Saturday, 18 July 2015
29 March 2023
درپی پست تازه جنجالی ترین عضو کابینه احمدی نژاد

«مشایی ازمیراث فرهنگی خداحافظی کرد»

2009 July 23

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی اسفندیار رحیم مشایی روز، 31 تیرماه، در جلسه طولانی تودیع و خداحافظی خود از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با وصف میراث فرهنگی کشور و عدم توانایی در شناخت کامل آن گفت:« ایران خیلی خوشگل‌تر از آن است که کسی بخواهد سخن‌گو و مبلغ آن باشد.»

ایران خیلی خوشگل‌تر از آن است که کسی بخواهد سخن‌گو و مبلغ آن باشد

رحیم مشایی جلسه تودیع خود را پس از آنکه برخی مدیران سازمان میراث فرهنگی و بخش خصوصی از وی تمجید کرده و گزارشی از فعالیت‌های سازمان در دوره ریاست مشایی دادند، مثل همیشه با موعظه درباره عشق به خداوند و امام زمان(عج) آغاز کرد.

وی گفت:« علامت ایمان به خدا دو چیز است. نخست آنکه کسی که ایمان دارد بتواند با خدا خلوت کند. این بسیار مهم بوده و یک علامت است. باید بتواند با او عشق کند که بهتر و خوشگل‌تر و زیباتر و بخشنده‌تر است. و اما علامت دوم آن است که اگر کسی به خدا اعتقاد دارد باید بندگان خدا را دوست بدارد. امکان ندارد مومنی به خدا عشق بورزد و بندگان او را دوست نداشته باشد.»

وی در ادامه با بیان اینکه امید و آرزوی همه آن است که منجی؛ زودتر بیاید و تاریخ را از نقض و بشریت را از جهل برهاند، گفت:« مستنداتی وجود دارد که وقتی منجی آخر می‌آید دو کار مهم انجام می‌دهد. نخست آن‌که دامنه دانش را ارتقاء می‌دهد و دیگر آنکه محبت و عشق را در آدمی تقویت می‌کند.»

به گفته مشایی، ایران سرزمین فهم و عقل و علم و معرفت و عشق است. مکتب عشق به نام ایرانیان در تاریخ ثبت شده است. وی در ادامه گفت:« ما گذشته را حفظ می‌کنیم که ارزش انسان را حفظ کرده باشیم.»

مشایی همچنین افزود:« همه تلاش ما این است که به آن منبع نور برسیم که میراث مشترک بشر است و چهره زیبایش از یوسف زیباتر و عدالت‌اش از داوود بالاتر است. این همان میراث مشترک و معنوی عالم است و وقتی بیاید مال همه است.»

در ادامه جلسه تودیع  مشایی رو به احمدی ‌نژاد کرد و گفت:« در این چهارسال گذشته عمده تلاش ما در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ایجاد این نگاه انسانی محور به میراث بود تا خط ما را روشن کند و بتوانیم با دنیا سخن بگوییم. در این راه دشمنان مخالفت‌های زیادی کردند و تبلیغات وسیعی به راه انداختند تا این نقطه روشن و درخشان را کدر کنند که موفق نشدند.»

وی در ادامه گفت:« ما تصویر ایران را در پهنه بین المللی وسیع کردیم. آن‌ها فکر می‌کردند که ما تاریخ را شرک می‌دانیم و جمهوری اسلامی بازگشت به عقب است. فکر می‌کردند که ما به تاریخ قبل از اسلام اهمیتی نمی‌دهیم. اما همه چیز درست بر عکس تصور آن‌ها بود.»

وی سپس به پرونده ثبت جهانی بیستون اشاره کرد و گفت:« زمانی که کار ما در سازمان میراث فرهنگی آغاز شد پرونده بیستون اشکالاتی داشت که البته ازسوی یونسکو مورد قبول نبود و ما تلاش کردیم تا یک‌سال بعد آن را در فهرست میراث جهانی به ثبت برسانیم. در آن سال پرونده آثاری از آمریکا و رژیم صهیونیستی به ثبت نرسید و پرونده بیستون با تشویق نخبگان جهان به ثبت رسید.»

وی ادامه داد:« سال بعد کلیسای ارامنه غرب کشور را به ثبت رساندیم که نشان از تعامل دینی و مردمی ایرانیان با ارامنه دارد. و به تازگی نیز سازه‌های آبی شوشتر را در فهرست میراث جهانی به ثبت رساندیم که دستاوردی بزرگ بود.»

مشایی با اشاره به دیگر پرونده‌های ثبت جهانی در لیست انتظار گفت:« سال آینده دو پرونده یکی بازار تبریز و دیگری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی را هم زمان برای ثبت آماده کردیم که امیدواریم هر دو اثر به ثبت برسد.»

سال آینده دو پرونده یکی بازار تبریز و دیگری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی را هم زمان برای ثبت آماده کردیم که امیدواریم هر دو اثر به ثبت برسد

مشایی با بیان دیگر دستاوردهای بین‌المللی خود در سازمان میراث فرهنگی گفت:« با تلاش‌های پی گیر موفق شدیم چهار‌طاقی کوشک نخبگان ایران را در مرکز بین المللی وین برپا کنیم. این درحالی است که تاکنون به هیچ کشوری اجازه این کار داده نشده است و این مرکز یکی از مهمترین مراکز فرهنگی جهان است.»

رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی در ادامه سخنان خود رو به احمدی‌نژاد گفت:« اگر خاطرتان باشد اولین سفر دولت را من انجام دادم. سفری به انگلستان برای برپایی نمایشگاه امپراطوری هخامنشی بود. می‌خواهم بگویم که اولین سفر دولت نهم سفر فرهنگ بود.»

می‌خواهم بگویم که اولین سفر دولت نهم سفر فرهنگ بود

وی در پایان سخنان خود گفت:« من نگران آینده سازمان میراث فرهنگب نیستم چون کسی که اکنون رئیس سازمان میراث فرهنگی می‌شود؛ را به خوبی می‌شناسم و پیش از این در سمت قایم مقامی سازمان همراه من بود. من از رئیس جمهور تشکر می‌کنم که به بقایی اعتماد کردند و این سازمان را در اختیارشان قرار دادند.»

رئیس جمهور نیز در مراسم تودیع اسفندیار رحیم مشایی با بیان ارزش‌های فرهنگی کشور گفت:« اگر غربی‌ها روی میز سلاح هسته‌ای می‌گذارند ما سهراب را می‌گذاریم. اگر سلاح شیمیایی می‌گذارند ما حافظ و سعدی می‌گذاریم، و اگر آن‌ها فرهنگ ضدانسانی خود را می‌گذارند ما شیرین و فرهاد را می‌گذاریم.»

احمدی نژاد:اگر غربی‌ها روی میز سلاح هسته‌ای می‌گذارند ما سهراب را می‌گذاریم. اگر سلاح شیمیایی می‌گذارند ما حافظ و سعدی می‌گذاریم، و اگر آن‌ها فرهنگ ضدانسانی خود را می‌گذارند ما شیرین و فرهاد را می‌گذاریم

وی در توضیح مطالب خود گفت:« البته این سخن به آن معنا نیست که دنبال تکنولوژی نیستیم، ما بالاترین آن‌ها را می‌خواهیم، ولی این موضوعات نیست که معادلات آینده بشر را رقم می‌زنند، بلکه نگاه انسانی،‌ فرهنگ انسانی و نوع شناخت از انسان است که در معادلات آینده‌ بشر نقش مهمی دارد و راه جدیدی را در برابر بشر باز می‌کند.»

احمدی‌نژاد در ادامه گفت:« من به عنوان یک خادم و برادر کوچک شما می‌فهم که امروز سازمان میراث فرهنگی جایگاهش با چند سال قبل متفاوت است و اگر در چند سال گذشته به این سازمان به عنوان یک سازمان جنبی و حاشیه‌ای نگاه می‌شد به لطف تلاش‌های شما ازنظر بنده امروز سازمان میراث فرهنگی یکی از مهم ترین دستگاه‌های کشور است و بقیه دستگاه‌ها، خدماتی هستند.»

وی در با بیان این مطلب که سازمان میراث فرهنگی تلاش می‌کند نگاه فرهنگی انسانی ملت ایران شکوفا و معرفی شود، گفت:« من می‌دانم که کار شما چقدر سخت است و ما آن قدر که از لحاظ بودجه و امکانات شایسته بود نتوانستیم پشتیبانی کنیم و ظرفیت این سازمان به اندازه ظرفیت انسان است.»

وی اظهار کرد:« بنده به عنوان کسی، یا تنها کسی، یا معدود کسی که همه جای ایران را دیده است و شهرستانی نیست که ندیده باشم به جرات می‌توانم بگویم کمتر روستا یا دهستانی را در کشور داریم که میراث ارزشمند فرهنگی در خود نداشته باشد.»

رئیس‌جمهور با بیان این‌که امیدواریم بتوانیم کارهایی را که باید انجام دهیم دنبال کنیم، گفت:« من از جناب آقای بقایی نیز که مسوولیت میراث فرهنگی و گردشگری را پذیرفته‌اند، تشکر می‌کنم، تشکر می‌کنم که زیر بار سنگین این مسوولیت سنگین رفته‌اند و می‌دانم بعد از رفتن آقای مشایی کار سخت می‌شود، ولی اعضای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یک خانواده هستند و کار می‌کنند و امور را پیش می‌برند.»

احمدی‌نژاد با بیان این‌که لازم نیست سفارشی در مورد این سازمان صورت بگیرد، افزود:« باید دانست سازمان میراث فرهنگی یکی از معنوی‌ترین سازمان‌های کشور است و باید این سرمایه را حفظ و تقویت کنیم و گسترش دهیم.»

احمدی‌نژاد خطاب به مسوولان میراث فرهنگی و گردشگری گفت:« مسوولیت شما در این دوره بسیار خطیر و سنگین است و باید کاری کنید که گنجیه‌ عظیم فرهنگ معنوی و انسانی ایران زمین به همه جای دنیا معرفی و این فرهنگ کشف و معرفی شود و گرد و غبارها زدوده شود.»

وی گفت:« من تردید ندارم که نوع انسان در هر کجای دنیا که با این فرهنگ آشنا شود، شیفته‌ این فرهنگ می‌شود.»

احمدی‌نژاد هم‌چنین با بیان این که ما در داخل باید سرعت ساختن کشور را چند برابر کنیم، گفت:« در ادامه انجام ماموریتی که برعهده دارید دولت در حد توان در خدمت شماست و باید بدانید میراث فرهنگی در ایران محور مشترک تمام ملل است و ما به آن افتخار می‌کنیم، و درست است که این میراث در ایران برآمده است، اما فقط متعلق به ایران نیست و دستاورد بشری است که باید از آن حفاظت کنیم.»

وی هم‌چنین به اهمیت توجه به میراث معنوی اشاره کرد و گفت:« شما ببینید موسیقی اصیل ایرانی چه غوغایی می‌کند. باید این موسیقی را به دنیا شناساند و معرفی کرد؛ محال است که یک جوان ایرانی گذشته و توانمندی امروز خود را بشناسد و حاضر باشد یک سانتیمتر از قله‌ی کمال اوج انسانی پایین‌تر بیاید، من باور دارم که مسوولیت شما در این زمینه بی‌بدیل است؛ البته من مطمئن هستم که شما به خوبی این ماموریت را انجام می‌دهید.»

احمدی‌نژاد هم‌چنین به وضعیت صنایع دستی ایران اشاره کرد و افزود:«صنایع دستی ایران در همه‌ جای دنیا مشتری دارد و مشتری آن دل و اندیشه انسان‌های وارسته است.»

وی هم‌چنین با بیان این که در بخش گردشگر اتفاق بزرگی رخ داده است و ما باید در این زمینه هدف‌گذاری شود، گفت:« مثلا ما باید به نحوی برنامه‌ریزی کنیم که در پنج سال آینده سالی 20 میلیون گردشگر به کشورمان بیاید. در زمینه‌ گردشگری زحمات زیادی کشیده شده است و به اعتقاد من در این عرصه معادل 25 سال کار انجام شده است.»

وی همچنین در سخنان خود از ثبت میراث معنوی یاد کرد و آن را کار زیبایی دانست که در این دوره 4 ساله به انجام رسیده است. احمدی‌نژاد تاکید کرد:« ماموریت جهانی ما تازه آغاز می‌شود.»

ماموریت جهانی ما تازه آغاز می‌شود

احمدی‌نژاد هم چنین در لابلای سخنان خود به تعریف و تمجید از اسفندیار رحیم مشایی پرداخت. این درحالی است که بسیاری از مراجع، روحانیون، مسوولان نظام جمهوری اسلامی و نمایندگان مجلس با رحیم مشایی مخالف‌اند.

احمدی‌نژاد در سخنان خود چندباری از سمت جدید اسفندیار رحیم مشایی در معاونت اول ریاست جمهوری یاد کرد.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|