Saturday, 18 July 2015
01 April 2023
بیست و سوم تیر - چهاردهم جولایc

«تقویم تاریخ بیست و سوم تیر»

2010 July 14

مریم / رادیوکوچه

maryam.m@koochehmail.com

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

  • 1789 میلادی – آزادی‌طلبان فرانسوی زندان «باستیل» را که محل نگه‌داری زندانیان سیاسی و مخالفان نظام سلطنتی فرانسه بود و به مظهر استبداد شهرت داشت تصرف، زندانیان را آزاد و در ساختمان آتش افکندند. با فتح باستیل، انقلابیون جرات بیش‌تری به‌دست آوردند، در کار خود راسخ شدند و انقلاب فرانسه ادامه یافت که نظام سیاسی-اجتماعی نه تنها فرانسه بلکه سراسر جهان را دست‌خوش دگرگونی ساخت و از آن زمان 14 جولای «روز ملی» فرانسویان و به روز آزادی معروف شده است.
  • 1365 خورشیدی – دکتر «مهدی حمیدی‌شیرازی» شاعر، محقق و نویسنده معاصر درگذشت. وی در شیراز به‌دنیا آمد و تحصیلاتش را در رشته زبان و ادبیات فارسی تا اخذ درجه دکترا ادامه داد. دکتر حمیدی در عرصه شعر فارسی آثار متعددی به رشته تحریر درآورده که «شکوفه‌ها، سال‌های سیاه، عروض حمیدی، دریای گوهر در سه جلد، زمزمه شب، شعر فارسی در قرن سیزدهم، بهشت سخن و سبک‌سری‌های قلم» از آن جمله‏اند. این محقق و نویسنده معاصر در زبان‌شناسی ترجمه و عروض نیز استاد بود و در این علوم آثاری چند از خود به یادگار گذاشته است.
  • 1372 خورشیدی – دکتر «عبدالهادی حائری» استاد تاریخ در دانشگاه فردوسی مشهد در اثر ابتلا به بیماری سرطان خون درگذشت. دکتر حائری پس از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه در رشته الهیات فارغ‌التحصیل شد و سپس طی سفری به کانادا تا اخذ درجه دکترا در رشته اسلام‌شناسی تحصیلاتش را ادامه داد. تخصص اصلی دکتر حائری در زمینه انقلاب مشروطیت و نقش علمای شیعه در آن بود که نتیجه تحقیقاتش در قالب کتاب «تشیع و مشروطیت در ایران و نقش ایرانیان مقیم عراق» به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است. کتاب «آن‌چه گذشت» حائری که به واقع زندگی‌نامه اوست در اوج بیماری وی نوشته شده و آخرین اثر این مورخ مشهور معاصر است.
  • 1325 قمری – «سیداشرف‌الدین حسینی‌قزوینی» از شاعران و روزنامه‏نویسان دوره‏ی نهضت مشروطه بود که روزنامه‏ی نسیم شمال را تاسیس و منتشر کرد. روزنامه‏ی نسیم شمال که پس از پیروزی مشروطه خواهان، در تهران منتشر می‏شد، حاوی مقالات و اشعار فکاهی و طنز بود و این مطالب در نکوهش بی‏عدالتی‏های محمدعلی شاه قاجار و عوامل دست‌نشانده‏ی وی منتشر می‌شد. نسیم شمال مقبولیت عام یافت و خود سید‌اشرف‌الدین حسینی‌قزوینی نیز به مناسبت روزنامه‏اش، به نسیم شمال معروف شد.
  • 1926 میلادی – اولین کلنگ ایجاد بزرگ‌ترین مجسمه مسیح در بزریل طی مراسمی پرشور که نماینده پاپ نیز در آن شرکت داشت به زمین زده شد. پول ساختمان این مجسمه که بی‌شک یکی از عجایب دنیای جدید محسوب می‌شود از طرف طرف مردم داده شد و بزرگی آن به‌قدری است که برای رسیدن به سر مجسمه باید 300 پله مرتفع را پیمود.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , ,