Saturday, 18 July 2015
01 December 2023
کافه کوچه - مصطفا تاج‌زاده‌، پیش از انتخابات

«زمان شاه فقط آزادی سیاسی نداشتیم»

2010 August 18

علی خردپیر / پاریس / رادیو کوچه

یک ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری 1388 : «کسانی که سن و سال مرا دارند می‌دانند که در زمان شاه‌، مردم ایران از همه آزادی‌ها بهره‌مند بودند جز آزادی سیاسی‌. یعنی اگر شعار ملت بود‌: استقلال آزادی جمهوری اسلامی‌؛ جز آزادی سیاسی مطرح نبود. کدام آزادی دیگر بود که ما نداشتیم.»

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

«آقا مصطفا»، عنوانی است که اعضا و هواداران جبهه مشارکت ایران اسلامی مصطفا تاج‌زاده را خطاب می‌کنند‌. تاج‌زاده از جمله اصلاح‌طلبانی است که ضمن عضویت در سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و هم‌زمان در جبهه مشارکت‌، پیش از دوم خرداد با سید «محمد خاتمی» از نزدیک در دولت کار کرده بود‌. در سال‌های 1363 تا 67 معاون بین‌الملل وزیر ارشاد بود‌. پس از دوم خرداد‌، معاون سیاسی وزیر کشور و در نهایت سرپرستی وزرات کشور را عهده‌دار شد.

تاج‌زاده که نفر اول کنکور سراسری کارشناسی ارشد در سال 1371 است تا مقطع دکترا در رشته علوم سیاسی تحصیل کرد اما هرگز پایان نامه‌اش را تحویل نداد‌. سال‌های 75 و 76 وقتی که ستاد انتخاباتی خاتمی را سازمان‌دهی می‌کرد به عنوان عضوی از هیت تحریریه نشریه عصر ما ارگان مطبوعاتی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی «محمد قوچانی» که آن زمان در مطبوعات ایران ناشناخته بود را به یاری گرفت.

تاج‌زاده در دوران اشتغال در وزارت کشور دولت اصلاحات پا به پای شیخ «عبداله نوری» مورد هجمه‌ی اصول‌گرایان بود و تنها یک روز پس از انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری بازداشت شد‌. او که در یکی از سخن‌رانی‌هایش در آستانه‌ی برگزاری انتخابات کودتا را به عنوان یک گزینه نامحتمل عنوان کرده بود‌، چهار ماه از دوران 9 ماهه بازداشت را در سلول انفرادی گذراند.

تاج‌زاده پیش از انتخابات گفته بود که رای محمود احمدی‌نژاد در سراسر کشور حداکثر 10 میلیون خواهد بود که برای برنده شدن در انتخابات کفایت نمی‌کند اما با مشارکت بالای مردم پای صدوق‌های رای‌، امکان تقلب بزرگ کاهش می‌یابد و به دلیل هزینه بالا‌، کودتا صورت نخواهد گرفت. فایل صوتی این سخن‌رانی به تازگی در اینترنت منتشر شده است و قابل دسترسی است‌. تاج‌زاده بر این باور بود که دادن پیغام مبنی بر این‌که «میرحسین موسوی» در انتخابات شرکت نکند برای نظام هزینه کم‌تری خواهد داشت .

در آمریکا شنودگذاری رییس جمهوری در ستاد رقیب در نهایت منجر به استعفای نیسکون شد اما در ایران یک گروه کودتا‌گر رسمن اعتراف می کنند که ستاد انتخاباتی رقیب، ستاد دشمن است و نحوه از کار انداختن نظارت آن بر انتخابات را با افتخارشرح می‌دهند

تاج‌زاده گفته بود که در سی سال گذشته هیچ رییس جمهوری به اندازه محمود احمدی‌نژاد از رانت قدرت سو استفاده نکرده است و او را نماینده «کاهن بزرگ» با اشاره به سریال تلویزیونی «یوسف پیامبر» لقب داده بود‌. وی توزیع قدرت در ساختار را امکانی برای تنفس سیاسی جامعه ایران عنوان کرده و گفته بود که اگر قرار می‌شد تا با آمدن خاتمی کارهای «علی فلاحیان» – وزیر اسبق اطلاعات – در ایران ادامه یابد‌، بهتر از خاتمی برای ویترین جمهوری اسلامی کسی نبود .

تاج‌زاده که پس از آزادی از زندان به هم‌راه شش تن دیگر از هم‌فکرانش از یکی از سرداران سپاه پاسداران با عنوان سردار «مشفق» شکایت به قوه قضاییه برده است‌، به زندان اوین بازگردانده  شد .

مشفق که به نظر می‌رسد نامی مستعار است‌، در یک سخن‌رانی اصلاح‌طلبان را با ذکر نام به توطئه متهم کرده بود .

تاج‌زاده پیش از بازگشت به زندان به خبرنگار سایت کلمه نزدیک به میرحسین موسوی گفت که «‌‌سخن‌رانی مقام نظامی- امنیتی که مستند شکایت ما است بیان‌گر یک کودتای انتخاباتی است. در آمریکا شنودگذاری رییس جمهوری در ستاد رقیب در نهایت منجر به استعفای نیسکون شد اما در ایران یک گروه کودتا‌گر رسمن اعتراف می کنند که ستاد انتخاباتی رقیب، ستاد دشمن است و نحوه از کار انداختن نظارت آن بر انتخابات را با افتخارشرح می‌دهند.»

وی سال 1378 نیز از «احمد جنتی» دبیر شورای نگهبان در اعتراض به ابطال ۷۰۰ هزار رای مردم تهران شکایت کرده بود که هرگز به این شکایت رسیدگی نشد .

این چهره اصلاح‌طلب 54 ساله،  که سال 57 در کمیته استقبال از آیت اله خمینی بود و تحصیل در ایالات متحده را به شوق انقلاب رها کرده بود‌، 26 خرداد امسال در نامه‌ای خطاب به ملت ایران از هم‌راهی با برخی از انقلابیون در سال‌های شصت عذر‌خواهی کرد .

تاج‌زاده یک ماه پیش از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در سخن‌رانی خبر داد که «حتا منشی‌های دفتر «صادق محصولی»– وزیر کشور – نیز در حال تغییرند و نمی‌داند که چه اتفاقی قرار آن‌جا بیافتد که باید ماجرا این همه محرمانه باشد.»

تاج‌زاده که یکی از محبوب‌ترین اصلاح‌طلبان ایرانی میان هواداران این گرایش سیاسی است‌، به شش سال حبس تعزیری و 10 سال محرومیت از فعالیت حزبی و مطبوعاتی محکوم شده ولی به این رای اعتراض نکرده است‌. پیش از آن در تیر ماه سال گذشته شایعه صدور حکم اعدامش در ایران پیچیده بود که تکذیب شد .

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , ,