Saturday, 18 July 2015
29 September 2023
پرسه - این سو آن سو چه خبر:

«گردش‌گری و ماه رمضان»

2010 August 23

سیمین/ رادیو کوچه

simin@koochehmail.com

این هفته نگاهی دارم به خبرهایی از دنیای گردش‌گری:

با توجه به این که در ماه رمضان به سر می بریم هستیم دنیای گردش‌گری هم این هفته یه جورایی حال و هوای ماه رمضان را داشت. در شرایطی که در ایران ساعت‌های کار در ماه رمضان  کاهش پیدا کرده و احتمالن نرخ  بهره‌وری از ساعت‌های کاری هم پائین می‌آید، خیلی از کشورها از این زمان بهره برده و به توسعه درآمد خود با استفاده از این فرصت در صنعت گردش‌گری شان پرداختند.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

برپایی جشنواره موسیقی رمضان در لبنان

کشور لبنان در ماه رمضان جشنواره موسیقی برپا می‌کند. لبنانی‌ها برای جذب بیشتر گردش‌گر این جشنواره را برپا می‌کنند که در آن علاوه بر گروه‌های موسیقی سنتی لبنانی، نوازندگانی از دیگر کشورهای عربی و اروپایی نیز به اجرای برنامه‌هایی در سه شهر بیروت، صیدون و تریپولی می‌پردازند.

این‌ جشنواره با موضوع «توسعه شهری: شب‌های رمضان» دومین سال برگزاری خود را طی  می‌کند و هدف از آن نمایش شکوه شهرهای مهم لبنان و برجسته کردن نقش رویدادهای فرهنگی در توسعه یک محیط مساعد برای وحدت ملی، پیوستگی و اتحاد اجتماعی و جذب ده‌ها هزار گردش‌گر عنوان شده است.

طرح‌های استرالیا برای جذب گردش‌گران ماه رمضان

استرالیا نیز با ارایه مکان‌هایی با نام «استراحت‌گاه رمضان» گردش‌گران مسلمان را برای ورود به این کشور ترغیب می‌کند.

گفته می‌شود که زمستان‌های آفتابی «کویینزلند»، بسیاری گردش‌گران حوزه خاورمیانه را به سوی خود می‌کشاند، از این رو مقامات گردش‌گری این منطقه نیز تصمیم گرفتند با احداث و گشایش مکان‌هایی مخصوص استراحت روزه‌داران، بهره‌ای کافی از گردش‌گران مسلمان این منطقه در طول ماه رمضان ببرند.

سازمان گردش‌گری استرالیا، پیش از این برای جلب گردش‌گران مسلمان، نمازخانه‌هایی را در برخی از هتل‌ها، فروشگاه‌ها و پارک‌های چند منظوره احداث کرده است اما در نظر دارد با ساخت استراحتگاه رمضان در هتل‌ها، تمایل گردش‌گران را به جضور در کشور در طول این ماه نیز افزایش دهد. گردش‌گران می‌توانند، سه روز در هفته و در هنگام عصر به این استراحت گاه‌‌ها که ظرفیتی 50 نفر داشته آمده روزه خود را با خرما، قهوه و خوراکی مختصر باز کنند.

این استراحتگاه‌ها از طلوع آفتاب تا ساعت 21 به صورت رایگان از روزه داران پذیرایی خواهند کرد.

کمپین ویژه مصر برای جذب گردش‌گران عرب در ماه رمضان

مصر برای حفظ درآمد توریستی خود درماه رمضان که امسال مصادف با فصل اوج توریسم این کشور است،با برگزاری فستیوال فانوس وکمپین توریستی، گردش‌گران عرب خلیج فارس را هدف قرار داده است.

درواقع مصری‌ها برای این‌که مسلمانان روزه دار را که در این ماه اغلب  اوقات خود را با خانواده خود می‌گذرانند و به ندرت به سفرهای خارجی می‌روند از خانه بیرون بکشند. فستیوال ویژه فانوس رمضان را ترتیب داده‌اند که طی آن  علاوه بر مراسم آتش‌بازی، فانوس‌های رنگی و بزرگی به عنوان نمادی از ماه رمضان در تمام کشور و در برابر درخانه‌ها آویخته می‌شود.

