اردوان طاهری/ رادیو کوچه
«در یک سال و چند ماهی که از کودتای 22 خرداد سال 1388 گذشته، خبرسازی و تبلیغات سیاسی، بخشی از تاکتیکهای حیاتی دولت دهم جمهوری اسلامی ایران بوده است. هر چند که حکومت جمهوری اسلامی – به مقتضای ساختار ایدئولوژیک نظام سیاسی آن – از همان آغاز برپایی، همواره در تبلیغات ساعی بوده است، اما چنان که مشهود است، در چهار سال دورهی نخست ریاست جمهوری «محمود احمدینژاد» این تبلیغات سیاسی یا همان پروپاگاندا (Propaganda) سیری صعودی و پرشتاب داشته و امروز نیز، در دولت دهم، به نهایت رسیده است.»
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
این که برخی میگویند «احمدینژاد» و همراهانش بیدرایت حرف میزنند و بیبرنامه عمل میکنند، به نظر سادهانگاری است. اگر نتیجهی عملکرد دولت نهم و دهم تا به امروز، انزوای ایران در عرصهی بینالمللی و فشارهای شدید سیاسی و اقتصادی بر مردم داخل ایران است، دلیلی بر بیبرنامهگی رییس دولت و همراهانش نیست، بلکه خبر از برنامهای پیچیدهتر میدهد. با نگاهی گذرا به اخبار چند روز گذشته – به عنوان یک نمونه – میتوان به این نتیجه رسید که خبرهای حوزهی سیاسی، اجتماعی و بینالمللی منتشر شدهی مرتبط با ایران، از یک اتاق فکر در بطن حکومت جمهوری اسلامی هدایت میشود؛ البته اتاق فکری که هدفی غیر از حفظ نظام جمهوری اسلامی دستور کار آن است.
پر بیراه نیست که فکر کنیم امام زمان برای احمدینژادی که همهی مقدسات مسلمانی و اهل تشیع را به سخره گرفته، یعنی اتاق فکر عنکبوتی
رونمایی از جت بمبافکن بیسرنشین «کرار» و آغاز سوختگیری نیروگاه اتمی بوشهر با همکاری روسیه، همزمان با انتشار گفت و گوی «احمدینژاد» با روزنامه «الشرق» و پاسخ وی در خصوص حملهی احتمالی اسراییل به ایران که گفت: «گزینههای ما حد و حدودی نخواهد داشت و همه کره زمین را در بر میگیرد»، اخباری هستند که در کنار لایحهی جنجالی «حمایت از خانواده» و خبرهایی مبنی بر صدور حکم اعدام برای برخی از دستگیرشدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری، جنگ زرگری «احمدینژاد» در راستای اهداف اتاق فکری است که ریاست او را بر جمهوری اسلامی ایران رقم زده است. همان اتاق فکر عنکبوتی شومی که تا کودتای انتخاباتی سال گذشته، نرمنرمک تار تنیده بود و پس از آن، دام خود را گسترده و پیش آمده و اینک منحرف کردن افکار عمومی و جهانی از برنامههای اصلی خود را در اولویت خبری قرار داده است. وقتی «احمدینژاد» از امام غایب شیعیان سخن میگوید و همهی رفتارهای خود را به هدایتهای امام دوازدهم نسبت میدهد، پر بیراه نیست که فکر کنیم امام زمان برای احمدینژادی که همهی مقدسات مسلمانی و اهل تشیع را به سخره گرفته، یعنی اتاق فکر عنکبوتی.
کسانی مقیم حریم اتاق فکر عنکبوتی شدهاند که با انگیزههایی – احتمالن – متفاوت، جمهوری اسلامی ایران را به بیراهه بردهاند. مردانی که، آنچنان که برخی فکر میکنند، بیلیاقت و نادان نیستند، بلکه لیاقت و دانش خود را در راه خدمت به سودجویان جهان به حراج گذاشتهاند. این افراد خواسته و ناخواسته سربازان گمنام و سرداران نامدار سودجویانی هستند که گاهی به نام اسراییل و آمریکا ذهن مردم را به خود مشغول میکنند و گاهی به نام حکومت دینی، سجادهی زهد بیعمل بر گردهی مردم دردمند ایران پهن میکنند. از درایت آنها همان بس که جنجال رسانهیی 18 میلیارد دلار توقیف شده در ترکیه، که به احتمال زیاد، پشتوانهی اقتصادی برای بازگشت به قدرت پس از شکست احتمالی در کودتا بود، چنان ختم شد که گویی هرگز چنین پول هنگفتی وجود نداشته است.
