی کار خود را آغاز کرد و از 1948 بهصورت یک آژانس وابسته بهسازمان ملل فعالیت میکند و 189 عضو دارد. هدف عمده از تاسیس آن عبوردادن و توزیع پاکتها و بستههای کشورهای عضو بهبهترین صورت ممکن است.
1974 میلادی – بانو «ایزابل پرون» برجای شوهرش «خوان پرون» نشست و رییسجمهوری «آرژانتین» شد. وی که 43 ساله بود دو روز پیش از آن و پس از اینکه پزشکان از درمان شوهرش ابراز یاس کردند سوگند یاد کرده بود، ولی تا شوهرش زنده بود بر صندلی او ننشست. ایزابل که نخستین رییسجمهوری زن در قاره آمریکا بهشمار میآید قبلن منشی پرون و در جوانی یک دانسر بود.
1862 میلادی – تعدد زوجات در «آمریکا» غیرقانونی اعلام شد.
1030 میلادی – «مسعود غزنوی» برادرش محمد را کور کرد. سلطان محمود غزنوی از ترکان غز پیش از این واقعه درگذشته بود و با اینکه پیش از مرگ، مسعود را بهجانشینی خود انتخاب کرده بود، مسعود برای اینکه بدون دغدغه حکومت کند، برادر خود را کور کرده بود. یکماه پس از این واقعه، در قلمرو غزنویان یعنی افغانستان و پاکستان کنونی، میان مردم دو دستگی بهوجود آمد که در دراز مدت بهتضعیف حکومت غزنویان و پایان کار آنان انجامید.
1297 خورشیدی – مرگ «سلطان مسعود میرزا» معروف به «ظلالسلطان» حاکم اصفهان. سلطان مسعود میرزا، فرزند ارشد ناصرالدین شاه قاجار در حدود سال 1228 خورشیدی بهدنیا آمد. وی سهسال از مظفرالدین شاه بزرگتر بود ولی چون مادرش از خاندان قاجاریه نبود، بهولیعهدی منصوب نشد. مسعود میرزا در ابتدا با لقب یمینالدوله، حکومت مازندران و استرآباد و سپس فارس و اصفهان را بهعهده گرفت تا اینکه لقب ظلالسلطان یعنی سایه پادشاه را اخذ کرد. در زمان حکومتش بر فارس، بهخاطر ظلم فراوان، برکنار شد ولی مدتی بعد بهاصفهان رفت و تا 34 سال بعد، با ستم حکمرانی کرد. ظلالسلطان قشون مجهز و منظمی پدید آورد و با باجگیری و اخذ مالیاتهای سنگین از رعیت، ثروتی افسانهای بهدست آورد که بهاعتراف خودش، برای ده نسل پس از او کافی بود. وی املاک مردم را با زور تصرف میکرد و شورشها را با سنگدلی سرکوب میکرد. مسعود میرزا در اواخر عمر مدتی را در اروپا گذراند تا اینکه پس از دچارشدن بهاختلال حواس، در دهم تیرماه 1297 خورشیدی در حدود هفتاد سالگی درگذشت.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»