شکوفه / دفتر ترکیه / رادیو کوچه
تولید فیلمهای جدید سهبعدی باعث شده است تا سینماهای معروف، بخشی از سالنهای خود را به سالن پخش نمایش سهبعدی اختصاص دهند. یکی از سینماهای معروف در ترکیه، سینما cinebonus است که با پخش فیلمهای سهبعدی، علاقهمندان را بهسوی خود جذب میکند.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
با توجه به اینکه دیدن این فیلمها، نسبت به فیلمهای عادی هیجان بیشتری دارد، تصمیم گرفتیم که به همراه دوستانی که در اینجا داشتیم به این سینما برویم. اما پیش از تهیهی بلیط، سری به اینترنت زدیم تا از مزیتها و ویژگیهای صفحههای نمایش آن مطلع شویم.
در سایت مجتمع فرهنگی آموزشی «علامه طباطبایی» در مورد سیستم نمایش این مانیتورها آمده است: در تلویزیونهای معمولی برای تشکیل تصویر از نقاط فوقالعاده کوچکی به نام «پیکسل» استفاده میشود. این در حالی است که در یک تلویزیون سهبعدی، این پیکسلها به دو قسمت تقسیم میشوند و یک قسمت از آنها برای ایجاد یک تصویر استفاده میشود و قسمت دیگر برای ایجاد یک تصویر مشابه دو تصویر اولی. ولی با اندکی تفاوت با آن، در فاصلههای خیلی نزدیک یا خیلی دور این دو تصویر روی یکدیگر افتاده و تصویر نهایی تقریبن نامشخص میشود.
تماشای فیلمهای سهبعدی به وسیلهی عینکهای سهبعدی صورت میگیرد که آن هم به دور از مشکل نیست.
اگرچه سازندهی این نوع صفحه نمایشها، وعده دادند که به زودی بدون استفاده از عینک، میتوان به این فیلمها را نگاه کرد اما واقعیت این است که فرد نمیتواند از عینکهای طبی همراه با عینک سهبعدی استفاده کند و این وعده ممکن است به آیندهی دور موکول شود.
مسلمن لذت تماشای فیلم و سریال و فوتبال به صورت سهبعدی آنقدر است که خیلیها بیصبرانه منتظر همهگیر شدن امکان استفاده از تلویزیونهای سه بعدی باشند. انتظاری که تنها با خرید یک دستگاه تلویزیون سهبعدی برآورده نمیشود و تا هنگامی که تولیدکنندهها به اندازه کافی برنامه سهبعدی از فیلم گرفته تا گیم (بازی) و برنامههای تلویونی سهبعدی تولید نکنند، نه این رویا محقق میشود و نه شرکتهای تولیدکننده تلویزیونهای سه بعدی میتوانند امید زیادی به فروش محصولاتشان داشته باشند.
آگاهی از قوانین ابتدایی برای تماشای بدون خطر تصاویر سهبعدی
مناظر مختلفی که از هر خط دید چشم مشاهده میشوند، مغز را قادر میکند ادراک عمق را پردازش کرده و تصاویر را به شکل سهبعدی مشاهده کند.
فاصله تماشا را که معمولن سه برابر بلندی صفحه است رعایت کرده و در صورتی که احساس میکنید به تماشای تصاویر سهبعدی قادر نیستند، از تماشا خودداری کنند.
فراموش نکنید ادراک به دلایل مختلف در بین افراد بسیار متفاوت است، لازم است بینندگان در صورتی که احساس مریضی یا خستگی میکنند، تماشای تلویزیون را متوقف کنند.
والدین نیز در صورتی که کودکانشان تصاویر سهبعدی را تماشا میکنند، باید بهطور کامل مطلع باشند و تشخیص دهند تماشای آن برای کودکشان مناسب است یا خیر.
ماشای این دستگاه ممکن است حمله صرع به دنبال داشته یا موجب ناراحتیهایی مانند تغییر دید و سرگیجه یا تهوع، دردهای شکمی، تشنج و حرکات بیاختیار مانند پرش چشم یا ماهیچه شود
هشدار «سامسونگ» در همین مورد
پژوهشگران همچنین معتقدند از آنجایی که تماشای این تلویزیونها فشار غیرمعمولی را به بدن وارد میسازد و به میزان شدیدی، چشمها و مغز را دچار آشفتگی و پریشانی میکند، تماشای این تلویزیونها باعث حملات و غش در بیماران مبتلا به صرع میشود.
این هشدارها آنقدر جدی هستند که سامسونگ یکی از بزرگترین شرکتهای تجهیزات الکترونیکی دنیا، برای استفاده از تلویزیونهای سهبعدی در سایت شرکت توصیههایی قرار داده است.
سامسونگ بهتازگی درباره خطرات مشاهده تلویزیون سهبعدی هشدار داده و به سالمندان، کودکان و زنان باردار توصیه کرد که به هنگام تماشای این نوع تلویزیونها احتیاط کنند.
طبق هشدار این سازنده کرهیی، تماشای این دستگاه ممکن است حمله صرع به دنبال داشته یا موجب ناراحتیهایی مانند تغییر دید و سرگیجه یا تهوع، دردهای شکمی، تشنج و حرکات بیاختیار مانند پرش چشم یا ماهیچه شود.
به همین دلیل این شرکت از افرادی که دارای سابقه حملات صرع یا سکته هستند خواسته است قبل از استفاده از این وسایل با پزشک خود مشورت کنند.
همچنین کسانی که از خواب محروم شدهاند یا الکل نوشیدهاند نیز باید از مشاهده تلویزیونهای سهبعدی خودداری کنند.
البته گفته میشود که امکان ابتلا به این مشکلات حتا در افرادی که تاکنون دچار این مشکلات نشدهاند نیز کاملن منتفی نیست.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»