ثمر سعیدی / رادیو کوچه
امسال ترانهی جامجهانی فوتبال توسط «شکیرا» خوانندهی مشهور اجرا شد. پیش از شروع جامجهانی انتخاب شکیرا بهعنوان خوانندهی آهنگ رسمی این بازیها موجب جنجالهایی در آفریقایجنوبی شده بود و بسیاری از شهروندان این کشور از اینکه ترانهی رسمی جامجهانی توسط یک خوانندهی غیرآفریقایی اجرا میشد ابراز تاسف کرده و آنرا مایوسکننده ارزیابی کرده بودند.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
آهنگ «واکاواکا» بهمعنی «اینبار نوبت آفریقاست» ترانهی رسمی جامجهانی ۲۰۱۰ بود که توسط شکیرا خوانندهی بینالمللی لاتینتبار اجرا شد. چند روز پیش از افتتاحیهی جام، ترانهی مورد نظر از رادیوهای محلی آفریقایجنوبی پخش شد و اعتراض بخشی از مردم این کشور را در پی داشت.
با این حال شکیرا به کمک صدای قدرتمند و حرکات منحصر به فرد خود بر روی صحنه، آهنگ جامجهانی را اجرا کرد و اعتراض مردم آفریقا راه به جایی نبرد. برعکس به نظر میرسید کسی مناسبتر از شکیرا برای اجرای این آهنگ وجود نخواهد داشت.
شکیرا از جمله خوانندگانی است که با اتکا به هنر خود در زمینهی آواز، ترانهسرایی، نوازندگی و آهنگسازی و اجرای حرکات موزون و نمایشی منحصر به فرد بر روی صحنه از محبوبیت بالایی برخوردار شده و مانند بسیاری از ستارههای یکروزهی دنیای موسیقی پاپ دچار ظهور و افول ناگهانی نشده است. او با زمان پیش میرود و علاوه بر اینکه در حفظ امضای خود در آثارش تلاش شایستهای به خرج میدهد، سعی میکند به تلفیقی عقلانی از موسیقی تجاری و عامهپسند با هویت چندملیتی موسیقی ویژهی خودش دست پیدا کند.
شکیرا خوانندهای چندملیتی است چرا که والدین او، آمریکایی لبنانیتبار و کلمبیایی بودهاند. بنابراین وی علاوه بر تعلق خاطر داشتن به موسیقی لاتین و خواندن و اجرا به زبان اسپانیولی، به موسیقی راک، موسیقی عربی و تلفیق آنها با سلیقهی عامهی مردم نیز توجه دارد. او به ۵ زبان صحبت میکند و تاکنون به ۷ زبان نیز آواز خوانده است.
شکیرا فرزند آخر یک خانوادهی بسیار پرجمعیت بود و از کودکی به سرودن شعر و نواختن ساز علاقه نشان میداد. او نخستین آلبوم خود را در اوایل نوجوانی ضبط و به بازارهای کشور محل تولدش کلمبیا، عرضه کرد. تهیهی پیدرپی چندین آلبوم تا پیش از ۲۰ سالگی موجب شهرت وی شد اما بیشترین معروفیت این خواننده، در آستانهی قرن جدید و با عرضهی اولین آلبوم انگلیسی زبان شکیرا بهدست آمده است.
گابریل گارسیا مارکز، نویسندهی پرآوازهی کلمبیایی در مورد این هنرمند گفته است: «موسیقی شکیرا ویژگیهایی دارد که موسیقی هیچکس دیگر، این ویژگیها را ندارد. هیچکس نمیتواند مانند او بخواند و برقصد.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»