· 1325 خورشیدی – «حبیب سماعی» موسیقیدان ایرانی و نوازنده برجسته سنتور بر اثر ابتلا به ذاتالریه درگذشت. پدر او سماع حضور از موسیقیدانان برجسته عهد ناصری بود، از اینرو فرزندش را از چهارسالگی با موسیقی آشنا کرد. بهطوری که حبیب در 12 سالگی سنتور را بسیار استادانه مینواخت. وی مدتی در مدرسه موزیک به سرپرستی سالار معزز به تحصیل پرداخت و بعد از چندی به اتفاق خانواده عازم مشهد شد. او در پایان تحصیلات موسیقی به خدمت ارتش درآمد. سماعی در مراجعت به تهران بنا به توصیه استاد ابوالحسن صبا کلاس تدریس سنتور دایر کرد.
1308 قمری – بر اساس قرارداد تنباکو بین ایران و انگلیس، شرکت رژی انگلیسی، صاحب حق انحصاری تجارت تنباکوی ایران و حتا نظارت در زراعت آن بهمدت 55 سال شناخته شد. این قرارداد بعدها با قیام مردمی و صدور فتوای تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی، لغو شد و دولت ایران مجبور شد غرامت شرکت مزبور را بپردازد.
1557 میلادی – درگذشت «سباستین کابوت» کاشف و دریانورد معروف ایتالیایی. وی از ابتدا بههمراه پدرش که او نیز از دریانوردان بزرگ بهشمار میرفت، مسافرتها و سیاحتهای دریایى خویش را آغاز کرد و با فنون و رموز دریانوردی آشنا شد. در جریان همین سفرها، جزیره «کاپبرتن» را در شمال کانادا کشف کرد و از آن پس در خدمت دربار انگلستان قرار گرفت.
1989 میلادی – روز جهانی جمعیت. شواهد تاریخی نشان میدهد که تا قبل از سال 1800 میلادی جمعیت جهان به سرعت افزایش مییافت. جمعیت جهان در سال 1804 تنها یک میلیارد نفر بود. پس از 123 سال، این جمعیت دو برابر شد و در سال 1987 به پنج میلیارد نفر رسید. اکنون پس از گذشت چند سال، جمعیت کره زمین از مرز شش میلیارد نفر گذشته است و چنانچه متوسط افزایش جمعیت جهان را سالانه فقط دو درصد فرض کنیم، در حدود یک قرن آینده یعنی سال 2100 با جمعیت 48 میلیارد نفری روبهرو خواهیم شد که تصور آن هم، کره زمین را به لرزه در میآورد.
1899 میلادی – زادروز «ایبی وایت» روزنامهنگار و مولف آمریکایی که 86 سال عمر کرد. شهرت او که سالها سردبیر «نیو یورکر» بود بهخاطر سه کار مهم اوست: ستون روزانهاش در روزنامهها تحت عنوان « Talk of the Town» که بر ضد زیادهخواهی شرکتهای بزرگ و عدم صداقت سیاسیون بود. دوم تالیف کتاب برای کودکان و نوجوانان بود. با این زمینه و برداشت که کودک و نوجوان فردی میهندوست، سالم و قانونمند، بهدور از عادات زیانآور، مودب و بانزاکت که به حقوق دیگران احترام گذارد پرورش یابد و سوم سادهنویسی انگلیسی. وی روشی خاص در نوشتن وگفتن زبان انگلیسی بهوجود آورده است که به «ستایل وایت» معروف شده است.
1913 میلادی – دولت رومانی در اثنای جنگ بالکان، به دولت بلغارستان اعلان جنگ داد و متعاقب آن خاک این کشور را مورد حمله قرار داد. در آن زمان بلغارستان و چند کشور دیگر بالکان از جمله یونان با عثمانی در حال جنگ بودند.
1927 میلادی – زادروز «تئودور هرولد میمن» فیزیکدان آمریکایی و سازنده اولین لیزر در جهان. او در لسآنجلس بهدنیا آمد. پدرش که مهندس الکترونیک بود، میخواست که او پزشک شود، ولی او مدرک کارشناسی خود را در رشته فیزیک گرفت و برای اخد مدرک مهندسی الکترونیک به استنفورد رفت و در ۱۹۵۵ از رساله دکترای خود در رشته فیزیک دفاع کرد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»