Saturday, 18 July 2015
25 March 2023
سوم مرداد - بیست و پنجم جولای

«تقویم تاریخ سوم مرداد»

2010 July 25

مریم / رادیو کوچه

maryam.m@koochehmail.com

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

  • 1941 میلادی – «چرچیل» نخست‌وزیر وقت انگلستان با ارسال یک تلگرام سری به ژنرال «آرچیبالد ویول» فرمانده نیروهای انگلیسی در هند، به او اطلاع داد که حمله نظامی به ایران قطعی است و واحدهای لشکر 9 هند باید تا ده روز دیگر به بصره برسند. به کشتی‌های حامل آنان دستور دهید که با آخرین سرعت برانند. ما باید برای خنثا کردن ناوگان ایران روشی در پیش می‌گیریم که برایمان گران تمام نشود.
  • 1944 میلادی – حملات هوایى آلمان و انگلیس علیه یک‌دیگر از اوایل جنگ جهانی دوم آغاز شد و به تدریج گسترش یافت. به طوری که تعداد کثیری از غیر نظامیان دو کشور در این بمباران‏ها کشته شدند. در یکی از این بمباران‏ها، بندر هامبورگ در آلمان در 25 جولای هدف حمله بود که در جریان آن، علاوه بر انهدام تعدادی از تاسیسات نظامی و اقتصادی آلمان، ده‏ها هزار تن از مردم غیرنظامی این کشور نیز کشته شدند. این بمباران زمانی انجام شد که نیروهای متفقین حمله گسترده خود را به نیروهای آلمانی از سمت غرب این کشور آغاز کرده بودند.
  • 1962 میلادی – ماهواره مخابراتی «تل‌استار» برای نخستین بار در تاریخ، پخش برنامه‌های تلویزیونی را جهانی کرد.
  • 1361 خورشیدی – دکتر «حمید عنایت» نویسنده و مترجم ایرانی درگذشت. وی پس از اخذ درجه کارشناسی در ایران برای ادامه تحصیل به انگلستان سفر کرد و بعد از دریافت دکترا در رشته اقتصاد و علوم سیاسی از دانشگاه لندن به ایران بازگشت. دکتر عنایت از آن پس به تدریس و تحقیق در دانشگاه تهران مشغول شد و در مدت عمر کوتاه خود کتاب‌ها و مقاله‏های متعدد در زمینه فلسفه و اندیشه سیاسی تالیف و ترجمه کرد. از این استاد آثار ارزشمندی چون «سیری در اندیشه سیاسی غرب، تاریخ طبیعی دین و اسلام و سوسیالیزم» باقی‌مانده است.
  • 1362 خورشیدی – «سیف‌اللهی یزدانی» استاد هنر خوش‌نویسی بویژه خط نستعلیق درگذشت. استاد یزدانی در زادگاهش دامغان و سپس به تهران به هنرآموزی پرداخت و سال‌ها نزد استاد علی‌اکبر کاوه شاگردی کرد. از جمله آثار استاد یزدانی کتابت قرآنی زیبا و نفیس به خط نستعلیق و کتابت آثاری چون «شمع، جمع، دیوان حافظ، شاه‌نامه بایسنقری و ترجیح بند هاتف» را می‌توان نام برد.
  • 1894 میلادی – جنگ تاریخی و دامنه‏دار چین و ژاپن با حمله نیروهای ژاپنی به سواحل چین آغاز و به این ترتیب آتش جنگ و کشتار در خاور دور شعله‏ور شد. ژاپن در آن زمان قصد تصرف اراضی وسیعی در شبه جزیره کره و شمال خاک چین را داشت و همین امر موجب بروز جنگ میان ژاپن و چین را فراهم آورد. سرانجام این تمایلات سبب جنگ بعدی میان ژاپن در روسیه نیز شد. زیرا ژاپن با حمله به چین برخی از پایگاه‌ها و مواضع روسیه را در این کشور مورد حمله قرار داده بود.
  • ۱۹۷۸ میلادی – «لوئیز جوی براون» نخستین جنین انسان آزمایشگاهی و حاصل تلقیح مصنوعی، به‌دنیا آمد.
  • ۱۹۲۰ میلادی – «روزالیند فرانکلین» شیمی‌دان بریتانیایی و یکی از عوامل کشف ساختار مارپیچی مولکول «دی‌ان‌ای» متولد شد.
  • ۲۰۰۰ میلادی – یک فروند هواپیمای مسافربری فراصوت کنکورد، در نزدیکی شهر پاریس سقوط کرد و همه ۱۰۹ مسافر آن کشته شدند.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , ,