Saturday, 18 July 2015
25 March 2023
در پی بی خبری ازعبدالرضا تاجیک،

«نرگس محمدی هم در بیمارستان»

2010 July 09

مطلب‌هایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر می‌شود یا بر اساس تقاضای مدیر وبلاگ و یا انتخاب دبیر روز است و نگاهی بی‌طرفانه در آن حاکم است که می‌تواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. این رادیو باز نشر وبلاگستان را فرصتی برای نقد و بررسی آن می‌داند. این بخش با هدف ایجاد فرصت نقد و بررسی در فضای رسانه‌ای وب منتشر می‌شود و بی‌شک نظر نویسندگان آن است و نه رادیو کوچه. کوچه خود را موظف به انتشار عمده نظرهایی می‌داند که در وبلاگستان منتشر می‌شود و از آن مطلع می‌شود.

هادی قائمی

بی‌خبری از عبدالرضا تاجیک ناپدید شده پس از بازداشت در ۲۲ خرداد ماه۱۳۸۹

۱۶ تیرماه  ۱۳۸۹- کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران امروز گزارش داد که مقامات ایرانی زندانیان عقیدتی را با نگه‌داری در شرایط خطرناک بهداشتی و ممانعت از مداوای آن‌ها، قربانی می‌کنند.

هادی قائمی سخن‌گوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران در این مورد گفت: «ایران زندانیان عقیدتی را با نگه‌داری در سلول‌های پرازدحام و غیربهداشتی و شیوع انواع بیماری‌ها، کم‌غذایی و عدم دست‌رسی به مداوای پزشکی هدف قرار داده است.»

نرگس محمدی نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که در تاریخ ۲۰ خرداد ماه ۱۳۸۹ بازداشت شده بود پس از آزادی در بیمارستان بستری شد. نرگس محمدی در دوره بازداشت و در جریان بازجویی به‌شدت تشنج کرد و دچار فلج عضلانی و تکلم شد. نه تنها وی مورد مداوای پزشکی قرار نگرفت بلکه تحت بازجویی‌های مداوم در این شرایط بحرانی بوده است.

بیش از صد زندانی عقیدتی پس از انتخابات در بند ۳۵۰ زندان اوین در شرایط آلوده، هوای بد و غذای بدون کیفیت نگه‌داری می‌شوند و مقامات زندان و وزارت اطلاعات مکرر مانع دست‌رسی آن‌ها به مداوای مناسب پزشکی می‌شوند . تعدادی از این زندانیان در بند ۳۵۰ و سایر بندهای زندان اوین به‌خاطر شرایط غیر بهداشتی دچار بیماری‌های سختی شده‌اند که می‌توان به ضیا نبوی، پیمان کریمی‌آزاد، حمزه کرمی و مجید توکلی اشاره کرد.

این شرایط نگه‌داری زندانیان نقض‌الرامات قانونی ایران به‌عنوان امضاکننده میثاق بین‌المللی حقوق سیاسی و مدنی است.

بر اساس گزارش قبلی کمپین بند ۳۵۰ زندان اوین پر ازدحام‌ترین بند زندان و مملو از زندانیان سیاسی پس از انتخابات است. این بند به بند زندانیان سیاسی معروف است زیرا زندانیانی در آن نگه‌داری می‌شوند که به‌خاطر نگرش‌های سیاسی‌شان و پس از یک دوره طولانی زندان انفرادی و بازجویی به‌آن منتقل شده اند. کمپین گزارش‌هایی از غذاهای فاسد و بی‌کیفیت، رختخواب‌های آلوده و محدودیت خودسرانه دست‌رسی به مداوای پزشکی دریافت و تایید کرده است.

کمپین هم‌چنین عمیقن نگران عبدالرضا تاجیک، روزنامه‌نگار و عضو کانون مدافعان حقوق بشر است که پس از نرگس محمدی در ۲۲ خردادماه بازداشت و ناپدید شد و هیچ اطلاعاتی در مورد محل نگه‌داری او در دست‌رس نیست.

خواهر تاجیک با تکرار این‌که تلاش‌هایش برای مشخص کردن محل نگه‌داری برادرش ناموفق بوده به کمپین گفت که به‌نظر می‌رسد که حتا دادستان هم نمی‌داند تاجیک توسط چه کسانی و به چه دلیل بازداشت شده و در کجا نگه‌داری می‌شود.

هادی قائمی در مورد تاجیک گفت: «این یک علامت خطر است که حتا مقامات قضایی ادعا می‌کنند که هیچ اطلاعاتی در مورد تاجیک ندارند.»

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران از مسوولین زندان در ایران خواست که ضوابط سازمان ملل متحد را در مورد شرایط زندان رعایت کنند و از تحمیل عامدانه شرایط بد به‌عنوان ابزار فشار و تنبیه زندانیان سیاسی دست بردارند.

کمپین هم‌چنان بر خواسته ارایه اطلاعات در مورد عبدالرضا تاجیک از جمله دلیل بازداشت و محل نگه‌داری او اصرار می‌ورزد.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , ,