سارا / واحد ترجمه / رادیو کوچه
1. لندن: کم کردن هزینهها و بودجهها
در حالیکه بریتانیا با بزرگترین کمبود بودجهی اروپا روبرو است، دولت این کشور اعلام کردهاست که یک سری از مخارج را در چهار سال آینده کم میکند. «جرج ازبورن» (George Osborne) وزیر دارایی این کشور اعلام کرد که بریتانیا با سختی روبهرو میشود. اما منتقدان میگویند که کم کردن مخارج سختگیری بیش از حد است و ساختار اجتماعی کشور را تهدید میکند. نزدیک به نیم میلیون از شغلهای بخش دولتی تعطیل خواهند شد و مخارج وزارتخانههای دولتی تا میانگین19درصد کاهش مییابد. حتا کاخ «باکینگهام»(Buckingham) هم با کمکردن بودجهی سلطنتی موافقت کردهاست. موسسهی انگلیسی «بیبیسی» (BBC) هم با بودجهی کمتری باید به کار ادامه دهد. نمونهای از کم کردن بودجهها: وزارت دفاع 8 درصد، مسکن با هزینهی مناسب 60 درصد، در بخش محیط زیست 29 درصد، در بخش هنر 30 درصد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
2. پکن: رییسجمهوری بعدی چین
در هجدهم اکتبر حزب کمونیست چین «زی جینپینگ» (Xi Jinping) را به یک مقام بالای نظامی منصوب کرد. بنابراین امکان رییسجمهوری شدن برای «زی جینپینگ» (Xi Jinping) بعد از «هو جینتائو» (Hu Jintao) در سال 2013 قویتر شد. کارشناسان میگویند تقویت کردن قدرت و اعتبار نظامی «زی جینپینگ» (Xi Jinping) آخرین مرحله برای موفقیت در بهدست آوردن رییسجمهوری است. «زی» المپیک 2008 «پکن» (Beijing) را سازماندهی کرد. او نرخ رشد اقتصاد مبتنی بر بازار را حمایت کرد ولی در مورد طرح اصلاحات سیاسی محافظهکار بود.
3. واشینگتن: جدال بر سر قانون «نپرس و نگو» ادامه دارد
در روز بیستم اکتبر، یک روز پس از اینکه پنتاگون اعلام کرد که از این پس زنان و مردان همجنسباز ارتشی میتوانند در مکانهای عمومی خدمت کنند، دولت فدرال از دادگاه خواست که لغو این قانون عقب بیفتد و اجرای این قانون به صورت موقت ادامه پیدا کند.
این در صورتی است که قاضی «ویرجینیا فیلیپس» (Virginia Phillips) در 12 اکتبر دستور کتبی لغو این قانون را صادر کرده بود. دولت «اوباما» لغو این قانون را حمایت میکند ولی موافق عقب افتادن زمان لغو این قانون است. چرا که میگوید لغو این قانون باید از طریق مجلس صورت گیرد.
4. افغانستان: صحبت با طالبان
در پانزدهم اکتبر، جنرال «دیوید پتریوس» (David Petraeus) فرماندهی نیروهای ناتو و ارتش آمریکا در افغانستان گفت که نیروهای ائتلافی به رهبران طالبان کمک کردند تا از مخفیگاهشان در پاکستان به کابل سفر و با دولت افغانستان گفتوگو کنند. پس از چند روز «نیویورک تایمز» از مذاکرات سطح بالایی گزارش داد. بر اساس این گزارش اعضای طالبان از شهر مرزی «کویته» (Quetta) در پاکستان و همچنین از «القائده» (al-Qaeda) به شبکهی «حقانی» (Haqqani) پیوستند. این در حالی است که رهبر ارشد طالبان یعنی «مولا محمد عمر» (Mullah Muhammad Omar) در این ماجرا نبودهاست.
5. ایران: دیدار نخستوزیر عراق با سران ایران
در هجدهم اکتبر «نوری المالکی» (Nouri al-Maliki) نخستوزیر عراق با سران ایران از جمله «محمود احمدینژاد» ملاقات کرد و حمایت مردم را برای دوباره نخستوزیر شدن به دست آورد. نخستوزیر عراق همچنین با «مقتدا الصدر» (Muqtada al-Sadr) (مخالف قبلی و همپیمان فعلی) ملاقات کرد. ایران به عنوان یک کشور شیعه تاثیر زیادی بر روی جمعیت شیعهی عراق دارد. اکنون آمریکا با دولت عراق که با ایران رابطهای دوستانه دارد روبهرو است. در حال حاضر امور سیاسی عراق در حال سکون است چرا که حزب «نوری المالکی» (Nouri al-Maliki) در انتخابات ماه مارس نتوانست اکثریت آرا مجلس را به دست آورد.
6. روسیه: حمله در چچن
سه نظامی که به عنوان بادیگارد نمایندگان مجلس «چچن» (Chechnya) گمارده شده بودند، با تاکسی خود را به مجلس رساندند. با چند انفجار و تیراندازی قبل از کشته شدن، دست کم 4 نفر از مردم را کشتند. این حمله ثبات «چچن» را زیر سوال برد. «چچن» در حال حاضر تحت حکومت «رمضان کادیروف» (Ramzan Kadyrov)» است. همچنین در شمال قفقاز، ایالت «اینگوش» (Ingushetia) و «داغستان» (Dagestan) افزایش فعالیتهای نظامی دیده میشود.
7. پاکستان: صدها نفر در کراچی کشته شدند
در بیستم اکتبر، شهر کراچی به علت خشونتها و اغتشاشهای نژادی تعطیل بود. دو حزب سیاسی مخالف، این آشوبها را برای پنج روز متوالی به راه انداختند. در این اغتشاشات 350 نفر کشته شدند.
8. لاهه(دنهاخ): محاکمهی رهبر سابق کنگویی
دادگاه جنایی بینالمللی اعلام کرد که محاکمهی نایب رییسجمهوری سابق کنگو «جین پیر بمبا» (Jean Pierre Bemba) به جرم جنایات جنگی ادامه دارد. او متهم به رهبری یک گروه آشوبطلب در همسایگی جمهوری آفریقای مرکزی در سال 2003-2002 بوده که جرم آنها حمله، شکنجه، تجاوز و قتلعام مردم است.
9. آلمان: تلاش برای یکپارچه شدن
زمانی که «آنجلا مرکل» (Angela Merkel) صدراعظم آلمان در 16 اکتبر اعلام کرد که تلاش برای ساختن جامعهی چند ملیتی شکست خورد، در واقع او از افزایش مهاجرت به کشورش و اروپا ابراز ناامیدی کرد. اخیرن در یک رایگیری مشخص شدهاست گه 30 درصد از مردم آلمان احساس میکنند که فرهنگ و ملیتشان توسط مهاجران و خارجیها به تاراج رفتهاست. «مرکل» گفت که تعداد زیادی از شهروندان خارجی که بیشتر آنها مسلمانانی از ترکیه و دنیای عرب هستند زبان محلی را یاد نمیگیرند و خود را با قوانین فرهنگی آلمان هماهنگ نمیکنند. آمار جمعیت مسلمان در اروپا این گونه است: فرانسه 3.6 میلیون(5.7 درصد)، آلمان 4.1 میلیون(5 درصد)، هلند 0.9 میلیون(5.5 درصد)، انگلیس 2.9 میلیون(4.6 درصد).
10. چین: سانحهی مهلک در معدن
پس از حادثهی معدن در شیلی و نجات 33 معدنچی، در 16 اکتبر در نتیجهی انفجار و نشت گاز در معدن زغال در چین (ایالت هنانHenan )، 37 کارگر معدن کشته شدند. در آگوست 2008 در همین معدن به علت انفجار 23 نفر از بین رفتند. پایین بودن درجهی ایمنی معادن، چین را به یکی از کشندهترین و مصیبتآمیزترین معدنهای جهان تبدیل کردهاست. در سال 2009 بیشتر از 2600 نفر در حوادث مربوط به معدن کشته شدهاند.
11. فیجی: آنچه در فیجی گم شده است
همزمان با برپا کردن جشن چهلمین سالگرد استقلال فیجی از انگلیس، دولت فیجی اعلام کرد که مدارک آزادی این کشور گم شده است. در سال 1970 حکم استقلال فیجی توسط «پرینس چارلز» (Prince Charles) به دولت فیجی اهدا شد. اما در سال 2005 این حکم گم شد. مقامات همهی فایلها و دفاتر دولتی را جستوجو کردند ولی اثری از حکم پیدا نشد. انگلیس موافقت کرده است که فتوکپی حکم را برای فیجی بفرستد.
برگرفته از مجلهی تایم
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»