تهران امروز
شاید شما هم دیده باشید آنهایی که کوررنگی دارند نمیتوانند رنگها را ازهم تشخیص دهند و سبز را قرمز میدانند و آبی را با صورتی اشتباه میگیرند. حالا دانشمندان میگویند؛ به کمک ژن درمانی یک گام به درمان کوررنگی نزدیکتر شدهاند.
گروهی از دانشمندان آمریکایی توانستهاند توانایی تشخیص کامل رنگ را به میمونهای بالغی بازگردانند که بدون توانایی تمایز رنگهای قرمز و سبز متولد شده بودند. در نشریه «Nature» تکنیکی که برای این درمان در دانشگاه واشنگتن مورد استفاده قرار گرفته، تشریح شده است.
پژوهش گران میگویند: «اگرچه هنوز باید مطالعات بیشتری صورت گیرد ولی از همین روش ممکن است برای معالجه افرادی که دچار کوررنگی هستند، استفاده کرد.
متخصصان تاکنون به این فکر نیافتاده بودند که ممکن است مغز افراد را با استفاده از این تکنیک به بازی گرفت.
تاکنون این طور تصور میشد که اضافه کردن اطلاعات حس تازهای مانند گیرندههای لازم بصری برای دیدن کامل رنگها را تنها میتوان در دوران طفولیت یعنی هنگامی که مغز شخص بیشترین قابلیت تربیتپذیری را دارد، اضافه کرد ولی پروفسور جی نیتس و گروه همکار او توانستند در سلولهای تشخیصدهنده نور در قسمت عقب چشم میمونهای نر بالغ، ژنهای درمان کننده را قرار دهند.
این ژنها دارای کد دی انای مخصوصی بودند که به وسیله آن سلولهای تشخیص دهنده نور میتوانستند بین رنگ سبز و قرمز فرق بگذارند. تشخیصی که میمونهای نر مورد آزمایش فاقد آن بودند. این آزمایشها نشان دهنده نتیجه بخش بودن ژن درمانی بود و میمونهایی که مورد معالجه قرار گرفته بودند، توانستند تمام رنگها را بینند و در روی آزمایشهای کامپیوتری بین تصاویر سبز و قرمز رنگ تفاوت قائل شوند.
معالجه این میمونها دو سال قبل صورت گرفته ولی از آن هنگام تاکنون توانایی تشخیص رنگها توسط این میمونها هم چنان ثابت باقی مانده است.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»