ریحانه/ پاریس/ رادیو کوچه
رییس بنیاد تعاون سپاه: دولت به جای بدهی نیروگاه بدهد
رییس بنیاد سپاه پاسداران از اینکه این نهاد از معامله شرکتهای خودروسازی کنارگذاشته شده و نحوه واگذاریهای شرکتهای دولتی را مورد انتقاد قرار داد و از دولت خواست که در ازای بدهیهای نقدیاش به بنیاد سپاه نیروگاه بدهد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
«پرویز فتاح» وزیر نیرو در دولت نهم و رییس کنونی بنیاد تعاون سپاه پاسداران از نحوه واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: «نباید با این قبیل خصوصی سازیها چوب حراج به «بیت المال» زد.»
او نحوه فروش شرکتهای دولتی را غیرعقلانی دانست و افزود: «دولت احمدی نژاد این شرکتها را به بهایی اندک حراج میکند. ضمن اینکه شرکتهای فروخته شده را به نااهلان میسپارد.»
فتاح تصریح کرد: «باید از دولت پرسید چرا معامله ایران خودرو را ملغی کرد و چرا شرکت خودروسازی سایپا را به سه برابر قیمت به یکی از شرکتهای سایپا، یعنی به خود دولت فروخت؟»
به گفته فتاح، «دولت به تامین اجتماعی، بنیاد شهید و سپاه بدهکار است. دولت به بنیاد تعاون سپاه پاسداران 450 میلیارد تومان بدهکار است و ما به دولت گفتهایم که اگر نمیتواند بدهیاش را به صورت نقدی بپردازد، به ما جنس بدهد، مثل نیروگاه.»
وی در توضیح اینکه چرا نیروگاه میخواهد، تصریح کرد: «دلیلش این است که خود من» در وزارت نیرو کار کردهام، جنس کار را میشناسم. گفتم اگر نیروگاه بگیریم، بهتر اداره میکنیم تا بگوییم به ما پالایشگاه بدهند.»
رییس بنیاد تعاون سپاه سپس تاکید کرده است که «طلبکار مایل است حتا طلب خود را غیرنفتی دریافت کند. زیرا، از آنجا که دولت بدهی ما را در این چند سال نپرداخته، به ما سود نمیدهد.»
قیمت بالای نان و نارضایتی مردم
در ماه رمضان قیمت نانهای غیردولتی و فانتزی به طور چشمگیری افزایش یافته و این موضوع نارضایتیهای مردم را در زمینه گرانیها بیش از پیش کرده است .
آژانس ایران خبر در این زمینه گفته است که قیمت یک قرص نان فانتزی به دانهای 800 تومان رسیده است. این در حالی است که قیمت همین نوع نان در قبل از ماه رمضان دانهای 300 تومان به فروش میرسید. «مهدی غضنفری» وزیر بازرگانی نیز پیش از این از افزایش قیمت نان تا 250 تومان خبر داده بود.
تناقض گویی درباره جمعآوری کارتهای هوشمند در جایگاهای بنزین
همزمان با نزدیک شدن به موعد اجرای طرح آزاد سازی قیمت بنزین، جایگاهداران سراسر کشور از جمعآوری کارت بنزین جایگاهها توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی خبر دادند که البته مسوولان وزارت نفت این موضوع را تکذیب کردند.
«ناصر رییسی فرد» رییس اتحادیه جایگاه داران سوخت با اشاره به جمعآوری کارتهای هوشمند سوخت جایگاهها توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: «در هفتههای اخیر به دلایل نامشخصی کارتهای سوخت جایگاهها جمعآوری شده و حتا اطلاعرسانی جامعی در این رابطه انجام نگرفته است.»
وی با اشاره به جمع آوری تدریجی کارتهای هوشمند سوخت جایگاههای سراسری کشور، گفته است: «با این شرایط مردم تحت هیچ شرایطی امکان سوختگیری بدون کارت سوخت را ندارند.»
رییس انجمن جایگاه داران سوخت سراسر کشور، اظهار کرده است: «حتا اگر کسی بخواهد از بنزین آزاد استفاده کند و به هر دلیلی کارت سوخت نداشته باشد به ناچار باید از کارت دیگر مراجعان به جایگاه استفاده کند. زیرا دیگر جایگاه دارن کارتی در اختیار ندارد.»
در همین حال «فرید عامری» مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در گفتوگو با مهر با تکذیب ادعای جایگاهداران مبنی بر جمعآوری کارتهای هوشمند سوخت جایگاهها، گفت: «تاکنون شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اقدام به جمعآوری کارتهای سوخت جایگاهها نکرده است.»
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر اینکه بر اساس دستورالعمل رسیدگی به تخلفات با جایگاههای متخلف برخورد خواهد شد، تصریح کرد: «قطعن با جایگاههایی که کارت هوشمند سوخت برای خرید بنزین آزاد ارایه نکنند برخورد قانونی میشود.»
پرداخت یارانه به شرط تعهد کتبی شهروندان
یارانه نقدی براساس تعهدنامه کتبی که در سامانه وزارت رفاه آمده تنها به کسانی تعلق میگیرد که گزینه «قبول دارم» را انتخاب کنند وگرنه اسامی آنان از فهرست دریافت یارانه نقدی حذف میشود.
در این تعهدنامه آمده است: «به سازمان هدفمندی یارانهها اجازه میدهم: در صورت احراز عدم صحت اطلاعات ارایه شده در فرم اطلاعات اقتصادی خانوار یا به هر دلیل دیگر یا اشتباه واریزی به حسابم، معادل کلیه وجوهی که به ناحق و بر خلاف مفاد قانون هدفمند کردن یارانهها و مقررات و ضوابط اجرایی آن واریز شده است از حسابهای اینجانب برداشت نماید و بانکهای مربوطه با اعلام سازمان، مکلف به انجام آن می باشند.»
به گزارش مهر، در واقع، با قبول این تعهدنامه شما علاوه بر اینکه به دستگاههای ذیربط اجازه دادهاید با چک کردن حسابهایتان از آن برداشت کنند، تا حدودی نیز باید از دریافت یارانه نقدی ناامید شوید چرا که ممکن است سازمان هدفمندی یارانهها به این نتیجه برسد که اطلاعات ارایه شده شما با هر ضریب اهمیت صحت ندارد و شما را از دریافت این یارانه که براساس قانون، حق تمام شهروندان ایرانی است، محروم کند.
براساس قانون هدفمندکردن یارانهها، قرار است از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی در سال جاری 20 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل شود که 50 درصد از این رقم به مردم (به صورت یارانه نقدی و غیرنقدی)، 30 درصد به تولیدکنندگان و 20 درصد به دولت به منظور جبران آثار آن بر اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای اختصاص خواهد یافت. همچنین براساس اعلام مرکز آمار ایران، 61 میلیون و 107 هزار و 796 نفر در طرح جمعآوری اطلاعات اقتصادی خانوار در سال 87 شرکت کردند که 41 میلیون نفر از این تعداد، شهری و 19 میلیون و 700 هزار نفر روستایی هستند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»