Saturday, 18 July 2015
29 November 2023
ماه اکتبر از نگاه تایم،

«مروری بر خبرهای مهم جهان»

2010 October 30

سارا / واحد ترجمه / رادیو کوچه

1.نیویورک سیتی: انتخابات شورای امنیت سازمان ملل.

مجمع عمومی سازمان ملل، «آلمان»، «هند»، «آفریقای جنوبی»، «کلمبیا» و «پرتغال» را برای جلسه‌ی تصمیم‌گیری شورای امنیت «‌15 کشور عضو» هستند، در دوازدهم اکتبر دعوت کرد. «کانادا» برای به دست آوردن جای‌گاه یکی از کشورهای بلوک غرب  «کشورهای اروپایی غربی و آمریکا»  رقابت می‌کرد که پس از به دست نیاوردن رای کافی کنار کشید. کشورهای دعوت شده به‌صورت موقتی به‌مدت دو‌سال با این شورا هم‌کاری می‌کنند. شورای سال 2011 یکی از جلساتی است که چند قدرت برتر جهان در آن حضور دارند.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

2.لندن: مرگ مددکار انگلیسی در حال بررسی است.

نخست وزیر «انگلیس» «دیوید کامرون»  (David Cameron)  و رییس جمهوری «آمریکا» «باراک اوباما»  Barack)  Obama‌‌ ‌(‌ خواستار یک تحقیق و بررسی مشترک در مورد مرگ «لیندا نورگرو»  (Linda Norgrove) مددکار انگلیسی شدند. «لیندا نورگرو‌«  (Linda Norgrove)  در هشتم اکتبر در حالی که نیروهای ویژه‌ی آمریکایی برای نجات او از دست طالبان افغانستان تلاش می‌کردند کشته شد. گزارشات اولیه حاکی است که مرگ او به‌دلیل انفجار یکی از اسیر‌کنندگانش که جلیقه‌ی حاوی بمب پوشیده بود صورت گرفته است. ولی «کامرون» در یازدهم‌اکتبر گفت که ممکن است نارنجکی که یکی از سربازان آمریکایی پرتاب کرده بود باعث مرگ «لیندا نورگرو» ( Linda Norgrove)  شده باشد.

3‌.لبنان: دیدار «محمود احمدی‌نژاد» از لبنان.

در روز سیزدهم‌اکتبر، هزاران نفر در خیابان‌های «بیروت» حاصر شدند تا ورود رییس‌جمهوری «ایران» «محمود احمدی‌نژاد» به «لبنان» را خوش‌آمد گویند. دولت ایران روابط گسترده‌ای با گروه شیعه‌ی لبنان «حزب‌اله» دارد. این دیدار در میان تحقیق و بررسی سازمان ملل در مورد ترور «رفیق حریری»  (Rafiq Hariri)  صورت گرفت. ممکن است که اعضای حزب‌اله را در جریان ترور «رفیق حریری»  (Rafiq Hariri)  نخست‌وزیر سابق لبنان متهم کنند. این ترور در سال 2005 رخ داد.

4.قرقیزستان: انتخابات پس از خشونت.

در روز دهم‌اکتبر، قرقیزستان اولین انتخابات آزاد در آسیای مرکزی را برگزار کرد. اعضای پارلمان زمانی برای رای‌گیری آمدند که شش‌ماه از کودتا برای برکناری «کورمانبیک باکیف » (Kurmanbek Bakiyev)  گذشته بود. هم‌چنین این رای‌گیری 4‌ماه پس از هفته‌های متوالی اغتشاش و آشوب که منجر به کشته شدن 400 نفر و جابه‌جایی 400000 ازبک شد، برگزار شد. با اینکه آرا  باید بازشماری شوند هیچ حزبی نتوانسته که برنده‌ی اکثریت آرا  باشد. البته نتایج اولیه که نشان‌دهنده‌ی موفقیت «کورمانبیک باکیف»  (Kurmanbek Bakiyev)  بود، دولت موقت را در شرایط نامعلوم قرار داد.

5.اسراییل: تصویب قانون جدید.

دوازدهم‌اکتبر، هیت دولت «اسراییل» قانون جدیدی را تصویب کرد. بر اساس این قانون مهاجران  غیر ‌یهودی باید سوگند وفاداری به اسراییل  «سرزمین یهودی»  یاد کنند. برخی معتقدند که این قانون یک نوع تبعیض قایل شدن در مورد افراد غیر‌ یهودی اسراییلی است. برخی هم بر این باورند که این قانون در حقیقت تلاش نخست وزیر «بنجامین‌نتانیاهو» (Benjamin Netanyahu) برای آرام کردن حزب راست دولت ائتلافی است تا جواز صحبت صلح‌آمیز با فلسطین را بگیرد.

6‌.کالیفرنیا: اجرای قانون «نپرس و نگو» (DADT‌) متوقف شد.

در دوازدهم‌اکتبر قاضی فدرال «ویرجینیا فیلیپس‌« (Virginia Phillips)  برای توقف قانون پنتاگون با عنوان «نپرس‌و‌نگو» حکم داد. این قانون خدمت در مکان‌های عمومی را برای زنان و مردان هم‌جنس باز ارتشی ممنوع می‌کند. یک ماه قبل طی دادخواست سازمان حقوق هم‌جنس بازان، «ویرجینیا فیلیپس»  (Virginia Phillips‌) قانون «نپرس و نگو» را بر خلاف قانون اساسی خواند.

7‌.مجارستان: بی‌عدالتی

از چهارم‌اکتبر رسوبات سمی و آلوده‌ی کارخانه‌ی آلومینیوم «ام ای ال‌«  (MAL)  باعث کشته شدن 9 نفر و آسیب دیدن 150 نفر شده است. ساکنین این شهرهای آلوده از دادگاه درخواست رسیدگی کردند. این کارخانه تحت کنترل دولت درآمد و «زلتان باکونی»  (Zoltan Bakonyi)  را بازداشت کردند  «او پس از مدتی بدون اتهام آزاد شد.» مقداری از 680 میلیون لیتر محصول فرعی تولید آلومینیوم که سمی و آلوده است به رودخانه‌ی «دانوب»  (Danube)  رسیده است. حتا ممکن است که مقدار بیش‌تری از این مواد آلوده از دیوار ترک خورده‌ی مخزن کارخانه به بیرون نشت کند. ولی مقامات دولتی در 17‌اکتبر اعلام کردند که تولید آلومینیوم ادامه می‌یابد.

8‌.ژنو: تساوی حقوق زن و مرد در جهان

مجمع اقتصاد جهان پنجمین گزارش سالانه‌ی خود درباره‌ی نامساوی بودن حقوق زن و مرد ارایه داد. این گزارش وضعیت 134 کشور را از نظر تساوی حقوق زن و مرد در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، تحصیلی و سلامتی بررسی کرده و به‌صورت درصد نشان می‌دهد. «آمریکا» به‌دلیل بالا بردن تساوی حقوق زن و مرد 12 پله بالا آمده و به جای‌گاه نوزدهم رسیده است. در حالی که «فرانسه» از جای‌گاه هجدهم به چهل‌و‌ششم نزول کرده است چرا که زنان زیادی دولت «نیکولاس سارکوزی» ( Nicolas Sarkozy)  را در سال گذشته ترک کرده‌اند.

«ژاپن» با درآمد بالایی که به دست می‌آورد رتبه‌ی پایینی دارد و در جای‌گاه نود و چهارم قرار دارد. این در حالی است که زنان ژاپنی  53 درصد از کاری که مردان می‌کنند را انجام می‌دهند. «ایسلند» و سه کشور دیگر اسکاندیناوی رتبه‌های نخست را دارند.

9. پاریس: «رهبر رواندایی»‌ (Rwandan) ‌گروه شورشی «اف دی ال آر» (FDLR‌‌) دست‌گیر شد.

رهبر اهل «رواندای»  (Rwandan)  گروه شورشی  «اف دی ال آر»  (FDLR)   مسول تجاوز و قتل‌عام هزاران نفر در ناحیه‌ی «کیوو » (Kivu)  در «جمهوری دموکرات کنگو» است که در یازدهم‌اکتبر در خانه‌اش در «پاریس» دست‌گیر شد. «کالیکسه باروشیمانا»  (Callixte Mbarushimana)  توسط دادگاه جنایی بین‌الملل در «هاگو»  (Hague)  احضار شد. او به 11 فقره جنایات جنگی و تبهکاری که در سال 2009 توسط گروهش انجام داده بود متهم شد. البته او این جنایات را انکار می‌کند.

10. ویتنام: پیش‌نهاد آرامش

در یازدهم‌اکتبر وزیر دفاع «آمریکا» «روبرت گیتس»  (Robert Gates)  وزیر دفاع «چین» را در «هانوی»  (Hanoi)  ملاقات کرد و آرام کردن بحران و تنش بین این دو قدرت نظامی برتر جهان را پیش‌نهاد داد.  در امتداد موافقت واشینگتن با معامله‌ی 6.4 بیلیون دلار سلاح با «تایوان»، تنش‌ها ایجاد شد. تایوان متحد و هم پیمان قدیمی آمریکا است و «بیجینگ»، تایوان را خائن می‌داند. هر دو کشور آمریکا و چین مانور نیروی دریایی داشتند که باعث تحریک طرفین می‌شد.

11.لس‌آنجلس: آن‌چه در لس‌آنجلس مورد بازرسی قرار خواهد گرفت.

در دوازدهم‌اکتبر «لس‌آنجلس» قانون جدیدی را اتخاذ کرد که در صورت تصویب شدن، 9500 کامیون حمل مواد غذایی این شهر باید دارای برگه‌ی درجه‌بندی کیفیت «ای- بی- سی» ( A – B – C ) مثل رستوران‌های قدیمی باشند. در حال حاضر کامیون‌های حمل مواد غذایی در سال یک بار بازرسی می‌شوند، اما برگه‌ی درجه‌بندی کیفیت دریافت نمی‌کنند. بنابراین تشخیص درجه‌ی کیفی غذای آن‌ها برای مشتری مشکل است. هم‌چنین قانون جدید از کمپانی‌ها می‌خواهد تا مسیرهای تردد کامیون‌های‌شان را مشخص کنند تا به‌صورت ناگهانی در مسیر مورد بازرسی قرار بگیرند. لس‌آنجلس محل ترقی و پیش‌رفت صنعت حمل مواد غذایی در آمریکا است.

برگرفته از مجله تایم

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , ,