اردوان روزبه / رادیو کوچه
ardavan@koochehmail.com
داریوش قنبری سخنگوی «فراکسیون خط امام» مجلس میگوید که این فراکسیون اقدام خشونتطلبانه گروههای فشار و لغو کنسرت حسامالدین سراج در کرمانشاه را بررسی و از تمام ظرفیتهای ممکن برای پیگیری این اقدام غیرقانونی استفاده میکند.
مصطفا کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری و عضو شورای مرکزی فراکسیون خط امام میگوید این اقدام یعنی جلوگیری از برگزاری کنسرت سراج را به حتم در مجلس پیگیری خواهد کرد.
در روز بیستم تیرماه امسال حسامالدین سراج به همراه تماشاگران کنسرت نمیتوانند وارد سالن برنامه شوند. انصار حزاله این شهر با سیستمهای صوتی میآیند و در جلوی محل برگزاری کنسرت نوحه پخش میکنند.
حسامالدین سراج میگوید عدهای با اینکار خود بهاسم مذهب به مردم و ما توهین کردند.
جمعیت امام علی یعنی موسسه خیریهای که بنابود کنسرت به نفع آن انجام شود نیز میگوید: «عصر روز جمعه مصادف با شب مبعث پیامبر اعظم که قرار بود اولین روز اجرای کنسرت باشد، نیم ساعت قبل از ورود مردم، ناگهان عدهای از نیروهای خودسر به درب سالن ریختند و با نصب بلندگو و زنجیر کردن درب اصلی عملن باعث حبس مردم پشت درب ورود و حبس پرسنل اجرای مراسم در داخل سالن شدند.
با وجود حضور نیروی انتظامی، کمتر از ۳۰ نفر نیروی مخل امنیتی بهراحتی توانستند دست تمام مسوولان را عملن ببندند. اداره محترم ارشاد اسلامی نیز بلافاصله به بهانه یا دلیل حفظ امنیت مردم لغو سه شب اجرا را به جمعیت ابلاغ فرمود و به نیروهای خودسر اعلام کرد از طریق تریبون خودشان لغو کنسرت را به مردم اعلام نمایند.»
اما این انصار حزباله کرمانشاه به نظر میرسد نه تنها مردم و خیریه از پسشان بر نمیآید بلکه سایر اقتدار آنها بر سر استاندار این استان نیز سایه افکنده است. چنانچه در بیانیهای که خبرگزاری نیمه رسمی حامی دولت فارس منتشر کرده است آنها استاندار کرمانشاه را باعث فساد خواندهاند.
آنها در این بیانیه اشاره کردهاند: «آقای استاندار، چند ماه پیش طی جلسهای مواردی در خصوص وضعیت اسفبار فرهنگی و اخلاقی شهر به جنابعالی یادآور شدیم اما با گذشت زمان مشخص شد که با حمایت پنهانی و اصرار بر تشکیل مجالس رسمی بیبند و باری به بهانه کنسرت موسیقی که قلم از بیان آنها شرم دارد را آشکار نمودید.»
آنان افزودهاند: «پس از اتمام حجت در اولین اقدام در مقابل سالن انتظار حضور یافته و با عنایت الهی مانع برگزاری کنسرت موسیقی شدیم که براساس فرمایش صریح مقام معظم رهبری، ترویج آن برخلاف اهداف نظام اسلامی است.»
انصار حزباله کرمانشاه در نامهی خود تاکید کرده که «این نقطه آغاز راه است.»
محمدعلی دادخواه نیز میگوید، بیانیه انصار حزباله کرمانشاه کاملن تهدید است و اقدامی مجرمانه را تداعی میکند.
این اشاره به آغاز راه بودن، خود به نقل از برخی منابع محلی نشان از اقتدار و پشتوانه این گروه دارد. اما به گفته برخی از فعالها در این شهر این افراد کسانی هستند که حتا بنیادگرایان نیز از آنها تبرا میجویند. روزنامه کیهان از آنها به عنوان گروهی بیبنیاد و مسئلهدار یاد میکند.
