آنچه در این بخش میآید انتخابی از رادیو کوچه در بین رسانهها است.
منبع : جهان نیوز
احمدینژاد با بیان اینکه چرا در خصوص ترزا لوییس نامی به میان نمیآید فهرست 53 نفر زنی که قرار است در آمریکا اعدام شوند را به مجری شبکه PBS داد و گفت: «اسامی آنها را منتشر کنید شاید در این جا هم یک کمپین برای حمایت از آنان تشکیل شود. به گزارش جهان به نقل از دفتر امور رسانههای ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پیبیاس آمریکا در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی ایران از تحریمهای اعمال شده از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: «اینکه شرایط ایران بخصوص در دوره تحریمها رو به بهبود باشد یک واقعیت است. نه اینکه در ایران مشکلاتی وجود نداشته باشد در همه جا مشکلاتی وجود دارد. در خود آمریکا طی ماه گذشته 93 هزار نفر خانه خود را از دست دادند و 4 میلیون بیخانمان هستند. رییسجمهور افزود: «از روزی که تحریمها اعلام شده بورس ایران حدود بیست درصد رشد داشته است و این علامت فعال بودن و نشاط اقتصادی و سرمایهگذاری است. اتحادیه بورس جهانی در گزارشی بورس ایران را فعالترین و موفقترین بورس دنیا اعلام کرده است.
این چه مسوولیتپذیری است که دولت آمریکا در عرصه بینالمللی دارد در کشوری که مردم با اکثریت قاطع به یک دولت رای میدهند، اما آنها از مخالفین آن حمایت میکنند
احمدینژاد در پاسخ به سوالی در خصوص وجود اجماع در تحریم علیه ایران اظهار داشت: «همه میدانند که بانیان اصلی قطعنامه یعنی آمریکا و انگلیس با فشار این قطعنامه را علیه ملت ایران صادر کردند البته اصل تحریم و قطعنامه یک موضوع است اما آنچه در بیرون اتفاق میافتد موضوع دیگری است. رییسجمهوری افزود: «حداقل نه نفر از پانزده نفری که به قطعنامه رای مثبت دادند اعلام کردند که این قطعنامه را قبول ندارند و تحت فشار به آن رای دادند و بیتردید آن چیزی که تحت فشار تصویب شود فاقد اعتبار و اثرگذاری خواهد بود و این یک واقعیت است و با برخی ادعاها نمیتوان ماهیت آن را تغییر داد.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی در مورد گزارش اخیر آژانس بینالمللی اتمی مبنی بر اعمال محدودیت از سوی ایران در خصوص بازرسان آژانس گفت: «مامورین آژانس در حد قانون و مقررات به تاسیسات هستهای کشورمان دسترسی دارند و دوربینهای این سازمان در تمام مراکز هستهای ایران نصب شده است. طبیعی است که اگر بیش از قانون تقاضایی صورت بگیرد نباید به آن پاسخ داد. ضمن اینکه امروز همه دنیا متوجه شدهاند که موضوع هستهای ایران یک موضوع سیاسی است و جنبه فنی و حقوقی ندارد.»
رییسجمهوری خاطر نشان کرد: «بیتردید اگر ایران به دنبال بمباتم بود قدرتهای سلطهگر به گونه دیگری با ایران حرف میزدند و چه بسا تسلیم میشدند اما از آنجایی که مطمئن هستم ایران به دنبال بمب هستهای نیست. چنین برخوردهایی را انجام میدهند.
احمدینژاد با بیان اینکه موضوع هستهای بهانهای اعمال فشار به ملت ایران است گفت آیا زمانی که صدام به ایران حمله کرد در ایران بمب اتم وجود داشت که آمریکا از صدام حمایت کرد. موضوعاتی از این قبیل نشان میدهد که موضوع هستهای بهانه جدیدی برای تداوم فشارها علیه ملت ایران است.
رییسجمهوری خاطر نشان کرد: «امسال در نشست اصلاح انپیتی تصمیم گرفته شد که رژیم صهیونیستی معاهده انپیتی را بپذیرد و به بازرسان آژانس اجازه بازرسی دهند، اما تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است. ضمن اینکه از تاسیسات هستهای آمریکا نیز بازرسی به عمل نمیآید در حالی که در اساسنامه بینالمللی اتمی در موضوع خلع سلاح برخورداری همگانی از انرژی هستهای و جلوگیری از اشاعه تاکید شده است.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: «امروز دولت آمریکا چنین خیال میکند که عنوان هستهای این ظرفیت را دارد که میتواند از طریق آن فشارهای سیاسی را علیه ملت ایران اعمال کند و این در حالی است که آنها باز هم در اشتباه هستند.»
رییس جمهور در پاسخ به اینکه چرا از مطرحکردن نام اسراییل خودداری میکنید، اظهار داشت: «ما این رژیم را یک رژیم نژادپرست میدانیم.»
محمود احمدینژاد گفت: «هر چه خانم کلینتون و سایر مقامهای آمریکایی علیه ملت ایران و مسولان آن اظهارنظرهای خصمانه و غیرواقعی داشته باشند، ملت ایران منسجم و یکپارچهتر میشوند. برخلاف حکومتداری در آمریکا که بر اساس نظام سرمایهداری استوار است، مسوولان ایرانی حکومت داری را وسیلهای برای خدمت به مردم میدانند.
احمدینژاد افزود: «بهعنوان مثال من نیامدهام که شرکتهای خود را گسترش دهم و عضو هیچ حزب سرمایهداری هم نیستیم.»
رییسجمهوری در ادامه با اشاره به درخواست گروه1+5 برای ادامه مذاکره با ایران گفت: «ما حاضر نیستیم که بخواهند با فشار و تهدید با ما حرف زده شود و بعد بخواهند با ما گفت وگو کنند تا شرایط آنها بر مذاکرات غالب شود.»
من اصلن با هرگونه کشتن مخالف هستم اما اگر کسی از قانون تخطی کند باید مجازات شود
وی افزود: ما همواره خواهان گفتوگو و مذاکره با دیگران در شرایط برابر و فضای عادلانه هستیم.
رییسجمهوری در ادامه با بیان اینکه آمریکاییها در طول سالیان گذشته فرصتهای خوبی که توسط ملت ایران برای مذاکره فراهم شده بود را از دست دادند، گفت: «بهعنوان مثال اگر یک دولت مقتدر و قوی در عراق سرکار بیاید، به نفع منطقه و دولت آمریکا است و مسوولان این کشور میتوانند ادعا کنند که این دولت در اثر کمکهای آنان شکل گرفته است.»
مجری کانال تلویزیونی 13 آمریکا از رییسجمهور سوال کرد: «آیا شما نگران اینکه برخی از دانشمندان ایرانی از کشور خارج میشوند، نیستید؟»
رییسجمهور در پاسخ گفت: «از 50 سال قبل ایران همواره با سایر کشور مبادله انسانی داشته و در زمان حاضر هم تعداد زیادی از ایرانیان در دانشگاههای معتبر آمریکا تدریس میکنند ما از این بابت نگران نیستیم چون به موازات آن تعداد بسیار زیادی از نخبگان و محققان در دانشگاههای کشور مشغول تدریس و تحقیق هستند.»
وی افزود: «درایران بالاترین آزادی وجود دارد و این رفتوآمدها طبیعی است، در سالهای اخیر سرعت رشد علمی در جمهوری اسلامی در میان کشورهای منطقه نمونه است.»رییسجمهوری گفت: «اکنون که بیش از پنج میلیون آواره وجود دارد، چگونه انتظار داریم که این مذاکرات به نتیجه برسد.» رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره ماجرای سکینه محمدی گفت: «خانم محمدی متهم است که در قتل شوهرش مشارکت داشته و پرونده وی در دادگاه در حال بررسی است و هنوز حکم نهایی صادر نشده است.»
وی گفت: «در آمریکا پرونده یک خانم بهنام تراز لوییس به اتهام قتل همسرش در دست جریان است و بر اساس حکم دادگاه تا سه روز دیگر این حکم اجرا خواهد شد. در حال که پزشک معالج وی معتقد است که در زمان قتل همسرش این خانم دچار اختلالات روانی بوده است، اما کسی به این موضوع نمیپردازد. مجری بازهم از احمدینژاد پرسید با صراحت اعلام کنید که آیا شما مخالف سنگسار هستید؟ رییسجمهوری در پاسخ گفت: «من اصلن با هرگونه کشتن مخالف هستم اما اگر کسی از قانون تخطی کند باید مجازات شود.»
