در روز ۱۷ سپتامبر ۱۹۹۲، چهار نفر از فعالین سیاسی ایرانی مخالف جمهوری اسلامی ایران در رستوان «میکونوس» در برلین ترور شده و به قتل رسیدند. رهبران کردهای ایران و از جمله دکترصادق شرفکندی دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران برجستهترین چهره آن جمع بود.
رستوران میکونوس در خیابان « پراگراستراسه » برلین واقع شده است و حدود ساعت 10 شب 17 سپتامبر سال 1992 شاهد این واقعه بود. کشته شدگان در این حادثه همایون اردلان ؛ نماینده حزب دمکرات، صادق شرفکندی؛دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران، فلاح عبدلی؛ نماینده حزب دمکرات کردستان ایران در اروپا و نوری دهکردی کارمند صلیب سرخ بودند.
پس از گذشت یک سال در ۲۸ اکتبر ۱۹۹۳ دادگاه این پرونده تشکیل شد. دادگاهی که ۴ سال به درازا کشید و در نهایت سران عالی نظام جمهوری اسلامی را به دست داشتن به قتل مخالفین خود در خارج از ایران متهم کرد.
در جریان دادگاه، شخصی با تلاش بنی صدر اولین رئیس جمهوری ایران که ساکن در فرانسته بود و تضمین امنیتی پلیس آلمان در دادگاه شده و در این مورد شهادت داد، او تایید کرد که او خود از اعضای سابق وزارت اطلاعات ایران بوده و به خوبی سیستم طراحی ترورها را میشناسد.
او اظهار داشت که تمامی ترورهای خارجی در نتیجه تصمیم یک کمیته پنهان ترور، متشکل ازبرخی از مسوولان صورت میگیرد. به دنبال شهادت این شاهد، مقامات قضایی آلمان سران عالیرتبه ایران را متهم کردند.
حکم دادگاه میکونوس در بیست و یکم فروردین ماه سال ۱۳۷۶ (مطابق ۱۰ آوریل ۱۹۹۷) صادر شد و طی آن کاظم دارابی از اتباع ایرانی و عباس رحیل تبعه لبنانی به حبس ابد و یوسف امین و محمد اتریس هر دو از اتباع لبنان به ترتیب به ۱۱ و ۵ سال زندان محکوم شدند . در این حکم متهم دیگر نیز به نام عطااله ایاد تبرئه شد. همچنین چند ماه بعد، « رونالد جورج » دادستان کل آلمان اعلام کرد که رهبر ایران به طور مستقیم دستور این ترور را داده است. اتهاماتی که از سوی ایران تکذیب شد.
کاظم دارابی یکی از محکومین که به حبس ابد محکوم شده بود در تاریخ ۱۰ دسامبر ۲۰۰۷، پس از تحمل ۱۵ سال حبس، از زندان آزاد شد و به ایران بازگشت.
قضیه میکونوس روابط دو کشور را به وخیمترین حالت ممکن رساند. سرانجام پانزده کشور عضو اتحادیه اروپا در نشست خود در لوگزامبورگ در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال 1376 تصمیم گرفتند گفتگوهای انتقادی خود را با ایران قطع و سطح روابط سیاسی خود را کاهش دهند و دیدارهای مقامات مملکتی در سطح وزیران با جمهوری اسلامی قطع شود.
گفتنی است به دنبال حکم مقامات قضایی آلمان ، شماری از ابرانیان در شهرهای مختلف از جمله در تهران و مشهد حکم دادگاه را اهانت به مقدسات تعبیر کردند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»