Saturday, 18 July 2015
29 March 2023
سوت

«شکست آبرومندانه»

2010 October 11

محمدرضا / رادیوکوچه

mohamadreza@koochehmail.com

بازی با برزیل از زوایای متفاوت و مختلفی قابل ارزیابی و بررسی است که تا مدت‌ها به‌این دیدار استناد خواهد شد اما نکته‌ای مهم هم وجود دارد که نه بحث کارشناسی و بلکه یک بحث عمیق سازندگی است که متاسفانه از چشم‌ها دور مانده و آن نکته این است: «با سرخابی‌های پایتخت که روزگاری همه تیم‌ملی را تشکیل می‌دادند و کم‌تر بازیکنی وجود داشت که جز این دو تیم نباشد و فیکس تیم‌ملی باشد چه کرده‌ایم که در بزرگ‌ترین دیدار تاریخ کشورمان حتا یک بازیکن از این دو تیم هم در تیم‌ملی فیکس نبودند.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

سرمربی تیم‌ملی فوتبال ایران در نشست خبری پایان بازی با برزیل، درباره‌ این بازی گفت: «بازی‌کنان تیم‌ملی در این دیدار نشان دادند که تیم ما می‌تواند حتا تیم‌های بزرگ را تحت تاثیر قرار دهد. در کل من از بازی ایران راضی هستم. به‌خصوص در نیمه اول و 15 دقیقه اول بازی، بازی‌کنان ما هم در حمله و هم در دفاع به‌خوبی خواسته‌های ما را اجرا کردند و حتا موفق به‌گل‌زنی هم شدند. من در مورد درستی تصمیم داور و مردود اعلام کردن گل نظری ندارم.

«افشین قطبی» در مورد برزیل نیز گفت: «در موقعیت‌هایی که بازی‌کنان ما دقایقی فضاهای جناحین را به‌بازیکنان این تیم واگذار کردند، توانستند بازی بی‌نظیری از خود ارایه داده و تیم ما را تحت فشار قرار دهند. دروازه‌بان، خط دفاعی و هافبک‌های ما در کل این بازی، بازی خوبی را از خود به نمایش گذاشتند اما متاسفانه سیستم هجومی ما به‌خصوص در جناحین، بسیار ضعیف عمل کردند.»

سرمربی تیم‌ملی در ادامه در مورد ساختار دفاعی تیم ایران و گل‌هایی که تیم کشورمان مقابل تیم‌هایی مانند عمان، کویت و برزیل دریافت کرد و ضعف عمق دفاعی گفت: «من با نظر شما موافق نیستم چرا که شما در آسیا به‌هیچ عنوان نمی‌توانید تیمی را پیدا بکنید که مانند برزیل حریفان را تحت تاثیر بازی خود قرار دهد اما در این دیدار ما شاهد بودیم که برزیل تنها روی اشتباه داور صاحب یک ضربه خطا شد و بازیکنی مانند «دنی آلوس» که در 15 دقیقه اول بازی حتا به نیمه‌های زمین تیم ما نرسیده بود، روی یک ضربه فوق‌العاده ماهرانه به‌گل رسید و این نشان از ضعف خط دفاعی ما نیست.

قطبی در ادامه درباره‌ تفاوت تیم برزیل با دیگر تیم‌هایی که وی تاکنون در مقابل آن قرار گرفته است گفت: «وقتی برزیل روبه‌روی هر تیمی بازی می‌کند، اکثر هواداران فوتبال در دنیا، دوست‌دار این تیم و شیوه و نوع فوتبال آن‌ها هستند تا جایی که به‌نظر من در بازی امروز داور این بازی هم تحت‌تاثیر نام و فوتبال برزیل قرار گرفت تا با دو تصمیم اشتباه، باعث گل خوردن تیم ما ‌شود.

وی با بیان این‌که بازیکنانی از تیم‌ملی برزیل در تیم‌های بارسلونا، چلسی و میلان بازی می‌کنند اما لژیونرهای تیم ایران در باش‌گاه خود نیمکت‌نشین هستند، افزود: «باید کاری کنیم که بازی‌کنان ایران همانند سال‌های گذشته در لیگ‌های معتبر اروپایی به‌میدان بروند تا به‌ارتقای سطح تیم‌ملی بیش‌تر کمک شود.»

سرمربی تیم‌ملی فوتبال کشورمان اضافه کرد: «اگر بخواهم در مورد اختلاف سطح ایران و برزیل صحبت کنم باید به‌ضربه فنی «آلوز» اشاره کنم که این‌چنین هنرمندانه وارد دروازه ایران شد.»

وی با بیان این‌که تیم ایران سعی نکرد برابر برزیل دفاعی بازی کند، تاکید کرد: «بازی‌کنان ما در این بازی زیر توپ نزده و برابر برزیل شجاعانه به‌میدان رفتند. من خوش‌حالم تیم ایران در این بازی با تمام نفراتش در خط دفاع متمرکز نشد و برابر تیم قدرت‌مند برزیل بازی خوبی را از خود ارایه کرد.»

«افشین‌قطبی» درباره‌ دیدار خداحافظی «کریم‌ باقری» در این بازی نیز گفت: «من در این بازی بسیار خوش‌حال بودم که یک بار دیگر سرمربی بازیکنی مانند کریم باقری بودم. کریم باقری همواره یکی از بازیکنان بزرگ و تاثیرگذار باش‌گاهی در ایران به‌خصوص تیم پرسپولیس و تیم‌ملی ایران بوده است. بی‌شک هواداران فوتبال در ایران هیچ‌گاه بازیکن شماره شش تیم‌ملی و پرسپولیس را از یاد نخواهند برد.»

اما کاپیتان تیم‌ملی فوتبال ایران اعتراف کرد: «ای کاش دیدار مقابل برزیل در ایران برگزاز می‌شد و در کشورم از میادین ملی خداحافظی می‌کردم. هم‌چنین وی افزود: «نتیجه بازی را به‌تیم برزیل واگذار کردیم، اما بازی‌کنان ما نیز در این دیدار عمل‌کرد خوبی داشتند و توانستند از نام فوتبال ایران دفاع کنند. امیدوارم این‌گونه بازی‌ها هم‌چنان ادامه داشته باشد زیرا شکست در مقابل تیم‌های بزرگ بسیار مفید‌تر از پیروزی در دیدار مقابل تیم‌های نه‌چندان قدرت‌مند است.

باقری گفت: «‌باید از تمامی کسانی که در‌طول این مدت از من حمایت کرده و به‌خصوص افرادی که این دیدار را برگزار کردند، تشکر کنم.»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , ,