سیمین / رادیو کوچه
simin@koochehmail.com
روز پنجشنبه 29 مهرماه، (21 اکتبر)، نشستی با حضور مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری جمهوری اسلامی ایران و چند تن از بانوان مقیم مالزی، در سالن همایشهای محل جدید کنسولی سفارت ایران برگزار شد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
این نشست در حاشیه برگزاری پنجمین اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در کوالالامپور برگزار میشد. از مصوبههای این اجلاس که با موضوع «ارتقا کیفیت فرهیختگی در دانشگاهها، تحقیقات و ابداعات برای شکوفایی امت اسلامی» برگزار شد، پیشنهاد استقرار دبیرخانه شبکهی زنان دانشمند جهان اسلام و توسعه و گسترش همکاریهای علمی، فنآوری میان کشورهای اسلامی بوده است. از آنجا که بهانهی این نشست معرفی «شبکهی زنان دانشمند جهان اسلام» همچنین افتتاح مرکز مشاوره در شهر کوالالامپور بود، علاقهمند شدم تا گفتوگو و گزارشهایی پیرامون این دو موضوع مرتبط با زنان داشته باشم.
پس از پایان سخنرانی خانم ماهروزاده، مشاور وزیر علوم در امور بانوان، از او خواستم تا کمی بیشتر از این شبکه که ابتکار آن از سوی خود وی مطرح شده و توسط وزیر علوم دو بار در اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی مطرح شده و سرانجام به تصویب رسیده است، با من گفتوگو کنند و البته ایشان استقبال کردند.
اما بهلحاظ مراجعه تعدادی از بانوان حاضر، این مصاحبه به زمانی پس از پاسخگویی به آنان موکول شد که در نهایت وقتی برای انجام گفتوگو آماده شدیم، با توصیه دوستانی که حاضر بودند و البته بنده از نوع مسوولیتشان اطلاعی ندارم اما هرچه بود بهنظر میرسید وظیفه رایزن مطبوعاتی، عنصر اغلب غایب در سفارتخانههای ایران را انجام میدهند و امرشان مطاع است و نظرشان لازمالاجرا و با صلاحدید رایزنی علمی سفارت، دکتر طیبه ماهروزاده که ریاست شبکه جهانی زنان دانشمند جهان اسلام را نیز عهدار است، از انجام مصاحبه منع شد.
به هررو، از آنجا که مقصد من معرفی این شبکه متعلق به زنان بود و البته میسر نشد در این برنامه به ذکر آدرس وبسایت این شبکه http://inws.org اکتفا میکنم و امید دارم که راه اندازی این شبکه بهواقع گامی باشد در جهت معرفی توانمندیهای زنان در کشورهای اسلامی، زنانی که همواره مورد تبعیضهای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و حکومتی واقع شدهاند.
بنا به گفته رییس این شبکه که دفترخانه دایمی آن در تهران است، تمامی زنان اندیشمند میتوانند با این شبکه در ارتباط باشند، مقالهها، تحقیقات و طرحهای خویش را ارایه کنند و از حمایتهای آن بهرهمند شوند. هدف از تشکیل این شبکه معرفی چهرهی جدیدی از زن مسلمان، جذب زنان دانشمند کشورهای اسلامی و ایجاد زمینهای برای همکاری میان کشورهای اسلامی با بهرهبردن از توانمندیهای این زنان عنوان شده است.
طیبه ماهروزاده، همسر غلامعلی حداد عادل، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری در امور زنان و خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا است. او دارای مدرک دکتری از دانشگاه تربیت مدرس در رشته فلسفه تعلیم و تربیت با گرایش برنامهریزی درسی است.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»