توان عملیاتی بالای نیروهای نظامی، انتظامی و لباس شخصی در سرکوب اعتراضات خیابانی پس از کودتا و یا دستگیری فعالان عالیرتبهی سیاسی در ساعتهای اولیهی پس از اعلام نتایج انتخابات، بر وجود یک اتاق فکر سازماندهیشده دلالت دارد. اتاق فکری که ثمرهاش دولت دهم بوده است، خیلی پیش از خرداد 1388 شکل گرفته بود؛ از روزهایی که «مصطفا تاجزاده» رییس ستاد انتخابات کشور بود و از صندوقهای رای دولت اصلاحات، «احمدینژاد» بیرون آمد. اگر آن روز، اصلاحطلبان، حریف پرقدرت و با پشتوانههای امنیتی – نظامی خود را جدی میگرفتند، هرگز چنین نمیشد که شد.
اسفندیار رحیممشایی که در مناصب حساس اقتصادی، فرهنگی و دیپلماتیک، رییس دولت کودتا را همراهی میکند، به حتم نقش مهمی را در اجرای تصمیمات این اتاق فکر عنکبوتی بازی میکند که علیرغم همهی هجمههایی که علیه او صورت گرفته، همچنان دوش به دوش رییس دولت کودتا پیش میرود
امروز مردانی که «احمدینژاد» نمایندهی آنها است، چنان تارهای خود را بر کشور ایران تنیدهاند و قوام گرفتهاند که ملت و حکومت را یکسره به نابودی خواهند کشاند. «احمدینژاد» نمایندهی حاکمیتی در سایه است که امروز سر کشیده است و خود را هویدا میکند. دهنکجی «احمدینژاد» به رهبر جمهوری اسلامی در معرفی «اسفندیار رحیممشایی» به عنوان رییس دفتر همهکارهی رییس جمهوری، یکی از جمله مواردی است که این نظر را تایید میکند که «احمدینژاد» دستورات اتاق فکری را اجرا میکند که فراتر از رهبری نظام است. این جنگ پنهان که با حکم انتصاب «اسفندیار رحیممشایی» به عنوان معاون اول رییس جمهوری در دولت دهم توسط «احمدینژاد» و صدور دستور عزل آقای «مشایی» توسط رهبر نظام، «سید علی خامنهای» آشکار شد، آنچنان برای رهبری نظام گران بوده که پس از گذشت یک سال، تصویر نامهی رهبر به «احمدینژاد»، مبنی بر لغو حکم معاونت اولی «مشایی»، به تازگی در وبسایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی ایران منتشر شده است.
انتصاب «حمیدبقایی»، «محمدمهدی آخوندزاده» و «ابوالفضل زهرهوند» به عنوان نمایندگان ویژهی رییس جمهوری در امور آسیا، دریای خزر و افغانستان، در کنار انتصاب «اسفندیار رحیممشایی» به عنوان نمایندهی ویژهی رییس جمهوری در امور خاورمیانه که به تازگی اخبار آن منتشر شده است نیز از عدم اعتماد «احمدینژاد» به «منوچهر متکی»، وزیر امور خارجهی مورد وثوق شخص رهبر حکایت دارد.
برای رسیدن به مرکز اتاق فکری که «احمدینژاد» و همراهانش، بازوی اجرایی تصمیمهای شوم آن شدهاند، تمرکز بر افرادی همچون «اسفندیار رحیممشایی» میتواند راهگشا باشد. با درنظرگرفتن عضویت، دبیری و ریاست «رحیممشایی» در کمیسیونهای متعدد دولت، جانشینی رییس جمهوری در شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، ریاست شورای هماهنگی مناطق آزاد، ریاست دفتر و نمایندگی ویژهی رییس جمهوری در امور خاورمیانه، میتوان وی را به عنوان یکی از کلیدیترین افراد این خانهی عنکبوتی یا اتاق فکر در نظر گرفت. «اسفندیار رحیممشایی» که در مناصب حساس اقتصادی، فرهنگی و دیپلماتیک، رییس دولت دهم را همراهی میکند، به حتم نقش مهمی را در اجرای تصمیمات این اتاق فکر عنکبوتی بازی میکند که علیرغم همهی هجمههایی که علیه او صورت گرفته، همچنان دوش به دوش رییس دولت دهم پیش میرود.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»