ریحانه/ پاریس/ رادیو کوچه
داراییهای بانک صادرات در اروپا مسدود شد
340 میلیون یورو از منابع این بانک در اروپا مسدود شد. «محمد جهرمی»، مدیرعامل بانک صادرات ایران، با اعلام این خبر گفت: «کشورهای اروپایی در حالی این اقدام را انجام دادهاند که بانک صادرات ایران بیش از ده برابر مبلغ را به خود آنها تعهد داده است.»
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
به موجب تحریمهایی که اخیرن علیه ایران صورت گرفت، بیش از 60 موسسه یا شرکت ایرانی در لیست سیاه قرار گرفته و محدودیتهایی نیز در قبال فعالیتهای مالی و بانکی ایران به مورد اجرا گذارده شد.
بانکهای صادرات، رفاه، ملت و توسعه صادرات ایران و همچنین بانک فیوچر که در بحرین مستقر است و دو سوم آن به ایران تعلق دارد، بانکهای ملی و کلیه شعب و موسسات وابسته به آن از جمله موسساتی هستند که مشمول تحریمهای تازه قرار گرفتند.
91 درصد از اعضای کمیسیونهای تخصصی اقتصادی مجلس، اقتصاد نخواندهاند
از 108عضو کمیسیونهای تخصصی اقتصادی مجلس، تنها 10 نفر اقتصاد خواندهاند و از 23 عضو کمیسیون انرژی فقط یک نفر مهندس نفت است.
به گزارش روزنامه جهان صنعت، رییس کمیسیون انرژی دانشآموخته بیومکانیک است و دو نایب رییس کمیسیون، یکی کارشناس آموزش و دیگری کارشناس علوم قرآن و حدیث است.
۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت پارس جنوبی منتشر میشود
ایران برای تامین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه پارس جنوبی، یک هفته دیگر ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت ریالی منتشر میکند.
این اوراق که بانک صادرات ایران به نمایندگی از شرکت نفت و گاز پارس منتشر میکند، سه ساله و سود آن ۱۶ درصد است.
بر اساس قانون بودجه سال جاری، برای نخستین بار به دولت اجازه داده شده است. برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی ۳ هزار میلیارد تومان (معادل سه میلیارد دلار) اوراق مشارکت ریالی و به همین میزان اوراق مشارکت ارزی منتشر کند.
تا به حال وزارت نفت در سه مرحله ۷۵۰ میلیون یورو اوراق مشارکت ارزی برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی فروخته است.
ایران در سی سال گذشته یک بار در اوایل دهه هشتاد خورشیدی کمتر از یک میلیارد دلار اوراق مشارکت ارزی در بازارهای بینالمللی منتشر کرد که با استقبال روبهرو شد. دومین تجربه ایران در فروش اوراق مشارکت نیز به همین چند ماه پیش بر میگردد که گزارشهای رسمی نشان میدهد که ۷۵۰ میلیون یورو اوراق مشارکت ارزی عرضه شده، به فروش رفته است.
افزایش 17 درصدی واردات در 4 ماه اول سالجاری به کشور
در چهار ماه اول سالجاری ارزش واردات کشور 18میلیارد دلار برآورد شده که نسبت به چهار ماه سال گذشته 17درصد افزایش داشته است .
«بابک افقهی»، رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: «بنزین با ارزشی معادل 980میلیون دلار 13درصد واردات کشور را تشکیل میدهد.»
وی تصریح کرد: «طلای خام و اجزا و قطعات گازی از دیگر وارداتی هستند که رکوردار محسوب میشوند.»
به گفته وی، امارات همچنین اولین شریک تجاری ایران در منطقه است و بعد از آن چین، آلمان، کره، سوییس، ترکیه، روسیه به ترتیب در مکانهای بعدی قرار دارند.
معاون وزیر بازرگانی افزایش 115 درصدی واردات از کشور ترکیه را یکی دیگر از ویژگیهای تجارت در 4 ماه اول سالجاری بر شمرد و گفت: «اما ایتالیا با نزول دو درصدی کمترین میزان واردات به ایران را داشته است.»
نرخ بیکاری در ۲۶ استان کشور افزایش یافته است
نرخ بیکاری در بهار سالجاری در 26 استان نسبت به بهار ۸۸ افزایش یافته است.
بر این اساس با توجه به اینکه پیش از این تعداد بیکاران رسمی بیشتر از سه میلیون اعلام شده بود اما با توجه به افزایش شدید نرخ بیکاری این نرخ باید اکنون بیشتر از چهار میلیون نفر باشد.
«موسا ثروتی»، نماینده مجلس و عضو فراکسیون کارگری، با اشاره به نرخ نزدیک ۱۵ درصدی بیکاری از دولت انتقاد میکند که در ایجاد اشتغال موفق نبوده است. ثروتی معتقد است: «تنها راهی که ما میتوانیم یک رابطه مستقیم بین اشتغال و تورم ایجاد کنیم، همین است که مردم سرمایهگذاری کنند. مردم هم باید انگیزه داشته باشند که این انگیزه را دولت باید ایجاد کند.»
این نماینده مجلس در سخنرانی خود به نقل از آمار وزارت کار اطلاع داد که ۴۰۰ هزار بنگاه زودبازده در معرض ورشکستگی هستند و ۲۰ تا ۳۰ درصد از این بنگاهها قسطهایشان را ندادهاند.
براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار، در بهار امسال بیش از 24 میلیون نفر جزو جمعیت فعال اقتصادی در سنین بالای 10 سال بودند که از این تعداد بیش از سه میلیون و 500 هزار نفر بیکار بودهاند.
به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار در بهار امسال 21 درصد سهم اشتغال مربوط به بخش کشاورزی، 31 درصد مربوط به بخش صنعت و 47 درصد مربوط به بخش خدمات بوده است.
«ابوالقاسم سرحدی زاده» وزیر سابق کار با اشاره به اینکه آمار بیکاری بسیار بیشتر از 15 درصد اعلام شده است میگوید: «این هم از آن آمارهایی است که آدم خندهاش میگیرد. ممکن است ما ۱۵ درصد بیکاری مطلق داشته باشیم ولی شما میدانید که مثلن بخش خدمات ما میزان اشتغالش از آمریکا و ژاپن هم بیشتر است. آمریکا با آن تلاشهای فرهنگی و سیاسی ای که در سطح دنیا دارد ۵۰ درصد بخش اشتغالش خدمات است، آن وقت ما که در هیچ جای دنیا آن چنان نقشی نداریم. ۶۰ ـ ۷۰ درصد اشتغالمان برای بخش خدمات است.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»