90 درصد ایرانیها دچار کمبود کلسیم هستند و سن پوکی استخوان نیز در کشورمان به 45 سالگی رسیده در حالی که این سن در دنیا 70 سالگی است.
به گزارش «همشهری آنلاین»، میزان ابتلا به پوکی استخوان در ایران به مرحله بحران رسیده است. تحقیقات نشان میدهد 90 درصد خانوادههای ایرانی بهدلیل تغذیه نامناسب و مصرف پایین لبنیات در ایران به پوکی استخوان مبتلا هستند.
گزارشهای وزارت بهداشت حاکی از آن است که میزان سرانه مصرف شیر در اروپا 300 تا 400 کیلوگرم در سال است اما سرانه مصرف شیر در ایران برای هر نفر 90 کیلوگرم تعیین شده است و سرانه پایین مصرف شیر و فراوردههای لبنی در کشور باعث شده تا در حوزه سلامت هزینه بالایی جهت رفع پوکی استخوان صرف شود.
دکتر حمیدرضا آقایی میبدی، فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه پوکی استخوان یک بیماری بدون علامت است و تا منجر به شکستگی نشود علامتی ندارد، اظهارداشت: «در حال حاضر 4/5 درصد زنان و 2/3 درصد مردان بالای 50سال مبتلا به پوکی استخوان هستند.»
وی ادامه داد: «هم چنین در همین گروه سنی 35 درصد مردان و 40 درصد زنان ضعف استخوانی (استئوپنی) دارند. برای پیشگیری از پوکی استخوان باید از سنین پایین اقدام کرد؛ چون استخوانها در دهه سوم زندگی به حالت حداکثر و قدرت استحکام خودشان میرسند و در زنان بعد از سنین یائسگی بهدلیل کاهش هورمونهای جنسی افت پیدا میکند.»
وی افزود: «پوکی استخوان در واقع خالیشدن استخوان از مواد سازنده آن است. در این بیماری گاهی فرد در تمام استخوانهای خود احساس درد و سوزش میکند و گاهی حتی فرد متوجه شکستن استخوان نمیشود؛ چنان که گاهی فشارهای کوچک مثل خمشدن یا بلندکردن یک وسیله سنگین یا حتی سرفه میتواند موجب شکستگی استخوان شود.»
طبق پیشبینی سازمان بهداشت جهانی، این بیماری در سرتاسر دنیا در حال افزایش است؛ این درحالی است که تا ۲۰سال پیش این بیماری نادیده گرفته میشد که بهعلت نداشتن راهی برای اندازهگیری دانسیته استخوان و درمان بیماری بود.
آمارها میگوید در ایران در طول یکسال، شاهد ازدستدادن ۳۶هزار و۷۶۱سال از عمر کل جامعه بهعلت این بیماری هستیم.کارشناسان، تغذیه مناسب، نوشیدن حداقل 2 لیوان شیر در روز، ورزش کردن و استفاده از نور خورشید را مهمترین راه جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان میدانند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»