Saturday, 18 July 2015
27 March 2023
در نشست سازمان‌های غیردولتی؛

«بان کی‌مون خواستاررهایی جهان از شرسلاح‌های اتمی»

2009 September 11

دبیرکل سازمان‌ملل  در مکزیکوسیتی ضمن اشاره به هزینه نظامی جهان که به بیش از یک‌هزار میلیارد دلار رسیده و این رقم روزانه در حال افزایش است خواستار این شد که جهان از شر سلاح‌های اتمی رها گردد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بان‌کی مون که خطاب به یک هزار و 700 نماینده سازمان‌های غیردولتی و متخصصان از 70 کشور جهان شرکت‌کننده در شصت و دومین نشست اداره اطلاعات همگانی سازمان ملل با سازمان‌های غیردولتی صحبت می‌کرد، گروه‌های جامعه مدنی را تشویق نمود علیه این بلا (سلاح‌های اتمی) سخن بگویند.

وی در سخنرانی افتتاحیه خود افزود: «در حال حاضر جهان از سلاح اشباع‌شده و هزینه اندکی مصرف صلح می‌شود.»

موضوع نشست امسال عبارت است از: «در راه صلح وتوسعه: هم اکنون خلع سلاح!»

بان کی‌مون ادامه‌داد: «اسلحه بیشتری درحال تولید است و سیل آن به سوی بازارهای جهان سرازیر می‌شود.»

وی هم‌چنین گفت: «این سلاح‌ها جوامع را بی‌ثبات و آتش جنگ و ترور را شعله ور می‌کنند. اینجا در آمریکای لاتین خشونت مسلحانه عامل شماره یک تلفات اجتماعی است.»

دبیرکل سازمان ملل تصریح‌کرد: «در حالی که خاتمه جنگ سرد نوید صلح را در جهان می‌داد اما هنوز 20 هزار سلاح‌اتمی در سراسر جهان وجوددارد که بسیاری از آن‌ها آماده شلیک و تهدیدی علیه بقای بشریت هستند.»

بان کی‌مون خاطرنشان کرد:« جامعه مدنی کمک‌کرده تا جهان حقیقتی ژرف را بیاموزد و آن این است که قوی‌ترین نیرو برای تغییر و تحول قدرت مردم است.»

وی افزود: «ما فرصتی طلایی برای دست‌یابی به جهانی عاری از سلاح‌های اتمی داریم.»

دبیر کل سازمان ملل تاکیدکرد: «با ندا، حمایت قوی و مشارکت شما می‌توانیم به آن دست یابیم.»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|