برخی دیگر حمایت امام جمعه این شهر را پشتوانه اقتدار آنها میدانند. «فرزاد» یکی از روزنامهنگاران فعال در کرمانشاه به رادیو کوچه در این مورد توضیح میدهد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
چند روز پیش شاهد تنشهایی بین گروه موسوم به انصار حزباله کرمانشاه و استانداری این استان بودیم.از طرفی برگزاری کنسرت آقای سراج در این با بایکوت آنها مواجه شد. آیا این جریان انصار حزباله تازه هستند یا سابقهی قدیمی دارند و فعالیت آنها به چه نحوی بوده است؟
در مورد تشکل انصار حزباله شک و تردید وجود دارد اما این گروهک کوچکی که در کرمانشاه وجود دارد به اول دوران اصلاحات بر میگردد که آقای خاتمی پیروز انتخابات شدند. از همان موقع مراسم و سخنرانیها را لغو میکردند. اما در مورد اینکه اینها حزبالهی هستند یا نه، شبهاتی وجود دارد. به عنوان مثال دو روز پیش «ایرج نظافتی» سردبیر بخش گزارش روزنامهی کیهان مطلبی در این رابطه نوشتند و اینها را نه جز حزباله میشمارند و نه اساسن به آنها لقب حزبالهی میدهند.
حتا آقای نظافتی در این مطلب مینویسد که این افراد بیکار و بیسواد هستند. پس اتحادی در میان اقتدارگران در استان در مورد پذیرش این افراد به عنوان گروهی به اسم جزباله وجود ندارد. این گروه خودشان را به این اسم معرفی کردند و دست به چنین اقدامات غیرقانونی میزنند.
اما این گروه توانستند از برگزاری کنسرت آقای سراج جلوگیری کنند و استاندار را متهم کردند که در گذشته هم رفتارهایی کرده که فسادآمیز بوده است. این افراد به چه رفتارهایی از استاندار اشاره میکنند که منشا فساد بوده است؟
بیانیهای که منتشر کردند به اتفاقات گذشته برمیگردد. در مورد انتخاب استاندار جدید تردیدهای زیادی وجود داشت. با توجه به اینکه آقای احمدینژاد حکم استاندار را صادر کرد بود اما انتخاب او یک ماه به تعویق افتاد. زمانی که قرار بود آقای هاشمی به عنوان استاندار کرمانشاه انتخاب شود، دو گروه در مقابل یکدیگر بودند. یک گروه بخشی از استان بودند که از استاندار شدن آقای هاشمی حمایت میکرد و گروه مخالف امامجمعه کرمانشاه و یاران او بودند که نامهای به رییس جمهوری نوشتند و این باعث شد که انتخاب او یک ماه به تعویق بیافتد. میتوان نتیجه گرفت اقدامی که گروه موسوم به انصار حزباله انجام میدهد با استناد به اعتراض امام جمعهی موقت، به احتمال زیاد به تنشهای انتخاب استاندار بر میگردد.
برداشت مردم نسبت به جلوگیری از برگزاری این برنامهی هنری چه بوده است؟
آقای نظافتی به این موضوع هم در نوشتهی خود اشاره کرده است و در جلسهای با یکی از مقامات بلند پایهی امنیتی کشور میگوید که گروه انصار حزباله کرمانشاه مجوعهای است که تمام مقامات استان از آنها میترسند و برخورد با این گروه مشکل شده است. این ترس باعث این شد نتوانند با این گروه در برابر لغو کنسرت برخورد کنند. اگر به این روند پیش روند این گروه هر کاری را انجام میدهد و با موسیقی اصیل برخورد میکند. آیتاله مکارم شیرازی به صراحت گفتند هرگونه اقدام فراقانونی که در خارج از چارچوب قوانین و مقررات حکومت اسلامی باشد جایز نیست.
منظور شما این است که این گروه توانمندیهایی فراتر از قانون دارند؟ به نظر شما چه کسانی از این گروه حمایت میکنند؟
شاید امام جمعهی کرمانشاه از آنها حمایت میکند. وقتی رسمن در بیانیه میگویند که امام جمعهی موقت کرمانشاه بر مطالب ما صحه میگذارد، نشان میدهد که بخشی از این حمایت از سوی او است و قدرتهای دیگری هم در پشت پرده هستند.
آیا این گروه اقدامهای دیگری در ماههای اخیر انجام دادند؟
در زمان انتخابات که افراد اصلاحطلب میآمدند و سخنرانی داشتند این گروه تجمع میکردند و شعار میدادند. اما در دوران اصلاحات به مراسم حمله میکردند. یکی از مهمترین مراسمی که برهم زدند جلسهای بود که در مسجدی در کرمانشاه برگزار شد، که به اشخاص اصلاحطلب هم حملهی فیزیکی کردند.
آیا سران این گروه افرادی هستند که در بین مردم شاخص باشند و بتوان آنها را معرفی کرد؟
شخصیت برجستهی این تشکل موسوم به حزباله «صادق اشکتلخ» است که خود را رزمنده و جز خانوادهی شهدا میداند. اما در این زمینه اختلاف وجود دارد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»