از سوی دیگر مصر به منظور اجتناب از رکود بازار پر درآمد توریسم به ویژه در فصل اوج‌گیری آن در ماه اگوست، کمپین بزرگی را باهدف جذب گردش‌گران بیشتر راه اندازی کرده که طی آن برنامه‌هایی چون آتش بازی و برگزاری کنسرت‌های موسیقی و نیز نمایش‌های فولکوریک ازجمله مراسم درویش‌های چرخان به گردش‌گران مسلمان وعده داده شده‌است.

گفته شده که این مراسم به ویژه در قاهر پایتخت مصر همراه با عرضه خدمات گشت آبی با قایق‌های مخصوص و معروف به فالوکا در رود نیل است به گردش‌گران عرضه می شود.

هدف از برگزاری این کمپین که توسط وزارت توریسم مصر سازماندهی شده ارتقای جاذبه‌های توریستی مصر در ماه رمضان و تجربه اوقات این ماه در مصر برای مردم کشورهای مسلمان نظیر عربستان سعودی، امارات، کویت، لیبی و تونس است.

هرچند که کشورهای غیر عرب نظیر ترکیه نیز با اکثریت جمعیت مسلمان از دیگر اهداف موردنظر مصریان دراین کمپین هستند و ازهم‌اکنون تبلیغات گسترده‌ای را دراین کشور آغازکرده‌اند.

در این میان ناوگان هواپیمایی مصر و فرودگاه بین‌المللی قاهره نیز در این کمپین شرکت دارند و با تزیینات ویژه متناسب با ایام ماه رمضان به ارایه خدمات ویژه می‌پردازند. در عین حال هتل‌های لوکس مصر ی نیز که بسیار مورد علاقه گردش‌گران ثروتمند عرب است پکیج‌های ویژه‌ای برای این ماه عرضه می‌کنند.

در این کمپین تبلیغات گسترده ای نیز از طریق کانال‌های ماهوره ای مصر به نمایش در می‌آید.

گفته می‌شود که این کمپین اهمیت حیاتی برای خزانه قاهره دارد زیرا  گردش‌گران عرب به ویژه از منطقه خلیج فارس بیش از 20 ردصد از کل 12 میلیون  گردش‌گر را که سالانه به مصر سفر می‌کنند، تشکیل می‌دهد.

صنعت توریسم سال گذشته برای کشور مصر بیش از 10میلیارد دلار درآمد سالانه تامین کرده و 12 درصد از جمعیت فعال کشور را به کار گرفته است.

«سامی محمود» از کارکنان وزارات توریسم مصر می‌گوید:« گردش‌گران عرب برای مصر اهمیت بسیار دارند زیرا به طور میانگین مبالغ بیشتری درمقایسه با سایر گردش‌گران درکشور مصر خرج می‌کنند و مدت زمان اقامتشان هم بیشتر است.»

وی می‌افزاید:«در مقابل گردش‌گران اروپایی اغلب تمایل دارند در قالب پکیج‌های گذران تعطیلات با قیمت‌های پایین‌تر به مصر بیایند. درواقع گردش‌گران عرب که برای اقامت در قاهره و هتل‌های لوکس آن ثبت نام می‌کنند اغلب به مدت طولانی و بالغ بر چندهفته پیاپی در مصر باقی می‌مانند.»

برپایی بازار رمضان در مالزی

اما مالزی هم از این بازار پر رونق و سودآور گردش‌گران عرب غافل نبوده و به منظور حضور فعال‌تر دربازار جهانی تولیدات گردش گری امسال نیز چون سال گذشته بازار ویژه ماه رمضان را برپا کرده‌است.

این طرح برای جذب گردش‌گران غرب آسیا و اروپا  و به گفته وزیر توریسم مالزی برای دعوت از گردش‌گران خارجی برای ماندن و اقامت در این کشور در روزهای ماه رمضان در نظر گرفته شده است.

آمار گردش‌گران منطقه غرب آسیا شامل ایران، عربستان سعودی و امارات که در چهارماه نخست سال 2010  به مالزی سفر کرده‌اند، 50 هزار نفر گزارش شده است

در برنامه بازار رمضان سال گذشته بیش از 6.700 سایت ویژه در یازده حوزه مختلف  این  کشور  ایجاد شده بود.

