ریحانه / پاریس/ رادیو کوچه
کمبود برق باعث اخراج کارگران شد
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
نارسایی وزارت نیرو در تامین برق مورد نیاز تنها خاموشیهای گسترده را در بر نداشته بلکه موجب بیکاری کارگران، تعطیلی صنایع شده است.
به گزارش خبر گزاری کار ایران، کارگران ایران خودرو با اعتراض به این روند چنین میگویند: «ایران خودرو اضافه کاری ما را قطع کرده است و کارکنان ستادی خودرا به خانه میفرستد بدون اینکه قبلن توضیحی داده باشد. تولید شیفت اول «ال نود» تعطیل شده و تولید «ایران خودرو دیزل» بیش از یک ماه است که متوقف شده است.»
کارگران سایپا نیز در وضعیتی مشابه میگویند: «اضافه کاریها قطع شده است و شیفت صبح تا ساعت 11 بیشتر کار ندارد، ما نمیدانیم بحران انرژی چه ربطی به توقف خط تولید و اخراج کارگران دارد.»
«مجید باقریخوزانی» معاون منابع انسانی گروه صنعتی ایران خودرو البته بدون اشاره به بیکاری و اخراج کارگران کاهش شیفت کاری آنها را تایید میکند.
وی در این زمینه اعلام کرده است: «اهتمام هوشمندانه کارکنان ایران خودرو برای صرفهجویی در مصرف انرژی باعث شده است، ضمن محدود شدن برنامه اضافهکاری بخشی از واحدهای اداری و ستادی در ایران خودرو، همچنان شیفتهای تولیدی مطابق برنامهریزی قبلی فعال باشند.»
اما در مقابل کارگران بخشهای متوقف شده ایران خوردو در واکنش به این اظهارات میگویند: «مدیران شرکتهای بزرگ هیچ کدام حاظر نیستند اعلام کنند که شرکتهایشان در خطر تعطیلی قرار دارند و بعد از انتشار اخبار تعطیلی و اخراج کارگران، با دستپاچگی اعلام میکنند که مشکلات تولیدی با هوشمندی کارگران حل شده است که این مسئله واقعیت ندارد.»
همچنین نایب رییس سندیکای صنعت برق ایران هم در این زمینه به روزنامه تهران امروز گفت: «از اواخر سال گذشته و ابتدای سال جاری بسیاری از صنایع بزرگ به همراه کارخانههای صنعت برق تعدیل نیرو کردهاند و در حال حاضر بنده آمار دقیقی از این اخراجها ندارم. به عنوان مثال یک کارخانه معتبر تولید کابل که 600 کارگر داشته در دو ماه اول امسال حدود 150 نفر نیرو تعدیل کرده است.»
وی ادامه داد: «کارخانههای صنعت برق در حال حاضر با 30 درصد ظرفیت تولید در حال کار هستند، سه کارخانه بزرگ تجهیزات برقی به دلیل بحران مالی تاکنون تعطیل شدهاند و از آنجایی که کارخانهها با تمام ظرفیت خود کار نمیکنند، باعث بیکار شدن بیش از 1500 کارگر شدهاند.»
تلاش سپاه برای ورود به پروژه آزادراه تهران-شمال
خبرگزاری مهر به نقل از یک نماینده مجلس از احتمال ورود قرارگاه خاتمالانبیا (وابسته به سپاه پاسداران) به پروژه احداث آزادراه تهران- شمال خبر داد.
مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر گفته که قرارگاه خاتمالانبیا اعلام کرده که از این به بعد قصد ندارد در پروژههای کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان وارد شود.
به گفته لاهوتی، برآورد هزینه مالی احداث آزادراه تهران ـ شمال دو هزار و ۴۰۰ صد میلیارد تومان است که تاکنون تنها ٢۵۰ میلیارد تومان آن خرج شده است.
این نماینده مجلس افزوده که ۵۰ درصد هزینه اجرای این پروژه بر عهده بنیاد مستضعفان و ۵۰ درصد نیز بر عهده دولت است.
قرارگاه خاتمالانبیا، در پروژههای عظیم و سودآوری چون نفت، گاز، مخابرات و معادن نیز، دخالت و حضور جدی داشته و بسیاری از مناقصهها را بدون طی کردن روند قانونی آنها تصاحب کرده است.
کاهش 30 درصدی واردات نفت چین از ایران
خبرگزاری فارس به نقل از نشریه پلاتز نوشت: «تازهترین آمار گمرک چین نشان میدهد میزان واردات نفت خام این کشور از ایران طی شش ماه نخست 2010 با افت 31.23 درصدی روبهرو شده است.»
بر اساس این گزارش، میزان واردات نفت خام چین از ایران طی شش ماه نخست 2010 به کمتر از 9.02 میلیون تن معادل 66.12 میلیون بشکه رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل به بیش از 13.12 میلیون تن رسیده بود .
این در حالی است که میزان کل واردات نفت چین در شش ماه نخست 2010 با 30 درصد رشد به بیش از 117.96 میلیون تن معادل 4.78 میلیون بشکه در روز رسیده است.
گرچه ایران هنوز جز ده صادرکننده بزرگ نفت به چین به شمار میرود ولی تنها کشوری است که در شش ماه نخست 2010 با کاهش صادرات نفت به چین نیز روبهرو شده است که مهمترین دلیل آن را چینیها بالا بودن قیمت نفت ایران عنوان میکنند.
اهدای یک میلیون تومان به هر نوزاد
محمود احمدینژاد از آغاز «طرح ملی تامین آتیه» و اهدای مبلغ یک میلیون تومان به نوزادان متولد امسال، از پنجم مرداد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، احمدینژاد در جلسه هیت دولت گفت: «با آغاز این طرح، دولت تلاش میکند سالانه مبلغ دیگری نیز به این حساب اضافه کند.»
اگرچه دولت ایران در لایحه بودجه سال 89 مبلغ 500 میلیارد تومان برای صندوق «تامین آتیه همگان» پیشبینی کرده اما برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد دولت در سال جاری با کسری 40 میلیارد دلاری پیدا و پنهان روبهرو است و بعید به نظر میرسد که بتواند هزینه چنین طرحی را تامین کند.
در سال 1388 بالغ بر یک میلیون و 350 هزار نوزاد متولد شده و با فرض تکرار این رقم در سال 89 بار مالی ناشی از این زاد و ولد بیش از یک میلیارد و 300 میلیون دلار برآورد میشود که با توجه به کسری فاحش بودجه دولت، منبع چنین هزینهای روشن نیست.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
در آلوده بودن برنجهای وارداتی هیچ شکی نیست
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: «هیچ شکی در آلوده بودن برنجهای وارداتی نداریم و میزان آرسنیک در یازده نمونه از سیزده نمونه برنج وارداتی بالاتر از حد استاندارد است.
به گزارش (ایسنا)، «حسن تامینی» با بیان اینکه حساسیتها برای جلوگیری از برنجهای وارداتی آلوده به فلزات سنگین خصوصن سرب و آرسنیک بالاست، گفت: «آلودگی به سرب نیز در هشت مورد از برنجهای وارداتی کاملن محرز و شناخته شده است.»
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه مصرف برنجهای آلوده سرطانزا است، اضافه کرد: «از وزارت بازرگانی میخواهیم که از ورود برنجهای خارجی جلوگیری کند.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»