رییس جمهور در پاسخ به اینکه چرا از مطرحکردن نام اسراییل خودداری میکنید، اظهار داشت ما این رژیم را یک رژیم نژادپرست میدانیم
احمدینژاد آنگاه با اعلام فهرست 53 نفره از زندانیان زن آمریکایی که در انتظار مرگ هستند گفت: «اصولن من با هرگونه کشتن چه تزریق هوا باشد یا با شوک الکترونیکی مخالف هستم.»
وی افزود: «سوال ما اینجا است چرا در بعضی جاها که حتا با شمشیر سر از تن جدا میشود وزیر خارجه آمریکا از خود واکنش نشان نمیدهد.» رییس جمهوری افزود: «در عراق و در مقابل چشم ماموران آمریکایی یک تروریست سر 20 نفر را از تن جدا میکند اما وجدان خانم کلینتون به درد نمیآید.» مجری کانال سراسری 13 آمریکا سوال کرد وزیر خارجه آمریکا از افزایش قدرت نظامیان در ایران احساس نگرانی کرده است، نظر شما در اینباره چیست؟
احمدینژاد جواب داد: «این چه مسوولیتپذیری است که دولت آمریکا در عرصه بینالمللی دارد در کشوری که مردم با اکثریت قاطع به یک دولت رای میدهند، اما آنها از مخالفین آن حمایت میکنند.»
وی با بیان اینکه مخالفت و عناد دولت آمریکا با آزادی و دمکراسی در سایر کشورها باعث تفرت جهانی از دولت آمریکا شده است، گفت: «بر اساس نظر سنجیهایی که برخی موسسات آمریکایی انجام دادهاند، آمریکا و رژیم صهیونیستی را عمال ناامنی و مخالف دمکراسی میدانند.»
رییسجمهوری باتاکید بر اینکه وزیر خارجه آمریکا دایمن از مخالفان دولت حمایت میکند، گفت: «75 میلیون ایرانی دارای تمدن و تاریخ کهن هستند آیا این ملت میپذیرد که در ایران دیکتاتوری باشد.»
وی تاکید کرد این نوع قضاوت توهین به ملت ایران است و آنها در راهپیماییها و مناسبتهای مختلف اعتراض خود را به دولت آمریکا نشان میدهند.»
احمدینژاد افزود: «یکبار دیگر اعلام میکنم که این نوع سیاست به ضرر خود آمریکاییها خواهد بود.»
احمدینژاد در ادامه با اشاره به تفاوت اساسی در نگاه اوباما و خانم کلینتون در موضوع سیاست خارجی گفت: «این اتفاق عجیبی بود با آن تفاوت فاحش در دیدگاه خانم کلینتون سکان سیاست خارجی آمریکا را بر عهده میگیرد.»
وی در ادامه با اشاره به توصیههای مقامهای ایرانی به مسوولان کاخ سفید درخصوص تحولات افغانستان گفت: «ما بارها اعلام کردیم که حضور آمریکاییها در افغانستان به صلاح نیست.»
احمدینژاد در ادامه مصاحبه خود با شبکه PBS به درخواست مجری این شکبه برای مصاحبه با وی در تهران موافقت کرد و گفت: «امیدوارم که مسوولان آمریکایی هم به درخواست خبرنگاران ایرانی برای انجام مصاحبه پاسخ مثبت دهند چون که آنها داعیه دمکراسی و آزادی دارند.»
در پایان مصاحبه آقای احمدینژاد فهرست 53 نفر زنی که قرار است در آمریکا اعدام شوند را به او داد و گفت: «اسامی آنها را منتشر کنید شاید در اینجا هم یک کمپین برای حمایت از آنان تشکیل شود.»
در خاتمه هم چارلی رز مجری شبکه تلویزیونی PBS با تقدیر از احمدینژاد برای پذیرش انجام این مصاحبه گفت: «ملت ایران دارای یک تمدن غنی و تاریخ کهن است و هیچکس نمیتواند نقش مهم و سازنده آنها را در منطقه و معادلات جهانی نادیده بگیرد.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»