وزیر توریسم مالزی گفته است که از آن‌جاکه امسال تا سال 2015 ماه رمضان درکشورهای آسیای غربی و پاکستان مصادف با تابستان است و گرما و رطوبت شدید هوا دراین اوقات سال انگیزه مهمی برای سفر گردش‌گران مسلمان است، مالزی می‌تواند مقصد گردش‌گری برتری برای این نوع گردش‌گران باشد.»

آمار گردش‌گران منطقه غرب آسیا شامل ایران، عربستان سعودی و امارات که در چهارماه نخست سال 2010  به مالزی سفر کرده‌اند، 50 هزار نفر گزارش شده است.

سفره افطاری جاذبه توریستی امارات

دپارتمان توریسم و گردش‌گری دبی اعلام کرد کمیته ویژه‌ای به منظور جذب گردش‌گران به دبی طی ماه رمضان نهمین مراسم ماه رمضان را با برگزاری برنامه ویژه افطار برای کارگران شاغل در دبی برگزار می‌کند.

قرار است چادرهای ویژه و به طور کامل مجهز به گنجایش 2800 نفر طی ماه مبارک رمضان برپا شود که در آن از روزه داران پذیرایی خواهد شد. کارگران دراین مراسم با غذاهای سبک شامل خرما و آب میوه و میوه پذیرایی می‌شوند. هم‌چنین برخی فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی از جمله برنامه پرسش و پاسخ خطاب به حاضران و توزیع جوایز که پس از صرف غذای اصلی اعطا می‌شود طی سی روز ماه رمضان دراین برنامه گنجانیده شده است.

از دیگر اهداف مراسم سفره افطار دبی که تحت حمایت مالی گروه‌های مختلف تجاری و هتلداری دبی وامارات برپا می‌شود، جذب گردش‌گران از کشورهای همسایه برای شرکت در این فعالیت‌ها و لذت بردن از فضای روحانی این ماه و استفاده از سخنرانان مختلف نام بده شده‌است.

خدمات ویژه رمضان خطوط هوایی امارات

با آغاز ماه رمضان خطوط هوایی امارات متعهد شده است اقدامات مختلفی را برای اطمینان از تامین رفاه مشتریان و گردش‌گران روزه‌دار خود آغاز کند.

این خدمات که با عنوان طرح ویژه رمضان مطرح شده شامل قراردادن بسته‌های کوچک جاوی انواع مواد سبک غذایی شامل انواع سبزی جات، خرما و آب و شیر و لبنیات در محل گیت‌های اصلی است که مسافران می‌توانند بلافاصله در زمان مناسب روزه خود را افطار کنند. البته این اقدام در پروازهایی که در زمان نزدیک به افطار حرکت می‌کنند صورت می‌گیرد.

طبق این طرح هم‌چنین مسافرانی که در زمان افطار در حال پرواز هستند از سوی مسوولان و مهماندارن هواپیما آگاه می‌شوند و افطار مناسب در زمان اذان مغرب به وقت محلی که هواپیما در آن زمان درحال پرواز از آن است به مسافران داده می‌شود.

این افطار شامل انواع غذاهای سنتی عربی همراه با انواع خشکبار است که توسط سرآشپزهای مخصوص به منظور جلب رضایت مسافران تهیه و تدارک می شود.

تورهای تهران‌گردی شبانه

در ایران هم امسال طرح تورهای «تهران گردی شبانه» ویژه ماه رمضان برگزار می‌شود که از ساعت 16 تا 19 عصر آغاز و نیمه شب به اتمام می‌رسد. قسمت اصلی برنامه پذیرایی در رستوران و یا سفره‌خانه سنتی است که در ضمن بازدید از برخی اماکن تاریخی، صورت می‌گیرد.

به هرحال دنیای کنونی دنیای رقابت و ایده‌های نوست به ویژه در صنعت گردش‌گری. تبدیل پتانسیل‌ها به فرصت هنری است که باید از ان بهره برد.

منبع

میراث آریا

CHN

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , , ,