واحد ترجمه / رادیو کوچه
در حالی که برنامه و مسئله اتمی ایران بیشتر تیترهای خبری خبرگزاریها و رسانهها را به خود اختصاص داده است، برخی رفتارهای ضد حقوق بشری توسط دولت و نظام جمهوری اسلامی در تهران در حال رخ دادن است.
این درحالی است که ایالات متحده پس از انتخابات بحثبرانگیز ریاست جمهوری در سال 2009 در ایران به بررسی نکته مبهم حقوق بشر در این کشور که به صورت برخورد، بازداشت و اعمال خشونت علیه معترضان بوده، پرداخته است.
هرچند که با تلاشهای ایرانیان مقیم در کشورهای مختلف دنیا و همچنین مدافعان حقوق بشر باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا هشت تن از مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی که در برخوردهای ضد حقوق بشری در ایران دست داشتهاند را تحریم کرده است.
در تاریخ 28 اکتبر مرکز سابان که در رابطه با مسایل سیاسی خاورمیانه در حال فعالیت است به همراه شبکه امنیت ملی ایالات متحده اقدام به برگزاری نشستی در بروکینگ کرده که به سیاستهای آمریکا در قبال ایران پرداخته بود.
در این نشست سازمان سرمایهگذاری قرن به نمایندگی جنیو عبدو، معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریکا فیلو بیلچه، فعال ایرانی حقوق بشر صبا واصفی و کمیسر حقوق بشر آلمان به نمایندگی مارکو لنینگ شرکت داشتهاند.
مهمترین مسئله در حال حاضر تشخیص وضعیت کنونی ایران و نوع پاسخ، عملکرد و نگرش ما در این خصوص است
در ابتدا کنت پولاک، مدیر مرکز سابان در بخش سیاسی خاورمیانه شروع به سخنرانی کرده و پس از آن هریک از شرکتکنندگان نامبرده به بحث و تبادل نظر پرداختند.
آقای پولاک اظهار داشت: «پس از انتخابات جنجالی 12 ژوئن 2009 من در سفری که به اروپا و خاورمیانه داشتم با برخی از ایرانیان که در خارج از کشورشان میتوانستند به صورتی آزادانهتر صحبت کنند ملاقات داشته و به بررسی وضعیت و اوضاع داخل ایران پرداختم.»
وی در ادامه افزود: «در تکتک این گفتوگوها من از این افراد خواستم تا کلیه درخواستهای که آنها از ایالات متحده برای حمایت از جنبش سبز دارند را مطرح کنند تا آنجا که با آنها احساس همدردی کرده و از سوی دیگر باعث رنجش و آزار این افراد نشوم و عدم هدف قرار گرفتن این افراد به اتهام داشتن رابطه با غربیها که منجر به از دست رفتن موقعیت داخلی آنها شود. اما اینکه به چه میزان در امر حمایت معترضان موفق بودیم جای بحث دارد؟
و بیشترین موضوعی که با تکتک این افراد مطرح شد و که بسیار برای آنها حائز اهمیت بود مسئله برخورد با حقوق بشر در ایران بوده است. تنها موردی که به واقع ما در آن توانستیم کمکرسان باشیم.»
کنت پولاک در ادامه افزود: «و حقوق بشر در ایران یکی از آن دلایلی است که ما اقدام به برگزاری همچنین نشست و گفتمانی را کردهایم. ما بهترین گروه را برای این امر انتخاب کرده و در این خصوص به برخی نکات اشاره میکنم. به عقیده من این موضوع یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث و پیگیری در مورد ایران، حمایت مردم و نکات حقوق بشری و همچنین نگرانیهای موجود از وضعیت آینده مردم ایران در آینده است.»
وی در خاتمخ خاطرنشان کرد: «اما مهمترین مسئله در حال حاضر تشخیص وضعیت کنونی ایران و نوع پاسخ، عملکرد و نگرش ما در این خصوص است. برای همین من این افراد را برای حضور در این نشست دعوت کردهام.»
فایل پیدیاف را از اینجا دانلود کنید.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»